PRÁCE 🧰

Pneumatiky 205/60 R16 - jaké letní pneu vybrat?

24. 4. 2023 6 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

V tomto článku se podíváme na nejlepší letní pneumatiky v rozměru 205/60 R16 na trhu a porovnáme jejich vlastnosti, výhody a nevýhody. Přinášíme také tipy a doporučení pro výběr správných pneumatik pro vaše vozidlo v tomto rozměru.

Které letní pneu 205/60 R16 se vyplatí?

Letní pneumatiky jsou klíčovým prvkem pro bezpečnou a pohodlnou jízdu v letních měsících. Pokud hledáte pneumatiky pro své vozidlo v rozměru 205/60 R16, máte na výběr z řady možností. Tento rozměr se běžně vyskytuje na různých typech vozidel, ať už se jedná o menší vozy nebo střední třídu.

Rozměr pneumatik 205/60 R16 je velmi rozšířený a používá se na mnoha typech vozidel, jako například Volkswagen Passat, Golf, Jetta, Škoda Octavia, Superb, Ford Mondeo, Audi A4, BMW řady 3, Mercedes-Benz C-Class a další.

Pneumatiky prémiové třídy 205/60 R16

Mnoho řidičů dává přednost pneumatikám prémiové třídy v rozměru 205/60 R16, které nabízejí nejvyšší úroveň bezpečnosti, výkonu a komfortu. Výrobci těchto pneumatik neustále vylepšují své produkty pomocí nejmodernějších technologií a materiálů, což vede ke zlepšení životnosti a výkonu pneumatik v různých podmínkách.

Tyto pneumatiky jsou vyráběny předními značkami jako Michelin, Continental, Nokian Tyres, Bridgestone a Dunlop, které jsou známé pro své vysoké standardy a špičkové výkony. I když jsou pneumatiky prémiové třídy dražší než pneumatiky nižší třídy, nabízejí nejvyšší kvalitu a bezpečnost pro vaše vozidlo.

Goodyear EfficientGrip Performance

Goodyear EfficientGrip Performance v rozměru 205/60 R16 je letní pneumatika, která nabízí vynikající výkon a bezpečnost na suchu i mokru. Tato pneumatika má asymetrický dezén a používá technologii ActiveBraking, pro lepší brzdnou dráhu. Goodyear EfficientGrip Performance je také velmi tichá pneumatika s nízkými hodnotami hluku. Cena se může lišit v závislosti na prodejci a regionu, ale pneumatiku Goodyear EfficientGrip Performance 205/60 R16 lze očekávat cenu v průměru 3 000 korun za kus.

Nokian WetProof

Nokian WetProof je pneumatika prémiové třídy, která se vyznačuje dobrými jízdními vlastnostmi na mokru. V nezávislých testech pneumatik získala dobré hodnocení, zejména co se týká brzdění na mokré vozovce a odolnosti proti aquaplaningu. Nokian WetProof má rozměr 205/60 R16 a cena se pohybuje okolo 2 200 korun.

Bridgestone Turanza T005

Bridgestone Turanza T005 v rozměru 205/60 R16 má velmi dobré hodnocení v nezávislých testech a je považován za jednoho z nejlepších pneumatik v této kategorii. V testech od organizací ADAC a AutoBild získala vysoké hodnocení za výkon na suchu i mokru, zvukovou úroveň a životnost. Pořídit si ji můžete v průměru za 3 200 korun.

Continental PremiumContact 6

Continental PremiumContact 6 je kvalitní pneumatika prémiové třídy, která nabízí vynikající výkon v oblasti brzdění na mokru a suchu, nízký valivý odpor a tichou jízdu. Dle nezávislých testů patří mezi nejlepší pneumatiky své kategorie. Její cena okolo 3 200 korun se může zdát vyšší, ale vzhledem k jejímu výkonu a kvalitě je to stále výhodná volba.

Dunlop SP Sport BluResponse

Pneumatiky Dunlop SP Sport BluResponse byly v minulosti testovány a získaly dobré hodnocení. Jedná se o pneumatiku prémiové třídy s důrazem na nízkou spotřebu paliva a nízký hluk. Díky použité technologii zaručuje dobrou kontrolu a brzdění na mokru. Mezi její nedostatky patří vyšší opotřebení pneumatiky a horší ovladatelnost na suchu ve srovnání s jinými pneumatikami této třídy. Pneumatiku Dunlop Sport BluResponse 205/60 R16 pořídíte v průměru za 2 900 korun.

