PRÁCE 🧰

Pneuservis Rakovník - rádce výběru

12. 12. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Jste z okolí Rakovníku a hledáte v nejbližším okolí pneuservis, který pro vás zajistí pneu služby jakožto výměnu a přezutí pneu, geometrii kol, uskladnění pneumatik a nebo například huštění pneu pro ty nejlepší jízdní vlastnosti? Nejste si jisti, pro který pneuservis se rozhodnout? Potom tedy pokračujte ve čtení toho článku, který vám pomůže si vybrat pneuservis v Rakovníku a okolí.

Pneuservisy Rakovník

Jak se rozhodnout, který pneuservis si vybrat

Nejdříve si musíte říct, jakou službu nebo produkt vlastně po pneuservisu požadujete. Ano, důležitým faktorem bude také místo, kde se pneuservis nachází, cena nabízených služeb a nebo také šikovnost personálu a moderní technické vybavení.

Tou bezpochyby nejvíce poptávanou službou je samozřejmě přezutí pneu. Napomáhá tomu také fakt, že je zákonem dané období, během kterého byste měli mít zimní pneumatiky. Máte na paměti datum, kdy v případě namrzlé, ledové či sněhem pokryté vozovky musíte mít ze zákona zimní pneumatiky? Je to od 1. listopadu do 31. března. Cena za přezutí pneumatik v pneuservisech se poměrně liší, ale většinou to bývá něco mezi 600-800 Kč. Je však dost možné, že to zvládnete sami doma.

Pneuservisy Rakovník - katalog firem

Potkala vás nemilá situace v podobě píchlé či jinak nepojízdné pneumatiky? Nevěšte hlavu - jsou hned dvě varianty, jak to vyřešit. První možností je koupit si sprej na opravu pneu a zkusit to sám doma. Tou druhou a častější variantou je, že se obrátíte na pneuservis - to vás bude stát něco mezi 150-500 Kč za jednu pneumatiku. Za montáž/demontáž všech 4 kol zaplatíte něco okolo tří set korun. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

I malý lokální pneuservis může svou kvalitou a cenou předčit velké hráče na trhu. Aby živnostník uspěl na náročném trhu s pneu službami, musí se prosadit vyšší kvalitou a lepšími cenami. Dává si víc záležet na odvedené práci, je vstřícnější ke svým klientům, pracuje i přes oficiální provozní dobu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Plně automatické zouvačky a vyvažovačky, kvalitní ruční nářadí, dostatečný počet zvedáků a pracovních míst značí, že to pneuservis myslí se svými službami opravdu vážně. Moderní stroje svědčí také o profesionalitě a ekonomické stabilitě podniku. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Pokud pneuservis nabízí své služby desítky let, je nejspíš vyhlášený, kvalitní a zákazníci se k němu rádi sami vrací. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Když už vážíte cestu se svým vozidlem do pneuservisu, nejspíš rádi využijete i další návazné služby. Kontrola geometrie, hustění pneu dusíkem, nebo uskladnění pneu do další sezóny značí, že to pneuservis se svými činnostmi myslí vážně. Vám tyto další služby ve výsledku ušetří starosti a čas. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Na první pohled nejspíš nepoznáte, jak často se pracovníci pneuservisu vzdělávají. Ale pozorováním jejich úkonů si dokážete všimnout, jak zruční pracovníci jsou. Jestli jim nástroje a disky s pneu padají od ruky, jestli mají čisto na place apod. To vše svědčí o kvalitě služeb. 

Pneuservisy Rakovník a okolí

V okolí města Rakovník najdete asi 25 pneuservisů, které nabízí služby jako např.:

Minimální hloubka dezénu z pohledu legislativy

Asi víte, že jste povinni mít zimní pneumatiky od 1. listopadu do 31. března v případě, že je na vozovce námraza, led a nebo souvislá vrstva sněhu. A jste si jisti minimální hodnotou dezénu? U zimních pneumatik jsou to 4 milimetry, u letních 1,6 milimetrů. Není radno podceňovat sjeté pláště pneu. Od policisty totiž můžete dostat pokutu až do 2 000 Kč. Potřebujete-li nové pneumatiky, můžete si je objednat online a nebo navštívit oblíbený pneuservis a nechat si poradit od odborníků.

Připravili jsme si pro vás sérii článků o pneumatikách, která vám pomůže s výběrem nových pneumatik - ať už letních nebo zimních. Všechny články najdete v rádci Portálu řidiče.

Další, avšak ne poslední věcí, nad kterou byste měli přemýšlet je uskladnění pneumatik v pneuservisu. Za tuto službu zaplatíte 400 korun. I když vás možná napadne uskladnit si pneumatiky doma, nemusí to být však dobrý nápad, protože při chybném uskladnění může dojít ke ztrátě životnosti a bezpečnosti pneu.

Pneuservisy pro nákladní vozidla v Rakovníku

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy Benešov - V okrese Benešov funguje téměř 70 pneuservisů.
  • Pneuservisy Beroun - Výměnu a přezutí pneumatik, huštění pneu, vyvážení kol a nebo geometrii nabízí hned několik desítek pneuservisů v okrese Beroun.
  • Pneuservisy Kladno - V největším městě Středočeského kraje existuje 78 pneuservisů nabízející různé pneu služby.
  • Pneuservisy Kolín - V okrese a stejnojmenném městě ležícím na obou březích řeky Labe působí 49 pneuservisů.
  • Pneuservisy Kutná Hora - V okrese Kutná Hora nabízí své služby necelých 30 pneuservisů. Podívejte se na kompletní seznam pneuservisů zde.
  • Pneuservisy Mělník - V okrese Mělník naleznete 40 pneuservisů nabízející pneu služby.
  • Pneuservisy Mladá Boleslav - Ve druhém největším městě Středočeského kraje může poptávat výměnu a huštění pneumatik, přezutí pneu, prodej nových pneumatik a nebo také kontrolu tlaku v pneumatikách. Kompletní seznam pneuservisů v Mladé Boleslavi zde.
  • Pneuservisy Nymburk - Ve městě proslulém zejména basketbalem provozuje téměř 50 pneuservisů svoji činnost. Ojedinělými službami, které můžete poptávat, jsou kontrola tlaku v pneumatikách, oprava ALU (hliníkových) disků a nebo také protektorování pneu.
  • Pneuservisy Praha-východ - Nejlidnatější okres a celkem 104 pneuservisů pro osobní auta, nákladní vozy, dodávky a motorky.
  • Pneuservisy Praha-západ - Okres s nejmenší rozlohou z celého Středočeského kraje se pyšní nabídkou pneuservisů v celkovém počtu 98.
  • Pneuservisy Příbram - Tady naleznete pneuservisy nabízející služby jako výměnu a přezutí pneumatik, huštění pneu a nebo prodej nových pneumatik na léto nebo zimu. Celý výpis všech 54 pneuservisů naleznete zde.
  • Pneuservisy Rakovník - Okres Rakovník s nejnižším počtem obyvatel i hustotou zalidnění z celého kraje nabízí celkem fungujících 25 pneuservisů.

O čem jsme psali na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články