PRÁCE 🧰

Nejlepší letní pneumatiky

4. 8. 2021 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Při výběru letních pneumatik byste se měli řídit nejen typem, který se hodí pro vaše auto, ale zároveň byste měli vybrat takové, které vás podrží v jakékoliv situaci. Jaké jsou ty nejlepší pneumatiky na léto pro vaše auto?

Podle čeho byste měli vybírat letní pneumatiky

První věcí, podle které byste měli vybírat letní pneumatiky, jsou rozměry vhodné pro váš vůz. Ty najdete ve velkém technickém průkazu vašeho vozu. Kromě šířky, profilu a vnitřního průměru pneumatiky byste měli volit vhodný rychlostní a hmotnostní index a konstrukci pneumatiky.

Dále byste měli vzít v úvahu i styl, kterým jezdíte a počet kilometrů, které průměrně za rok ujedete. Kromě vzdálenosti je důležitým faktorem také typ silnic, po kterých jezdíte. Jiné pneumatiky se hodí na dálnice a jiné vám přinesou maximální výkon na menších silnicích s horším povrchem.

Kromě toho je samozřejmě důležitý i materiál, ze kterého jsou pneumatiky vyrobené a jejich dezén. Ať už si koupíte jakékoliv pneumatiky, toho nejlepšího výkonu dosáhnete při správné péči o ně. Důležité je udržovat správný tlak a v době, kdy je nebudete využívat, je správně skladovat. Tak vám budou sloužit dobře dlouhou dobu.

Nejlepší letní pneumatiky

Při testování pneumatik se bere v potaz mnoho faktorů. Podle nich se pak sestavují aktuální žebříčky. Pojďme se podívat na ty nej letní pneumatiky.

Nejlepší třináctipalcové pneumatiky

Mezi třináctipalcovými pneumatikami se na nejvyšší příčce objevují pneumatiky Nokian iLine. Ty vám díky svým vlastnostem zajistí bezpečnou jízdu. Kromě toho jsou díky využití kvalitního materiálu také tiché a úsporné. Speciální technologie také zabraňuje aquaplaningu.

Nejlepší čtrnáctipalcové pneumatiky

V kategorii čtrnáctipalcových pneumatik kralují Dunlop StreetResponse 2. Ty obsahují dvojité obvodové drážky, které zajistí výbornou ovladatelnost vozidla nejen na suché, ale i na mokré vozovce. Výborných výsledků dosahují také při vyšších rychlostech díky technologii Hybrid Overlay.

Nejlepší patnáctipalcové pneumatiky

Mezi patnáctipalcovými pneumatikami jsou top modelem Bridgestone Turanza T005. Nabízejí vám perfektní jízdní vlastnosti díky nízkému valivému odporu a zpevněné konstrukci.

Jedny z nejlevnějších letních pneu na trhu s dopravou zdarma

Nejlepší šestnáctipalcové pneumatiky

Nejlepšími šestnáctipalcovými letními pneu jsou Pirelli Carrier. Ty mají kromě vysokého nosnostního indexu, který umožňuje i jejich využití například u dodávek, také skvělé jízdní vlastnosti na mokré vozovce. Speciální materiál také zajišťuje nízkou míru opotřebení.

Nejlepší sedmnáctipalcové pneumatiky

V kategorii sedmnáctipalcových pneumatik obsadily pomyslné první místo pneumatiky Michelin Primacy 4. Ty mají krátkou brzdnou dráhu na suché i mokré vozovce a tím vám dopřávají lepší ovladatelnost vozidla. Zároveň vám díky nízkému valivému odporu pomohou snížit spotřebu paliva.

Nejlepší osmnáctipalcové pneumatiky

Mezi osmnáctipalcovými pneu dosahují nejlepších výsledků Continental PremiumContact 6. Ty zaručují výbornou stabilitu a dlouhou životnost díky tužšímu dezénu. Kromě toho jsou také vhodné i pro sportovní druh jízdy.

A které jsou ty nej letní pneu pro vás?

Zdroj médií: depositphotos.

Podobné články