PRÁCE 🧰

Pneumatiky 215/55 R17 a jaké vybrat na letní sezónu?

10. 4. 2023 7 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Rozměr 215/55 R17 patří mezi stále populárnější volby pro letní pneumatiky. V tomto článku se podíváme na klíčové vlastnosti a výhody letních pneumatik v tomto rozměru a poskytneme vám několik tipů na nejlepší letní pneumatiky v této kategorii.

Vybíráme letní pneu 215/55 R17

Některé z nejpopulárnějších vozů, které mohou mít tento rozměr pneumatik, zahrnují například Audi A4, BMW 3 řady, Mercedes C třídy, Subaru Legacy, Volvo S60, Toyota Camry, Honda Accord, Kia Optima, Mazda 6, Nissan Altima a mnoho dalších.

Správný rozměr je nutné si vždy ověřit v příručce u konkrétního automobilu, nebo se poradit s odborníkem.

Pneumatiky prémiové třídy

Pneumatiky v rozměru 215/55 R17, patřící do kategorie prémiových pneumatik, jsou oblíbenou volbou mnoha řidičů. Tyto pneumatiky poskytují nejvyšší úroveň bezpečnosti, výkonu a komfortu. Výrobci prémiových pneumatik se neustále zaměřují na vylepšování svých produktů pomocí nejnovějších technologií a materiálů, což vede ke zlepšení životnosti a výkonu pneumatik v různých podmínkách.

V této kategorii se nacházejí značky jako Michelin, Continental, Nokian Tyres, Bridgestone a Dunlop, které jsou známé svými vysokými standardy a špičkovými výkony. Pneumatiky prémiové třídy sice mohou být dražší než pneumatiky nižší třídy, ale nabízejí nejvyšší kvalitu a bezpečnost pro vaše vozidlo.

Michelin Primacy 4 

Michelin Primacy 4 je letní pneumatika, která byla uvedena na trh v roce 2018. Jejím cílem je poskytnout vynikající výkon v oblasti bezpečnosti, trvanlivosti a úspory paliva. Primacy 4 je dostupná v široké škále velikostí, včetně rozměru 215/55 R17. Tato pneumatika byla testována nezávislými organizacemi, jako je například ADAC, a dosáhla vysokých hodnocení. Cena pneumatiky Michelin Primacy 4 závisí na prodejci a trhu, ale obvykle se pohybuje v průměru 3 600 korun za kus.

Nokian Powerproof

Nokian Powerproof je pneumatika prémiové třídy v rozměru 215/55 R17 s cenou okolo 3 000 korun. Podle nezávislých testů patří mezi špičkové pneumatiky, které nabízejí vysokou úroveň bezpečnosti, výkonu a komfortu.

Bridgestone Turanza T005

Bridgestone Turanza T005 je pneumatika prémiové třídy v rozměru 215/55 R17, která se prodává za cenu kolem 3 000 korun. Tato pneumatika se umístila velmi dobře v mnoha nezávislých testech, díky svému vynikajícímu výkonu na mokru a suchu, a také díky vysokému kilometrovému nájezdu. Bridgestone je známá značka s vysokými standardy a Turanza T005 patří mezi její nejlepší výrobky.

Continental EcoContact 6

Continental EcoContact 6 v rozměru 215/55 R17 je pneumatika prémiové třídy, která se zaměřuje na úsporu paliva a snižování emisí CO2. Tato pneumatika nabízí vysokou úroveň bezpečnosti a výkonu v různých podmínkách. Nezávislé testy potvrzují její vynikající výkon na mokré a suché vozovce, včetně brzdění a ovladatelnosti. V porovnání s předchozí verzí má EcoContact 6 také delší životnost a nižší hlučnost. S cenou okolo 3 400 korun se jedná o pneumatiku s vyšší cenou, ale zákazníci získávají výkonnostní a bezpečnostní výhody spojené s kvalitní značkou jako je Continental.

Dunlop SP Sport Maxx RT

Dunlop SP Sport Maxx RT pneumatiky v rozměru 215/55 R17 jsou cenově dostupné za přibližně 3 500 korun a podle nezávislých testů nabízejí vynikající výkon a stabilitu na suchu i mokru. Tyto pneumatiky mají také vysokou úroveň přilnavosti a ovladatelnosti na silnici, což je důležité pro bezpečnou jízdu. Navíc mají dlouhou životnost a minimalizují spotřebu paliva díky svému nízkému valivému odporu. Dunlop je renomovaná značka s bohatou historií vyrábění pneumatik a SP Sport Maxx RT jsou jedny z nejlepších pneumatik této značky.

Prémiové letní pneumatiky 215/55 R17 s dopravou zdarma

Pneumatiky střední třídy

V rozměru 215/55 R17 lze najít mnoho vynikajících možností střední třídy pneumatik, které nabízejí slušný výkon a kvalitu za přijatelnou cenu. Tyto pneumatiky jsou obvykle vyráběny z kvalitních materiálů a používají moderní technologie, ale jsou cenově dostupnější než prémiové pneumatiky. V této kategorii lze očekávat dobrý kompromis mezi výkonem, bezpečností, životností a cenou.

Některé z nejlepších značek v této kategorii jsou Uniroyal, Kumho, Hankook, Firestone nebo Fulda. Tyto pneumatiky jsou vhodné pro řidiče, kteří hledají vyvážený poměr mezi kvalitou a cenou.

