PRÁCE 🧰

Celoroční pneumatiky a jejich výhody a nevýhody

7. 9. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Celoroční pneumatiky mají pláště, které se dají používat v zimě i v létě. Avšak i u nich existují určité výhody a nevýhody

Celoroční pneumatiky a jejich výhody a nevýhody

Články na téma výhody celoročních pneumatik:

  1. Celoroční pneumatiky: komu se vyplatí?
  2. Celoroční pneu - výhody a nevýhody
  3. Výhody a nevýhody celoročních pneu - právě čtete

Výhody celoročních pneumatik

Pokud na svém autě máte celoroční pneumatiky a najedete toho za rok málo, rozhodně ušetříte. Druhá sada pneumatik vám nezabírá místo v garáži. Odpadá poté i fakt, že byste museli přezouvat. Při skladování více sad pneumatik hrozí, že pneumatiky zestárnou a budou nepoužitelné. Prémiové celoročky mají v zimě o dost lepší jízdní vlastnosti než letní pneumatiky, tudíž vás v říjnu nepřekvapí nenadálý sníh a v létě letní bouřky. Další výhoda celoročních pneu je, že pokud pneumatiky sjedete na vzorek menší než 4 mm, nemusíte je vyhazovat - můžete jej využívat pro letní období.

Levné celoroční pneu s dopravou zdarma

Nevýhody celoročních pneumatik

S celoročními pneumatikami rozhodně nenajedete stejný počet kilometrů, jako s letními. Při nejlepším najedete dvě třetiny, reálně to bude ale asi polovina. Na sportovní jízdu v létě můžete s celoročními pneumatikami rozhodně zapomenout. Některým řidičům také může vadit stejný rozměr pneumatik v zimě i v létě. Někteří řidiči v zimě preferují užší. Největší nevýhodou celoročních pneu je fakt, že nikdy nedosáhnou takových vlastností, jako mají pneumatiky pro zimní nebo letní sezónu a jsou funkčním kompromisem obou.

Zdroj médií: unsplash.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články