PRÁCE 🧰

Nejlevnější celoroční pneumatiky

28. 8. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Pro spoustu řidičů jsou celoroční pneumatiky zajímavým kompromisem. Kdo nenajezdí moc a nepohybuje se s autem v horských oblastech, ale spíše po městě a udržovaných komunikacích, může po nich sáhnout.

Nejlevnější celoroční pneumatiky

Články na téma levné celoroční pneumatiky:

  1. Levné celoroční pneumatiky
  2. Nejlevnější celoroční pneumatiky - právě čtete
  3. Nejlevnější celoroční pneu

Předmětem tohoto článku nejsou celoroční pneumatiky, nýbrž ty nejlevnější z nich. U takových nehledejte špičkové vlastnosti drahých plášťů, které umí v testech překvapit a porazit i některé čistě letní, nebo zimní gumy. Jestli se ale spokojíte s přinejlepším průměrnými vlastnostmi a nebudete chtít po obutí moc, budete spokojeni.

Imperial All Season Driver

Tiché pneumatiky, které fungují dobře za sucha. Na sněhu a ledu dobře drží směr, ale záběrové schopnosti nejsou žádný zázrak. Některé kusy podle zkušeností uživatelů trpí na silnou nevyváženost, která se musí kompenzovat o to dražším vyvážením v pneuservisu.

Matador MP62 All Weather EVO

Pod "tradiční" značkou prodávaná pneumatika, která neexceluje na ledu a ujezděném sněhu, ale v břečce a na mokru vykazuje dobré schopnosti trakce. Skvěle brzdí, akorát je malinko hlučnější, což se ale dá překousnout. Výrobce použil měkčí směs, takže i na suchém asfaltu se plášť chová skvěle, ale bohužel se rychleji opotřebovává.

Sava All Weather

V tomto případě se jedná o doporučení spíš pro ty řidiče, kteří v zimě moc nevyjíždějí. Sava All Weather exceluje mezi celoročkami na suchém asfaltu, na mokrém asfaltu a má výrazně lepší odolnost proti aquaplaningu než její soupeři. Vybírá si to ale v zimě, kde je malinko pozadu jak při brzdění, tak i v záběru. Na druhou stranu je to velmi tichá pneumatika.

Nankang Cross Seasons AW-6

Zcela opačný případ, než Sava - v zimě super, zabírají skvěle, dobře brzdí a drží směr. Na mokré vozovce není jízda úplně jistá a vzorek nestíhá úplně ideálně odvádět vodu. Za sucha se při dynamičtější jízdě projevuje měkčí konstrukce, díky které mají pláště jakoby pomalejší reakce. Pokud jezdíte spíše výletním tempem a chcete mít v zimě jistotu, že se vyškrábete na kopec i po namrzlé vozovce, klidně po nich sáhněte. Za deště ale raději zpomalte.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články