PRÁCE 🧰

Levné celoroční pneu

1. 12. 2019 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Celoroční pneumatiky vám dvakrát ročně ušetří starosti s přezouváním. To není jediná úspora, které můžete dosáhnout. Pokud vyberete celoroční pneu za rozumnou cenu, tedy levné, zůstane vám v kapse mnohem víc, než když byste museli kupovat dvě celé sady kol.

Levné celoroční pneumatiky

Články na téma levné celoroční pneumatiky:

  1. Levné celoroční pneumatiky - právě čtete
  2. Nejlevnější celoroční pneumatiky
  3. Nejlevnější celoroční pneu

Celoroční pneumatiky jsou kompromisem mezi letní a zimní variantou. Ačkoliv má tohle řešení řadu výhod, mezi které patří například možnost vyhnout se každoročnímu přezouvání a nutnosti hledat uskladnění pro jednu sadu podle sezóny, najdete u nich i nevýhody.

Kompromisní řešení neumožňuje vyvinout pneumatiky, které by v jednotlivých sezónách opravdu excelovaly. Poslouží vám téměř z jakýchkoliv podmínek, ale neposkytnou vám tak dobré jízdní vlastnosti jako sezónní typy pneumatik.

Levné celoroční pneumatiky

Celoroční pneumatiky můžete sehnat opravdu levně. Musíte ale počítat s tím, že levnější budou především méně rozměrné pneu. Jejich ceny začínají už na 700 Kč za jeden kus. Pojďme se podívat na ty, které mají cenu jako svou hlavní konkurenční výhodu.

  • 155/80R13 79T, SAILUN, ATREZZO 4 SEASONS

Celoroční novinku značky Sailun Tyres koupíte již za 700 Kč za kus. Pneumatiky byly vyvinuté speciálně pro evropské podmínky a kombinují v sobě vlastnosti, které využijete na suché i mokré nebo zledovatělé vozovce.

  • 155/70R13 75T, Aplus, A909 ALLSEASON

Tento typ pneumatik od firmy Aplaus koupíte v e-shopech již od 800 Kč za jeden kus. Využít je můžete u osobních vozů nebo SUV.

  • 165/60R14 79H, Tracmax, TRAC SAVER A/S

Model Trac Saver od společnosti Tracmax můžete pořídit za 750 Kč za jednu pneumatiku. Sada pneumatik, které vám budou sloužit po celý rok vás tak vyjde na částku kolem 3 000 Kč.

Levné celoroční pneu s dopravou zdarma

Výhody a nevýhody levných celoročních pneumatik

Nezpochybnitelnou výhodou zmiňovaných pneumatik je jejich nízká pořizovací cena. I když máte hlouběji do kapsy, tak si můžete sadu bez problémů pořídit. Je třeba ale hledět i na kvalitu zpracování pneu.

Obzvláště levné modely mohou mít horší jízdní vlastnosti, špatnou ovladatelnost na mokré nebo zledovatělé vozovce, delší brzdnou dráhu a kratší životnost. Zatímco poslední zmiňovaná nevýhoda pro vás může znamenat potřebu častěji pneumatiky měnit, ty předchozí s sebou přináší i značné bezpečnostní riziko.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články