PRÁCE 🧰

Kdy lze používat celoroční pneumatiky a co ukládá zákon

8. 9. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Jak je to u zimních a letních plášťů s používáním, je asi každému jasné. Ale jak je tu o celoročních? Opravdu nahradí oba dva druhy pneumatik? A kdy používat celoroční pneumatiky?

Celoroční pneumatiky a zákon

Články na téma pneumatiky na celý rok:

  1. Celoroční pneumatiky a zákon - právě čtete
  2. Jaké je označení celoročních pneumatik
  3. Hlavní výhody celoročních pneumatik Nokian
  4. Celoroční pneu mají i svá negativa
  5. Celoroční pneumatiky. Jde o vhodnou a bezpečnou alternativu ke klasickým zimákům? - již brzy

Celoroční pneumatiky a zákon

I přesto, že jsou celoroční pneumatiky vyvíjeny a vyráběny především pro letní sezonu, je použití celoročních pneu opravdu možné i v zimě, tedy v období od 1. listopadu do 31. března. Je ale nutné si ohlídat hloubku dezénu, kterou předepisuje zákon, a to jsou 4 mm

Pozor ale! Pokud po zimě zjistíte, že u celoročních plášťů požadované 4 milimetry nemáte, nemusíte je ještě vyhazovat. Pro letní sezonu totiž zákon vyžaduje jen 1,6 milimetru hloubky dezénu a splňují-li toto "celoročky", lze na nich odjezdit ještě letní období.

Levné celoroční pneu s dopravou zdarma

Výhody a nevýhody celoročních pneumatik

Pokud jezdíte málo, pořízením univerzálních pneumatik ušetříte na pravidelném přezouvání 2x do roka. Také vám druhá sada pneumatik nezabírá místo v garáži. Na druhou stranu s celoročními pneumatikami rozhodně nenajedete stejný počet kilometrů jako s letními. Počítejte tak 2/3 až polovinu výdrže letních. Na sportovní jízdu v létě můžete s celoročními pneu rozhodně zapomenout. Další výhody a nevýhody, stejně jako tipy, kdy používat celoroční pneu, jsme sepsali v tomto článku.

Zdroj médií: pxhere.

Podobné články