PRÁCE 🧰

Pneuservis Dobříš - rádce výběru

30. 11. 2020 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Potřebujete opravit píchlou pneumatiku, přezout auto, vyvážit kola nebo seřídit jejich geometrii v Dobříši a okolí? Víte, na co se při výběru kvalitního pneuservisu zaměřit? Níže naleznete užitečné informace, které vám pomůžou s rozhodováním.

Pneuservisy Dobříš

Jak při výběru pneuservisu postupovat?

Zkuste si nejdříve určit, jakou službu nebo služby konkrétně požadujete. Ne každá firma totiž poskytuje například opravu ALU disků nebo protektorování pneumatik. Z takto zúženého výběru se vám pak už bude vybírat mnohem lépe.

Za jakým účelem navštěvuje většina řidičů nejčastěji pneuservis? Kvůli přezutí pneumatik. Legislativou dané období pro povinnost mít obuty ty zimní je 1. listopadu až 31. března, když je na vozovce souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza či lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se vyskytne. Pokud je tedy v listopadu sucho a slunečno, pokutu za nepřezutí byste dostat neměli.

Pneuservisy v Dobříši a okolí

Jaký je druhý nejčastější důvod návštěvy pneuservisu pro většinu řidičů? Oprava propíchnutých nebo jinak poškozených pneumatik. Pokud vám v tom nebrání nedostatek šikovnosti, trpělivosti nebo odvahy, můžete se o ni pokusit sami za pomoci spreje na opravu pneumatik. Tato  profesionální služba v pneuservisu vás vyjde asi na 300 Kč.

Podle čeho poznat kvalitní pneuservis?

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Kolik let je vámi zvolený pneuservis na trhu? Má dlouholetou historii a tradici? Všichni vaši známí ho navštěvují a chválí? Pak bude jistě dobrou volbou i pro vás. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Automatické zouvačky a vyvažovačky, velký počet zvedáků, 3D měření geometrie kol i kvalitní ruční nářadí? Pokud toto vše ve svém pneuservisu můžete vidět, je kvalitní.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Kolik má za sebou zaměstnanec pneuservisu školení můžete poznat na první pohled. Pokud mu vše padá z ruky a práce mu trvá dlouho, kvalitě pneuservisu to asi moc nepřidá.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Kolik služeb nabízí váš oblíbený pneuservis? Kompletní péči o kola, pneumatiky i další věci? Do takového se určitě rádi vrátíte a nebudete hledat žádný jiný.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Malý lokální pneuservis nebo raději velký hráč na trhu? Každý z nich má své výhody. Živnostníci chtějí taky uspět na trhu, proto si dávají na své práci více záležet a jejich zaměstnanci jsou vstřícnější ke svým zákazníkům.

Pneuservisy v Dobříši a okolí

V Dobříši a okolí se nachází zhruba 50 pneuservisů, které nabízí rozličné služby:

  • 17 jich prodává pneu
  • 4 vyvažují kola
  • 11 měří geometrii kol

Legislativní požadavky - hloubka dezénu

Není dobré podceňovat sjeté pláště pneumatik. Zákon říká, že minimální hloubku dezénu pro ty letní představuje 1,6 milimetrů, pro zimní pak 4 milimetry. Nové pneu můžete zakoupit buď podle specifických rozměrů online nebo přímo v pneuservisu, kde to budete mít i s radou od profesionála.

Pokud přemýšlíte nad tím, kde si nechat seřídit geometrii kol, kde koupit nové pneu nebo vás zajímají další informace z této oblasti, prohlédněte si články v rádci Portálu řidiče.

Důležité také je se zamyslet nad uskladněním pneumatik. Máte dost trpělivosti a odvahy na jejich uskladnění doma? Dejte si pozor, aby neztratili svou životnost a bezpečnost. V pneuservisu za tuto službu zaplatíte přibližně 400 Kč.

Autorizované pneuservisy v Dobříši a okolí

Pneuservisy v sousedních okresech

  • Pneuservisy Benešov - V Benešově se nachází kolem 70 pneuservisů s širokou nabídkou služeb.
  • Pneuservisy Beroun - V okrese Beroun najdete asi 40 pneuservisů, ve kterých vám například zkontrolují tlak v pneumatikách nebo je naplní dusíkem.
  • Pneuservisy Kladno - V tomto okrese můžete navštívit jeden ze zhruba 80 pneuservisů, kde vám nabídnou nejrůznější služby.
  • Pneuservisy Kolín - V kolínském okrese najdete  přibližně 5 desítek pneuservisů poskytujících nejčastěji poptávané služby i ty méně známé.
  • Pneuservisy Kutná Hora - V Kutné Hoře se nachází kolem 30 pneuservisů, ve kterých si ze služeb vyberou i náročnější řidiči.
  • Pneuservisy Mělník - V tomto okrese se nachází přibližně 40 pneuservisů, kde si můžete nechat například vyvážit kola nebo seřídit jejich geometrii.
  • Pneuservisy Mladá Boleslav - V Mladé Boleslavi najdete kolem 6 desítek pneuservisů nabízejících nejrůznější služby.
  • Pneuservisy Nymburk - V Nymburce se nachází asi 50 pneuservisů, ve kterých je nejčastěji poptávanou službou výměna pneumatik.
  • Pneuservisy Praha a okolí - V Praze a okolí najdete přibližně 200 pneuservisů, ve kterých se kompletně postarají o vaše pneumatiky, kola a nabídnou vám i další služby.
  • Pneuservisy Rakovník - V tomto okresu se nachází kolem 30 pneuservisů se širokou nabídkou služeb.

Pneuservisy Dobříš a okolí pro motocykly

Více zajímavých článků z Portálu řidiče

Zdroj médií: redakce.

Podobné články