PRÁCE 🧰

Nejlevnější celoroční pneu - má smysl šetřit na nákupu?

30. 3. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Celoroční pneumatiky je možné používat v kterémkoliv ročním období a za jakéhokoliv počasí. Jaké však vybrat a vyplatí se kupovat ty nejlevnější?

Nejlevnější celoroční pneu

Články na téma levné celoroční pneumatiky:

  1. Levné celoroční pneumatiky
  2. Nejlevnější celoroční pneumatiky
  3. Nejlevnější celoroční pneu - právě čtete

Jaká je životnost a kdo využije celoroční pneu?

Celoroční pneumatiky poznáte podle symbolu vločky a slunce, nebo slovního spojení All season, který naleznete na bočnici. Takové pláště můžete využívat celoročně a nemusíte se trápit tím, jaké je venku počasí anebo kdy budete muset přezouvat. Výrobci celoročních pneumatik udávají životnost od 64 000 do 160 000 km, přičemž u těch nejlevnějších výrobci nedávají záruku na životnost a většinou s nimi nenajedete více než 40 000 kilometrů.

Celoroční pneumatiky využijí hlavně řidiči, kteří se svým autem najezdí málo kilometrů a nechystají se v zimním období na rozsáhlý týdenní výlet do hor. V takovém případě se nevyplatí vlastnit dvě sady plášťů, které by vám k tomu ještě zabíraly místo v garáži či ve sklepě. Celoroční pláště využijí především ti, kteří ocení ušetřené peníze za každoroční pneuservis.

Levné celoroční pneu s dopravou zdarma

Šetřit na celoročních pneumatikách?

Existuje pravidlo, že na pneumatikách by se nemělo v žádném případě šetřit. Toto pravidlo platí i u celoročních pneumatik. Nenechte se zlákat vábivými nabídkami celoročních pneumatik za méně než tisíc korun. Pneumatiky mají vliv především na jízdní vlastnosti a komfort. Dále ovlivňují také spotřebu, hlučnost, zajišťují směrovou stabilitu a především se přímo podílí na vaší bezpečnosti. Při výběru celoročních pneumatik si určitě pročtěte pár recenzí. Rozhodně to nejsou "jen gumy" na kterých byste mohli ušetřit pár korun, ale také byste kvůli nim mohli přijít i o to nejcennější a tím je lidský život.

Zdroj info: Pneumatiky.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články