Prémiové celoroční pneumatiky 205/60 R16 s dopravou zdarma

Pneumatiky střední třídy 205/60 R16

V rozměru 205/60 R16 je k dispozici  široká škála kvalitních pneumatik střední třídy, které nabízejí solidní výkon a kvalitu za rozumnou cenu. Tyto pneumatiky se nacházejí v průměrné cenové kategorii mezi nejlevnějšími a nejdražšími variantami na trhu. Výrobci střední třídy se zaměřují na výrobu pneumatik z kvalitních materiálů a využívají nejnovější technologie, přičemž stále nabízejí cenovou dostupnost.

Mezi nejlepší značky v této kategorii patří Uniroyal, Kumho, Hankook, Firestone a Fulda. Tyto pneumatiky jsou ideální pro řidiče, kteří hledají kompromis mezi výkonem, bezpečností, životností a cenou.

Kumho PS71

Kumho PS71 je letní pneumatika určená pro osobní automobily. Tento model má asymetrický dezén s velmi dobrými vlastnostmi přilnavosti na suchém i mokrém povrchu. Pneumatika Kumho PS71 vyniká také vysokou stabilitou a manévrovatelností při rychlých jízdách. Pořídit si ji můžete v průměru za 2 060 korun.

Hankook K125

Pneumatika Hankook K125 Ventus Prime 3 v rozměru 205/60 R16 stojí okolo 2 300 korun. Je to velmi oblíbená pneumatika, která získala vynikající hodnocení v mnoha nezávislých testech. Jedná se o velmi vyváženou pneumatiku, která bude ideální pro běžné řidiče.

Firestone Roadhawk

V testech získala pneumatika Firestone vysoké hodnocení za brzdění na mokru, výkon na suchu a životnost. Je považována za dobrý výběr pro každodenní jízdu. V rozměru 205/60 R16 patří mezi pláště s dobrou přilnavostí a ovladatelností na mokru i suchu. Pořídit pneumatiku Firestone Roadhawk 205/60 R16 je možné v průměru za 2 100 korun.

Fulda EcoControl HP 2

Fulda EcoControl HP 2 je pneumatika vyráběná německou společností Fulda, která patří pod křídla koncernu Goodyear. Jedná se o letní pneumatiku, která je určena pro osobní automobily. Hlavními vlastnostmi této pneumatiky jsou vysoká úroveň bezpečnosti a ochrany životního prostředí. Fulda EcoControl HP 2 205/60 R16 stojí zhruba kolem 2 000 korun.

Letní pneumatiky 205/60 R16 střední třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky ekonomické třídy 205/60 R16

Levné pneumatiky jsou vyráběny za nižší náklady a jsou určeny pro zákazníky s menším rozpočtem. Značky ekonomických pneumatik nabízejí nižší cenu, ale většinou mají kratší životnost a horší výkon v extrémních podmínkách, jako jsou silné deště nebo sníh.

V kategorii pneumatik nižší třídy s rozměrem 205/60 R16 najdeme značky jako Fortune, Laufenn, Barum, Sava nebo Matador, které jsou cenově dostupnější než prémiové nebo střední třídy. Avšak při výběru pneumatik je důležité pečlivě zvážit, zda jsou vhodné pro konkrétní typ vozidla a použití a zda mohou zajistit dostatečnou úroveň bezpečnosti a spolehlivosti na silnici.

Fortune Funrun FSR-802

Fortune Funrun FSR-802 je cenově dostupná letní pneumatika nabízí základní vlastnosti, jako jsou dobrá trakce na suchu a mokru a přiměřený komfort jízdy. Nicméně, ve srovnání s dražšími pneumatikami může mít nižší výkon a kratší životnost. Pořídit si ji můžete v průměru za 1 700 korun.

Sava Intensa HP 2

Sava Intensa HP 2 je cenově dostupná pneumatika s dobrými vlastnostmi na suchu i mokru. Pneumatiku doporučují i některé nezávislé testy. Tato pneumatika je dobrým poměrem cena/výkon. Cena této pneumatiky se pohybuje kolem 1 900 korun.

Barum Bravuris 5HM

Pneumatika Barum Bravuris 5HM má asymetrický dezén a vyrábí se v široké škále rozměrů. Pneumatika je cenově dostupná a v nezávislých testech obstála poměrně dobře. Pořídit si ji můžete v průměru za 1 900 korun.

Laufenn S FIT EQ

Jedná se o pneumatiku ekonomické třídy, která má ucházející vlastnosti na mokru i suchu. Tichá jízda je důležitým faktorem pro mnoho řidičů. Laufenn S FIT EQ byla navržena tak, aby minimalizovala hlučnost a zlepšila komfort jízdy. Pneumatiku je možné pořídit v průměru za 1 700 korun.

Letní pneu 205/60 R16 ekonomické třídy s dopravou zdarma

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, odborník, Barum, Pneuteka.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články