PRÁCE 🧰

Pneuservis Kolín - který vybrat

1. 12. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Bydlíte ve Středočeském kraji a chcete přezout, nahustit nebo vyměnit pneumatiky svého auta? Jaké jsou možnosti a ceny pneu služeb v Kolíně a jeho okolí? Čím se pneuservisy liší a jak poznat jejich kvalitu? Ulehčíme vám výběr toho správného pneuservisu v Kolíně.

Pneuservisy Kolín

Jak vybrat spolehlivý pneuservis

Podle čeho začít a jak si vyfiltrovat ideální pneuservis, který vás nezklame? Nejdříve si promyslete jakou pneu službu vlastně potřebujete. Poté můžete vybírat dle ceny - dražší, ale ověřené bývají autorizované pneuservisy. Správná volba může být rovněž v malém lokálním pneuservisu, kde je cena nižší a práce srovnatelně kvalitní. Prověřte si, jak si pneuservis vede podle recenzí ostatních motoristů. Není na škodu zeptat se rodiny, přátel nebo kolegů z práce, kam své auto svěřují. Doporučujeme si také prohlídnout 2-3 ceníky pneuservisů, abyste nenaletěli na přemrštěnou cenu.

Pneuservisy Kolín - katalog firem

Obutí letních nebo zimních plášťů

Jestliže jezdíte autem pouze jednou za čas a využíváte celoroční pneumatiky, tak se vás přezutí pneumatik nijak netýká. Mnoho řidičů ale jezdí na letních nebo zimních gumách. Pro ně platí, že musí přezout od 1. listopadu do 31. března, pokud se nachází na silnici viditelný sníh, led nebo námraza. Pro přezutí letních plášťů neexistují oficiální pravidla, ale spíše nepsané. Pokud se do obutí vašeho vozu chcete pouštět doma, lze to zvládnout svépomocí. Jestli se na to necítíte a chcete ušetřit starosti a čas objednejte se do pneuservisu, kde za tuto službu zaplatíte 600 - 800 Kč.

Autorizované pneuservisy v Kolíně

Jakým způsobem opravit defekt pneu

Ať už se bude jednat o malé nebo velké poškození, oprava pneumatiky je vždy náročná a stresující činnost. Přece jen, pneumatiky nejsou levnou záležitostí. Naštěstí existují spreje na opravu pneu, které si můžete přibalit s sebou pro případ nouze. Nezvládnou ale zalepit vše, více vám pomůže lepící sada na opravu pneu. Pokud nezabírá ani jedna možnost, tak vám nezbyde nic jiného než pneu vyměnit nebo oslovit pneuservis. Do pneuservisu si připravte cca 150 - 500 Kč.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Dlouholeté fungování. Tradice a počet let na trhu značí, že má pneuservis své zažité vysoké standardy. Kvalita a preciznost odvedené práce je pro tyto podniky charakterická. Zákazníci jsou spokojeni a rádi se opětovně vrací.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní zázemí na úrovni. Všimli jste si při návštěvě pneuservisu zouvaček, vyvažovaček, sloupcových zvedáků nebo přípravků na montáž a demontáž čidel pneumatik? Pokud ano, tak jste na správném místě.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Zruční a proškolení zaměstnanci. Pracovníci jsou tváří pneuservisu a tak je jejich šikovnost a rychlost klíčová. Žádný řidič nechce na přezutí jeho automobilu čekat hodinu. Pokud se tak děje, je to špatná vizitka a vyhněte se takové firmě obloukem.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka návazných služeb. Pneuservisy, které nabízí služby nad rámec jsou oproti své konkurenci vždy o krok napřed. Nejednomu motoristovi se totiž hodí využít jednou za čas geometrii kol, uskladnění pneumatik nebo opravu ALU disků.

Jak poznat kvalitní pneuservis

I malý lokální pneuservis dokáže svou kvalitou a cenou předstihnout velké hráče na trhu. Malé pneuservisy nacházející se ve vesnicích nebo městečkách potřebují vyniknout a oslovit nové zákazníky. Proto mají povětšinou nižší ceny a jsou vstřícní.

Pneuservisy v Kolíně a okolí

V Kolíně se nachází celkem 49 pneuservisů, které nabízí následující služby:

Kontrola vzorku pneumatiky a jejich nahuštění

Dezén pneumatiky je pro motoristu velmi důležitý - určuje v jakém stavu pneumatiky jsou. Vzorek byste měli mít u letních pneu alespoň 1,6 mm a u zimních pneu 4 mm. Pravidelnou kontrolou odhalíte, jestli jsou pneumatiky již příliš sjeté a je potřeba koupit nové. Neméně důležité je také správné huštění kol, k tomu budete potřebovat tabulku huštění pneumatik, abyste věděli správnou hodnotu. Sjeté nebo podhuštěné pneumatiky jsou na silnicích obrovské riziko, protože pláště ztrácí přilnavost k vozovce, neodvádí vodu při aquaplaningu a prodlužuje se celková brzdná dráha.

Zajímají vás nezávislé testy letních, zimních a univerzálních pneumatik? Přemýšlíte o koupi pneu, ale nevíte jaká značka je ta nejlepší? Vše, co potřebujete ohledně pneumatik vědět jsme pro vás přichystali v rádci Portálu řidiče.

Uskladnění nevyužitých pneu na další sezónu

Většina řidičů vyřeší skladování pneumatik tak, že je odloží do sklepa nebo garáže a tím to pro ně končí. Jestliže neřešíte ani prostředí, ve kterém pláště uchováváte, pravděpodobně se vám to vrátí. Špatným uskladněním se pneumatiky rychleji opotřebovávají a ztrácejí na svých vlastnostech a životnosti. Čím dříve se tedy naučíte jak správně uskladnit pneu, tím více financí ušetříte za koupi nových. Skládání pneumatik s disky a bez disků je někdy také složitější. Pneuservis se o všechny starosti postará a naúčtuje si za to cca 400 Kč za období, taková investice se určitě vyplatí.

Pneuservisy pro nákladní automobily v Kolíně

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy v Mělníku - Nejžádanější služby v Mělníku jsou výměna pneumatik, jejich nahuštění a přezutí. Pro další pneu služby navštivte katalog firem v Mělníku.
  • Pneuservisy v Nymburce - Pokud pocházíte z okolí Nymburka, poptávat od pneuservisů můžete geometrii kol, prodej pneu, vyvážení kol a mnoho dalších služeb.
  • Pneuservisy v Příbrami - Ve městě ležícím na říčce Litavce sklízí úspěchy huštění pneumatik, jejich přezutí a uskladnění. Vícero pneu služeb naleznete zde.
  • Pneuservisy v Rakovníku - Přes 15 tisíc obyvatel může vybírat z 25 kvalitních pneuservisů. Podniky pro vás zajistí plnění pneu dusíkem, vyvážení kol a výměnu pneu.

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články