PRÁCE 🧰

Nejlevnější letní pneu

31. 7. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Ať už kupujeme cokoliv, obvykle se koukáme na to, aby byla co nejpříznivější cena. U pneumatik se ale šetření nemusí vyplatit. Nebo se vyplatí hledat co nejlevnější letní pláště?

Nejlevnější letní pneu

Články na téma levné letní pneumatiky:

  1. Levné letní pneumatiky
  2. Nejlevnější letní pneu - právě čtete
  3. Levné letní pneu - jsou dostatečně kvalitní?
  4. Koupě levných pneu v roce 2024 - již brzy

Samozřejmě nelze očekávat, že v segmentu těch nejlevnějších letních pneu dostanete nějakou extra kvalitu. Kdepak, tady to bude vždy o nějakém kompromisu. Čekejte spíš podprůměrné jízdní vlastnosti, velkou hlučnost a ani stran živostnosti bychom si nedělali iluze. Na druhou stranu pokud vyjíždíte jen sporadicky a vaše cestování se omezuje na "do obchodu a nazpátek", případně se přepravujete v rámci republiky na začátku léta na chalupu a na podzim zpět, asi nemá smysl pořizovat drahé pneumatiky.

V následujících tipech nečekejte hustě zastoupené věhlasné značky a smiřte se s tím, že kupujete výrobek, u kterého se jeho producent snažil všemi možnými způsoby stlačit cenu co nejníž. Ať už hledáte nejlevnější letní pneu s rozměry 205 55 r16 nebo třeba 195 65 r15. Je tedy třeba hodně vybírat.

Nexen N'Blue HD Plus

Takový trochu "tajný tip", který v testech dokázal úplně neselhat, ale naopak překvapil chováním především na suchém asfaltu. Vykazuje ale sníženou odolnost proti aquaplaningu a také jsou tyto pláště dost hlučné při rychlejší jízdě. V jejich prospěch ale mluví cena, která je jedna z nejnižších na trhu. Určitě je můžeme v kategorii nejlevnějších pneu na letní sezónu doporučit.

Debica Presto HP 2

Pláště na které můžete často narazit v supermarketech. Označení "HP" mimochodem znamená "High Performance", což v dané kategorii působí přinejmenším úsměvně. Debica ale těží z toho, že spadá pod Goodyear, takže nějaký technologický základ tam je. Jenže jedná se spíš o pneumatiky, které jsou natolik kompromisní, že s nimi nechce být slavná značka spojována. HP 2 se chovají vcelku dobře na mokré vozovce a mají nízký valivý odpor. Stejně jako Nexeny ale vykazují vyšší hlučnost.

Jedny z nejlevnějších letních pneu na trhu s dopravou zdarma

Vraník PS2

Velmi vyvážené pláště, které ničím nepřekvapí. Snad jen při vyvažování, kdy je někdy nutné použít více závaží, což je ale pro protektory typické. Dají se na nich najezdit i vyšší porce kilometrů a v podstatě se jedná o jednu z nejlepších možností, pokud hledáme nejlepší poměr cena/výkon.

Sailun Atrezzo Elite

Na poměry nejlevnějších letních gum tyto vynikají především tichostí. V tomto skutečně excelují. Mají ale horší chování na mokré vozovce, kde kloužou dříve než konkurenti. Za sucha je ale chování příkladné, stejně jako stabilita i brzdný výkon.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články