PRÁCE 🧰

Pneuservis Kutná Hora - rádce výběru

1. 12. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Sháníte pneuservis v Kutné Hoře a blízkém okolí ve kterém vám zajistí přezutí či výměnu pneu, huštění pneumatik, plnění pneu dusíkem a nebo potřebujete uskladnit pneumatiky do další sezóny? Zajímá vás, kolik jednotlivé pneu služby v okolí Kutné Hory stojí? Poté tedy pokračujte ve čtení tohoto článku, který vám pomůže s výběrem pneuservisu v Kutné Hoře a okolí.

Pneuservisy Kutná Hora

Který pneuservis je ten nejlepší a čím se řídit při výběru

Obecně se dá říct, že je to poměrně lehké. Prvně je potřeba si určit, jakou službu nebo produkt po pneuservisu požadujete - a podle toho se rozhodnete, který konkrétně zvolíte. Dále můžete vybírat pneuservisy dle ceny, místa, kde se nachází a nebo jednoduše dáte na recenze a zkušenosti ostatních zákazníků, kolegů či kamarádů.

Nejčastější pneu služba = přezutí pneumatik

Nejčastěji poptávanou a nejvíce nabízenou službou z výše vyjmenovaných je zcela bezpochyby přezutí pneu. Je to také díky tomu, že jste povinni mít zimní pneumatiky od 1. listopadu do 31. března v případě, pokud je na silnici souvislá vrstva sněhu, námraza a nebo led. Ano, pro někoho z vás se můžou vyplatit celoroční pneumatiky - nejsou však pro každého řidiče. A kolik vás bude přezutí pneumatik stát? Standardní cenovkou je něco mezi 600 až 800 Kč.

Pneuservisy v Kutné Hoře a blízkém okolí

Poměrně častou komplikací řidičů je poškozená a nebo píchlá pneumatika. Teoreticky vám může posloužit sprej na opravu pneumatiky, musí být ale opravdu kvalitní. Existují také různé lepící sady na opravu pneu. Nicméně v obou dvou případech se jedná pouze o krátkodobé řešení. Chcete-li se spolehnout na opravu, přenechejte tuto práci odborníkům. Oprava jedné píchlé pneumatiky v servisu vás vyjde na 150-500 korun v závislosti na rozsahu poškození. Montáž nebo demontáž všech čtyř pneumatik stojí okolo 300 Kč.

Znaky kvality jednotlivých pneuservisů

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Osobní i nákladní automatické zouvačky nebo vyvažovačky, velký počet zvedáků a nová zařízení na měření geometrie kol? Investice do těchto nástrojů zvyšují kvalitu pneuservisu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Nabídne vám pneuservis kromě prodeje,  přezutí, nahuštění nebo výměny pneumatik i kontrolu tlaku v nich nebo jejich plnění dusíkem? Pak bude tato firma pro vás dobrou volbou.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Může malý lokální pneuservis předčit ten velký? Určitě může. Živnostníci totiž většinou nabízejí nižší ceny, práci i přes oficiální provozní dobu nebo vstřícnější přístup k zákazníkům.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Možná by vás tento znak kvality nenapadl jako první. Je ale také velice důležitý. Vyškolenost a šikovnost personálu zvyšuje kvalitu pneuservisu. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Jako první znak kvality by vás asi napadla tradice pneuservisu a počet let, po které je na trhu. Takové firmy, které se tu udržely dlouho, mají většinou vybudovanou dobrou pověst a zákazníci se k nim rádi vrací.

Pneuservisy v Kutné Hoře a blízkém okolí

V Kutné Hoře a okolí můžete navštívit jeden z 29 pneuservisů nabízejících různé pneu služby:

Autorizované pneuservisy v Kutné Hoře a okolí

Jaké požadavky na hloubku dezénu stanovuje zákon

V České republice platí, že od 1.11. do 31.3. musíte mít zimní pneumatiky, je-li na vozovce sníh, námraza a nebo led. U zimních pneumatik platí, že minimální hloubka dezénu jsou 4 milimetry, u letních pneu je to 1,6 milimetrů. Díky pravidelné kontrole gum u vašeho vozu předejdete sjetým plášťům a tím také možné pokutě od policisty, která se může vyšplhat až na 2 tisíce korun. Čím je dezén (vzorek) pneumatiky nižší, tím horší má jízdné vlastnosti na silnici. Pokud vás koupě nových pneumatik nemine, můžete si vybírat pneu online podle výrobce, typu, rozměrů atd. a nebo se lze obrátit na pneuservis, který vám s výběrem nových pneumatik pomůže.

Zajímají vás články o pneumatikách? Chcete si přečíst novinky a nebo například testy pneumatik? Vše jsme pro vás přehledně seskupili v rádci Portálu řidiče

Měli byste také přemýšlet nad uskladněním pneumatik než zase budou potřeba, resp. do další sezóny. Rozhodnete se uskladnit si pneumatiky doma a nebo to necháte na pneuservisu, který pro gumy na váš vůz zajistí podmínky, jaké byste doma jen těžko zařizovali? Myslete na to, že při nesprávném uskladnění může dojít ke ztrátě životnosti pneu a tudíž také jejich bezpečnosti. Cena za uskladnění sady pneumatik v pneuservisu je okolo 400 Kč

Jaké služby nabízí okolní okresy ve Středočeském kraji?

  • Pneuservisy Příbram - Třetí nerozlehlejší okres České republiky se pyšní nabídkou 54 pneuservisů, které zajišťují pneu služby jako výměna pneumatik, přezutí a huštění pneu a nebo také vyvážení kol.
  • Pneuservisy Mladá Boleslav - Od výměny pneumatik a huštění pneu, přes prodej nových kol na váš vůz, až po protektorování pneu můžete poptávat v okrese Mladá Boleslav od více než 50 pneuservisů.
  • Pneuservisy Kladno - V Kladně funguje necelých 80 pneuservisů, které zajišťují mimo jiné služby také oprava ALU disků a nebo TPMS.
  • Pneuservisy Benešov - Průměrně lidnatý okres ve Středočeském kraji - Benešov - se může pochlubit 67 pneuservisy, které pro své zákazníky zajišťují pneu služby.

Pneuservisy Kutná Hora pro nákladní vozidla

O čem dalším jsme psali na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články