PRÁCE 🧰

Co znamenají znaky na celoročních pneumatikách

20. 4. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Celoroční pneumatiky mohou být vhodnou volbou pro někoho, kdo málo jezdí nebo se mu nechce každé období přezouvat. I samotné označení je specifické. Víte, podle čeho poznáte, že se opravdu jedná o celoroční pláště?

Jak se značí celoroční pneumatiky

Články na téma značení celoročních pneumatik:

  1. Označení celoročních pneumatik
  2. Jak se značí celoroční pneumatiky - právě čtete

Celoroční pneumatiky se mnohou stát zajímavou alternativou pro řidiče, kteří moc nejezdí a pokud ano, tak to většinou nebývá na dlouhé vzdálenosti a nebo je to naopak jen po městě. Zde se kvality celoroček utvrdí nejvíc. Při jízdě na zamrzlé silnici bychom s nimi ale příliš neriskovali, proto jsou právě ideální volbou pro městské tvory.

S celoročními plášti odpadá tedy povinnost přezouvat. Je nutné si ale uvědomit, že v případě těchto pneumatik půjde vždy o kompromisní řešení. Před jejím pořízením si tedy dobře promyslete, kam s vozem budete během roku vyrážet, aby se vám opravdu vyplatily.

Označení celoročních plášťů

Abyste se na internetu nebo při koupi v obchodě nespletli, jsou tyto pláště speciálně označeny. Dokážete podle označení rovněž elimininovat na první pohled levně tvářící se pláště z Číny, které ale do celoročních pneumatik mají hodně daleko. Koupě je tak spíše na vlastní nebezpečí. A i zde pamatujte, že kola jsou to jediné, co auto spojuje s vozovkou, tak byste na nich neměli šetřit.

Spíše se tedy vyvarujte pouhého označení M+S. Písmena sice mohou naznačovat, že zvládnou veškeré roční období, ale není to tak. Opravdu kvalitní a pro auto použitelné jsou gumy, které na bočním plášti mají symbol sněhové vločky a sluníčka. Díky tomu bezpečně poznáte, že se jedná o pláště, které chcete.

Levné celoroční pneu s dopravou zdarma

Kromě symbolů může být na boku napsáno All Season - tedy pro čtyři roční období. Pozor jen na záměnu, pokud je v názvu místo season - weather - nejedná se o celoroční pneu.

Pokud si při nákupu nových pneumatik nebudete vědět rady, není nic jednoduššího, než zajít do obchodu nebo pneuservisu a nechat si poradit od kvalifikované obsluhy. Je to lepší, než abyste koupili něco, co jste vlastně nechtěli. Obzvlášť u levných a méně známých eshopů může být problém s vrácením. Stejně tak se pokuste vyvarovat nákupu z druhé ruky, neb nevíte jakou minulost za sebou takové pneumatiky mají.

Zdroj info: Odborník v autoservisu, zkušenosti autora.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články