PRÁCE 🧰

Pneuservis Příbram

12. 12. 2020 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Sháníte pneuservis v Příbrami a okolí, ve kterém vám prodají, přezují, uskladní pneumatiky nebo vyváží kola? Zajímá vás, jak postupovat při jeho výběru nebo jak poznat, jestli je kvalitní? Níže naleznete odpovědi na tyto i další otázky.

Jak vybrat vhodný pneuservis?

Existuje mnoho kritérií pro výběr pneuservisu - od ceny služeb až po tradici a počet let na trhu nebo třeba šikovnost personálu. Které z nich pro vás představuje to nejdůležitější? Určitě je při rozhodování vezměte v úvahu všechny. Nejpodstatnější ale asi přesto bude, zda nabízí vámi požadovanou službu. Proto si nejdříve uvědomte, jakou přesně hledáte a podle toho pak vybírejte konkrétní firmu.

Nejčastěji požadovanou službou v pneuservisech je přezutí pneumatik. Povinnost používat zimní pneumatiky na všech čtyřech kolech vozidla v období od 1. listopadu do 31. března, pokud je na silnici sníh, led nebo námraza, totiž v České republice platí už několik let. Řidiči je také po tuto dobu musí mít nazuté, pokud lze sníh, led nebo námrazu na vozovkách očekávat. 

Pneuservisy v Příbrami a okolí

Co je největším strašákem řidičů? Propíchnuté nebo jinak poškozené pneumatiky. Pokud se do jejich opravy pustíte sami, bude se vám hodit sprej na opravu pneumatik. Jestliže si ale raději připlatíte za kvalitu a jistotu, že budou pneu opravené správně, vyjde vás tato služba v pneuservisu zhruba na 150 až 500 Kč.

Jak poznat kvalitu pneuservisu?

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Pneuservis fungující několik desítek let nebo firma, která vznikla před týdnem? Každý řidič by asi dal přednost tomu zavedenému s dlouholetou historií.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Automatické zouvačky a vyvažovačky, velký počet zvedáků, kvalitní ruční nářadí a 3D měření geometrie kol? Pneuservis, který toto vše vlastní, to asi myslí se svými zákazníky vážně.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Kvalita o množství času věnovaného školení personálu je poznat na první pohled. Pokud jde pracovníkům práce od ruky a odvedou ji precizně, přispívají tím ke kvalitě samotného pneuservisu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Když už si konečně vyhradíte čas na návštěvu pneuservisu, jistě oceníte, že vám nabídnou více služeb a nebudete tak muset jezdit kvůli svým požadavkům i jinam.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Velký hráč na trhu nebo malý lokální pneuservis? Kdo podceňuje živnostníky, dělá velkou chybu. Mohou vám totiž kromě nižších cen služeb nebo vyšší kvality odvedené práce nabídnout také ochotnější přístup či práci mimo oficiální provozní dobu.

Pneuservisy v Příbrami a okolí

V Příbrami a okolí najdete kolem pěti desítek pneuservisů, které vám poskytnou nejrůznější služby:

  • 45 z nich nabízí výměnu pneumatik
  • 17 jejich prodej
  • 11 změření geometrie kol

Požadavky na hloubku dezénu podle legislativy

Hloubka dezénu je zákonem stanovena pro letní pneumatiky na 1,6 mm, pro zimní pak na 4 mm. Pokud toto pravidlo nedodržíte, tím lepším možným důsledkem je pokuta od policistů. Můžete ji dostat na místě až do výše 2 000 Kč.

Přemýšlíte o koupi nových pneumatik? Nevíte, jakou značku zvolit? Prohlédněte si články v rádci Portálu řidiče.

Další důležitou věcí, nad kterou se řada řidičů zamýšlí, je uskladnění pneumatik. Pokud se rozhodnete uskladnit je doma, využijte rad odborníků, kteří říkají, že byste je měli skladovat na tmavém místě, v chladu (teplota pod 15 stupňů Celsia) a suchu. Před uskladněním je pečlivě vyčistěte a poté pravidelně kontrolujte tlak a dofukujte. Cena této služby v pneuservisu vás vyjde přibližně na 400 Kč.

Autorizované pneuservisy v Příbrami a okolí

Pneu služby v blízkých okresech

  • Pneuservisy Benešov - V Benešově najdete asi 70 pneuservisů nabízejících rozličné služby.
  • Pneuservisy Beroun - V okrese Beroun se nachází přibližně 4 desítky pneuservisů, kde si poradí jak s protektorováním pneu, tak i s jejich plněním dusíkem.
  • Pneuservisy Kladno - Ve zdejším okrese můžete navštívit jeden ze zhruba 80 pneuservisů, kde vám nabídnou jak často poptávané služby, tak i ty méně požadované.
  • Pneuservisy Kolín - V Kolíně se nachází zhruba 50 pneuservisů, ve kterých je nejčastěji poptávanou službou přezutí pneumatik.
  • Pneuservisy Kutná Hora - Okres Kutná Hora nabízí kolem 30 pneuservisů s širokou nabídkou služeb.
  • Pneuservisy Mělník - V Mělníce najdete asi 40 pneuservisů, ve kterých je nejčastěji poptávanou službou výměna pneumatik.
  • Pneuservisy Mladá Boleslav - V okrese Mladá Boleslav je asi 60 pneuservisů, které poskytují různé služby.
  • Pneuservisy Nymburk - V Nymburce naleznete přibližně 50 pneuservisů, ve kterých vám pomůžou jak například s vyvážením kol, tak i opravou ALU disků.
  • Pneuservisy Praha a okolí - V Praze a okolí najdete asi 200 pneuservisů zaměřujících se na nejrůznější služby.
  • Pneuservisy Rakovník - V tomto okrese můžete navštívit jeden ze zhruba 30 pneuservisů s širokou nabídkou služeb.

Pneuservisy Příbram a okolí pro dodávky

Další zajímavé články z Portálu řidiče

Zdroj médií: redakce.

Podobné články