Kumho Ecsta PS71

Kumho Ecsta PS71 je pneumatika střední třídy v rozměru 215/55 R17 s cenou kolem 2 300 korun. Tato pneumatika byla testována nezávislými organizacemi a dosáhla dobrých výsledků v oblasti brzdění na suchu i mokru, ovladatelnosti a spotřeby paliva. Kumho Ecsta PS71 je vhodná pro řidiče, kteří hledají solidní výkon za přijatelnou cenu.

Hankook K125 Ventus Prime 3

Podle nezávislých testů mají pneumatiky Hankook K125 Ventus Prime 3 v rozměru 215/55 R17 velmi dobrý výkon. Pořídit si ji můžete v průměru za 2 700 korun. Tyto pneumatiky jsou cenově dostupnější než některé z prémiových značek a i přesto nabízejí dobrou kvalitu a výkon. V testech byly hodnoceny jako dobré při brzdění na mokré a suché silnici, s nízkou hlučností a dobrým jízdním komfortem. Mají také nízký valivý odpor, což znamená nižší spotřebu paliva a tedy nižší náklady na provoz vozidla.

Firestone Roadhawk

Firestone Roadhawk je pneumatika střední třídy v rozměru 215/55 R17, která nabízí dobrý poměr mezi výkonem a cenou. Její cena se pohybuje okolo 2 600 korun a podle nezávislých testů poskytuje solidní výkon při brzdění na suchu i mokru, a také dobrou stabilitu v zatáčkách. Má také nízký valivý odpor, což by mohlo vést k nižší spotřebě paliva. Celkově je to solidní volba pro ty, kteří hledají pneumatiku s dobrým poměrem výkon/cena.

Fulda SportControl 2

Fulda SportControl 2 jsou pneumatiky střední třídy v rozměru 215/55 R17, které se vyznačují dobrými jízdními vlastnostmi v suchých i mokrých podmínkách. Tento model nabízí dobrý poměr ceny a výkonu, což z něj činí dobrou volbu pro řidiče, kteří hledají spolehlivost za rozumnou cenu. V nezávislých testech dosahují pneumatiky Fulda SportControl 2 průměrných až dobrých výsledků, s důrazem na komfort a nízkou hlučnost. Cena se pohybuje okolo 3 200 korun za kus.

Letní pneumatiky 215/55 R17 střední třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky ekonomické třídy

Low budget pneumatiky jsou pneumatiky s nižší cenou, obvykle určené pro zákazníky s menším rozpočtem. Některé značky ekonomických pneumatik nabízejí dobrou kvalitu a bezpečnost za nízkou cenu, ale většinou mají kratší životnost a horší výkon v extrémních podmínkách, jako jsou silné deště nebo sníh.

Mezi pneumatikami nižší třídy s rozměrem 215/55 R17 se řadí značky jako Fortune, Laufenn, Barum, Sava nebo Matador. Tyto pneumatiky jsou cenově dostupnější než prémiové nebo střední třídy. Je nutné pečlivě zvážit, zda jsou vhodné pro konkrétní typ vozidla a použití, a zda mohou zajistit dostatečnou úroveň bezpečnosti a spolehlivosti na silnici.

Fortune FSR701

Fortune FSR701 jsou pneumatiky ekonomické třídy vyráběné čínskou společností Fortune. Je také důležité vzít v úvahu bezpečnost, protože kvalitní pneumatiky jsou klíčové pro bezpečnou jízdu. Je tedy nutné pečlivě zvážit, zda jsou pneumatiky Fortune FSR701 vhodnou volbou pro vaše vozidlo. Pneumatiku pořídíte v průměru za 1 400 korun.

Sava Intensa UHP 2

Sava Intensa UHP 2 je pneumatika ekonomické třídy v rozměru 215/55 R17, která se prodává kolem 2 000 korun. Tato pneumatika je vyráběna společností Sava, která patří pod skupinu Goodyear. Nezávislé testy ukazují, že Sava Intensa UHP 2 nabízí dobrý výkon v oblasti mokrého i suchého brzdění, nízký valivý odpor a tichou jízdu. Pneumatika je navržena pro sportovní vozy a nabízí dobré jízdní vlastnosti při vyšších rychlostech. Nicméně, některé testy ukazují nižší výkon v oblasti aquaplaningu než u některých pneumatik vyšší třídy. Celkově je Sava Intensa UHP 2 dobrá volba pro řidiče hledající cenově dostupnou a spolehlivou pneumatiku střední třídy. 

Barum Bravuris 5HM

Barum Bravuris 5HM jsou pneumatiky ekonomické třídy, které nabízejí vyvážený poměr mezi výkonem a cenou. Tyto pneumatiky jsou vhodné pro všechny roční období a vyznačují se dobrým chováním na mokru a suchu. Podle některých nezávislých testů se řadí mezi nejlepší pneumatiky v této cenové kategorii. Přestože nemají tak vysokou úroveň výkonu a bezpečnosti jako pneumatiky prémiové třídy, nabízejí solidní kvalitu za přijatelnou cenu. Pneumatiku pořídíte v průměru za 1 950 korun.

Laufenn LK01 S FIT EQ+

Tato pneumatika je vybavena technologií "S-Fit EQ+", která umožňuje snížení spotřeby paliva a zvyšuje stabilitu vozidla. Podle nezávislých testů se tato pneumatika umístila na dobrých pozicích v kategorii ekonomických pneumatik. Laufenn LK01 S FIT EQ+ je cenově dostupná pneumatika, která se pohybuje v cenové kategorii okolo 1 950 korun v rozměru 215/55 R17.

Letní pneu 215/55 R17 ekonomické třídy s dopravou zdarma

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, odborník, Barum, Pneuteka.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články