PRÁCE 🧰

Pneuservis Benešov - rádce výběru

5. 8. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Snažíte se najít vhodný pneuservis v Benešově a blízkém okolí za účelem přezutí či výměny kol, nahuštění pneumatik a nebo uskladnění pneu do další sezóny? Zajímá vás, čím se jednotlivé pneuservisy liší? Chcete vědět, kolik jednotlivé služby v okrese Benešov stojí? Odpovědi na tyto i další otázky vám poskytne tento článek, který vám zároveň pomůže s výběrem ideálního pneuservisu v okolí Benešova.

Pneuservisy Benešov

Na co se zaměřit při výběru pneuservisu

Důležité je si na začátku určit, o jakou službu nebo produkt máte zájem. Od toho se bude odvíjet základní výběr možných pneuservisů. Ne všechny firmy totiž nabízejí veškeré pneu služby. Ano, základní služby jako přezutí a výměna pneu nabízí většina pneuservisů, ale takové protektorování pneu už nikoliv. Dále se můžete řídit dle ceny, místa, kde se pneuservis nachází a nebo také podle recenzí a hodnocení daného pneuservisu.

Pneuservisy Benešov a blízké okolí tohoto okresu

Přezutí pneumatik - v pneuservisu a nebo doma?

Řidiči nejčastěji řeší přezutí pneumatik dvakrát do roka - na jaře a na podzim. Víte, kdy byste podle zákona měli mít zimní pneumatiky? Zákon v tomto hovoří docela jasně - od 1. listopadu do 31. března v případě, je-li na vozovce souvislý sníh, námraza a nebo led. Jste jedním z těch řidičů, co si přezouvá svůj vůz doma? Máte-li čas, hever a nevadí se vám trochu ušpinit, hravě to zvládnete. Pokud se vám do toho nechce, můžete se obrátit na autorizovaný pneuservis, který vám zajistí přezutí pneumatik ve stoprocentní kvalitě. Ceny bývají odlišné, ale většinou se pohybují okolo 600 Kč. Demontáž nebo montáž všech čtyř pneumatik vás vyjde na 300 Kč.

Autorizované pneuservisy v Benešově a blízkém okolí

Když se pneu poškodí a nebo píchnete

Pokud jste někdy v minulosti píchli a nebo si jinak poškodili pneumatiku u auta a nebo motorky tak víte, že to není nic příjemného a náladu vám to určitě nezlepší. Pokud není pneu „na vyhození“, můžete jí dát na opravu do pneuservisu. Vyjde vás to na něco okolo 150-500 Kč v závislosti na rozsahu poškození. Ano, existují i lepící sady a nebo spreje na opravu pneu - v obou případech se však jedná o krátkodobé řešení, na které se nebudete moci stoprocentně spolehnout

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Profi nářadí a přístroje (plně automatické zouvačky a vyvažovačky, kvalitní ruční nářadí), dostatečný počet zvedacích plošin a pracovních míst značí, že to pneuservis myslí se svými službami opravdu vážně. Moderní stroje svědčí také o profesionalitě a ekonomické stabilitě podniku. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Na první pohled nejspíš nepoznáte, jak často se pracovníci pneuservisu vzdělávají. Ale pozorováním jejich úkonů si dokážete všimnout, jak zruční pracovníci jsou. Jestli jim nástroje a disky s pneu padají od ruky, jestli mají čisto na place apod. To vše svědčí o kvalitě služeb. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Pokud pneuservis nabízí své služby mnoho let, je zpravidla vyhlášený, kvalitní a zákazníci se do něho rádi vrací. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

I malý lokální pneuservis může svou kvalitou a cenou předčit velké hráče na trhu. Aby živnostník uspěl na náročném trhu s pneu službami, musí se prosadit vyšší kvalitou a lepšími cenami. Dává si víc záležet na odvedené práci, je vstřícnější ke svým klientům, pracuje i přes oficiální provozní dobu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Když už vážíte cestu se svým vozidlem do pneuservisu, nejspíš rádi využijete i další návazné služby. Kontrola geometrie, hustění pneu dusíkem, nebo uskladnění pneu do další sezóny značí, že to pneuservis se svými činnostmi myslí vážně. Vám tyto další služby ve výsledku ušetří starosti a čas. 

Pneuservisy v okolí Benešova

V Benešově a blízkém okolí se nachází téměř 70 pneuservisů, které nabízí nejrůznější pneu služby:

Jaká má být hloubka dezénu pneumatiky u auta

Kontrolujete-li pneumatiky pravidelně, nemůže se vám stát, že budete mít sjeté pneu natolik, že by vaše vozidlo nebylo provozu schopné a nebo že byste dokonce dostali pokutu. Minimální hloubka dezénu u letních pneumatik je 1,6 mm, u těch zimních jsou to 4 mm. Pokud však při měření zjistíte, že jste se dostali pod tyto hodnoty, neváhejte a pořiďte si pneumatiky nové. Dnes můžete vybírat podle výrobců, rozměrů, typů atd. a objednávat pneu na internetu a nebo si zajeďte do vybraného pneuservisu, kde vám rádi poradí a pomohou s výběrem nových pneumatik.

Zajímají vás články o pneu a nebo jejich porovnání a testy? Připravili jsme pro vás rádce na Portálu řidiče, kde naleznete všechny možné informace o pneumatikách.

Pneuservisy pro nákladní auta v okolí Benešova

Skladování pneumatik

Poslední, avšak neméně důležitou věcí, je uskladnění nevyužitých pneumatik (letních přes zimu a zimních přes léto). Může vás napadnout uskladnit si pneumatiky doma, dejte si však pozor na to, že při chybném (špatném) uskladnění můžou pneumatiky tratit na své životnosti a tudíž i bezpečnosti. Cena za uskladnění pneumatik v servisu není nijak závratná - pohybuje se již okolo 400 Kč za sadu pneumatik.

Pneu služby v okolních okresech

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články