PRÁCE 🧰

Označení celoročních pneumatik aneb Jak snadno poznat celoroční pneu

2. 10. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Na trhu existuje řada letních nebo zimních pneumatik, avšak speciální kategorií jsou celoroční pneumatiky. Jejich označení je specifické a vždy by mělo zobrazovat dva hlavní symboly.

Označení celoročních pneumatik

Články na téma značení celoročních pneumatik:

  1. Označení celoročních pneumatik - právě čtete
  2. Jak se značí celoroční pneumatiky

Celoroční pneumatiky se stávají velmi oblíbeným artiklem u mnoha řidičů z hlediska jejich výhod. Pokud nechcete neustále přezouvat, skladovat pneumatiky, hlídat si období léto/zima, za rok najedete jen pár tisíc kilometrů nebo chcete prostře ušetřit, pak možná stojí za pořízení. Je třeba si ale uvědomit i jiné faktory a to jsou nevýhody

Z logiky věci lze usoudit, že když je něco celoroční, je to svým způsobem i kompromisem mezi jednou a druhou kategorií. Tedy celoroční pneumatiky nikdy nebudou dosahovat kvalit jako letní nebo zimní pneu. Jejich obutí na auto je tedy na hluboké zvážení.

Označení celoročních pneumatik

Pokud jste se přeci jen rozhodli a "celoročky" chcete, pak je důležité znát jejich označení. Můžete se totiž setkat s mnoha pneumatikami, které sice mají kýžený popisek M+S, avšak chybí jim něco podstatně důležitějšího, a tak jsou k ničemu - tohle je příklad zejména čínských nekvalitních pneumatik, které objednáte někde na aliexpresu s ideou, že ušetříte ještě víc. Nutno podotknout, že na pneumatikách by se nikdy v žádném případě nemělo šetřit.

Nicméně, jak se tedy celoroční pneumatika správně značí? Na bočnici musí být vyobrazen symbol sněhové vločky a slunce (v některých případech se přidává i symbol deště nebo listu). Občas na pneumatice může zároveň s těmito symboly být i All Season - tedy pro všechna období, ale zde opět pozor, pokud je tam místo season - weather, nejsou to ve většině případů celoroční pneumatiky.

Levné celoroční pneu s dopravou zdarma

Doma nebo u profíka?

Jestliže nejste zarytý fanda motoristického světa, pak by nebylo od věci zvážit, zda-li si opravdu koupíte pneumatiky sám nebo sama - přeci jen na internetu se nachází velká škála značek a jeden, aby se v tom vyznal. Nebo si necháte poradit od odborníka přímo v pneuservisu, který problematice pneumatik rozumí nejlépe a zároveň vám poradí, jestli celoroční pneumatiky jsou právě pro vás.

Zdroj médií: Pixabay.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články