PRÁCE 🧰

Nejlevnější pneu - má smysl kupovat?

25. 8. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Levné pneumatiky budou vždy žhavým tématem nejen na internetových diskuzích. Ale jsou opravdu tak skvělé, jak se o nich mluví?

Nejlevnější pneu - má smysl kupovat?

Články na téma nejlevnější pneumatiky:

  1. Nejlevnější pneu: Jaké vybrat?
  2. Nejlevnější pneu - má smysl kupovat? - právě čtete

Kdo šetří, má za tři. Bohužel tohle pořekadlo se nedá tak úplně aplikovat na auta. V případě pneumatik, které jsou tou nejdůležitější částí na autě, už vůbec ne. Ano, sice řidičské znalosti mohou být také dílem velkého úspěchu, jak se z maléru dostat, ale přeci jen mezi povrchem a karoserií, jsou právě tolik potřebné pláště.

Pokud tedy jezdíte minimálně, pak můžete možná uvažovat o tom, že po těch nejlevnějších sáhnete s ohledem na cenu a využitelnost. Pokud ale jezdíte často a dlouhé trasy, pak byste si možná měli dát trochu pozor, po čem saháte. Koupit pneumatiky, které mají neznámého výrobce, a ještě ke všemu je jejich cena podezřele nízká, by mělo varovat každého. Super výhodná cena v tomto případě nemusí znamenat zas takovou výhru.

Je to tak se vším. Jakmile si myslíte, že nad něčím strašně ušetříte, po čase se ukáže, jak moc jste se spletli a budete spíše ještě dál platit. O laciných produktech se traduje, že zas tak dlouho nevydrží a rozbijí se mnohem častěji. Nízká životnost pneumatik tak není to jediné, ale i směs, ze které se daná pneumatika vyrábí, může být šizená, a to také není zrovna optimální. Sady budete muset tedy měnit častěji, což znamená jediné, opět další výdaje.

Ani na silnicích to nebude bůhví jaká hitparáda, protože tyto pláště často nemají tak dokonalé jízdní vlastnosti. Mohou snadno selhat na ledu i mokré vozovce. Brzdná dráha se zbytečně prodlužuje a vůz se může stát až nezvladatelným.

Když sečteme mínusy, neušetří se vůbec nic. Vidina dobrého nákupu se po čase změní spíše v oči pro pláč. Přitom existuje zlatý kompromis pneumatik, které můžete pořídit za přijatelné ceny a tím se vyvarovat no-name značkám s pochybnou minulostí. Mezi takové patří například Hankook nebo Falken. A pokud byste si z toho chtěli vzít příklad, tak třeba na 15palcová kola seženete už i prémiové pneumatiky za dobré ceny. Ono když se jedná o nejdůležitější část vozu, těžko by na ni měl člověk šetřit.

Jedny z nejlevnějších pneu na trhu s dopravou zdarma

Verdikt

Levné pneumatiky by se na autě měly objevovat co nejméně a rozhodně by se po nich lidé neměli ohlížet jen kvůli snaze ušetřit. Sáhněte si do svědomí, kolikrát si koupíte v obchodě úplné zbytečnosti, tak místo toho můžete peníze raději odložit do kasičky na kvalitnější pláště. 

Jediný, kdo by tedy o nich mohl uvažovat, jsou lidé, kteří příliš často nevyjíždějí na silnice a prakticky jezdí jednou týdně na nákup do blízkého města. I oni by si ale měli dávat pozor na svou jízdu.

Zdroj médií: Pixabay.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články