PRÁCE 🧰

Pneuservis Beroun - jaký vybrat?

6. 8. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Pocházíte z Berouna nebo projíždíte přes Berounsko a hledáte pneuservis pro vaše auto? Potřebujete přezout, nahustit nebo uskladnit pneumatiky? Kde vám se vším poradí a kolik to bude stát? Níže jsme pro vás sepsaly tipy a rady, jak vybrat ideální berounský pneuservis.

Pneuservisy Beroun

Jak postupovat při volbě pneuservisu

Výběr pneuservisu může zabrat nemálo času, proto by se vám mohli hodit užitečné rady jak filtrovat. Ze začátku si zvolte, jakou pneu službu poptáváte, pneuservisy se liší nabízenými službami, od přezutí pneumatik, geometrie kol nebo prodeje pneu. Pokud sázíte na vysokou kvalitu, zvolit můžete autorizovaný pneuservis. Menší lokální pneuservisy, které provozují živnostníci, vás zase můžou překvapit nižší cenou, ochotou, vstřícností nebo nonstop otevřenou dobou. Pročtěte si recenze a hodnocení pneuservisu od ostatních motoristů, zeptejte se na zkušenosti vašeho okolí a prohlédněte si 2-3 ceníky pneuservisů, abyste měli lepší přehled o cenách jednotlivých služeb.

Pneuservisy Beroun - seznam firem

Kdy přezout na letní nebo zimní gumy

Zákon pro motoristy hovoří jasně a to tak, že jsou povinni použít zimáky od 1. listopadu do 31. března, pokud se nachází na silnici viditelný sníh, led nebo námraza. Kdy je ale potřeba přezout na letní pneumatiky a podle čeho se řídit? Přezutí pneumatik zvládnete také svépomocí, zabere vám to ale více času než zaměstnancům v pneuservisu. Také ceny vybavení, které potřebujete k přezutí, nejsou zrovna levné. V pneuservisu vám automobil obují za 600 až 800 Kč.

Nonstop pneuservisy v Berouně

Defekt pneumatiky - čím ji opravit?

Žádný řidič si nepřeje, aby ho potkal defekt nebo jiné poškození pneumatiky. Stát se to ale může a je dobré být připraven. Rezervní pneumatiku již na svém voze pravděpodobně vozit nebudete, v úvahu tak připadá lepící sada na opravu pneu. Koupě této sady vás ale vyjde na 2 000 Kč. Jestliže je poškození velké, tak nebudete mít žádné jiné řešení a pneumatiku budete muset vyměnit. Pokud nejste natolik zruční nebo chcete ušetřit čas a starosti, kontaktujte pneuservis. Profesionálové z oboru vám opraví pneumatiku za 150 - 500 Kč, podle rozsahu poškození.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Dlouhodobé fungování na trhu. Pokud se pneuservis chlubí počtem let na trhu a svoji tradicí, je to dobré znamení. Takové podniky bývají na vysoké úrovni, jsou vyhlášené a zákazníci se do nich rádi vrací.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technika. Vizitkou kvalitního pneuservisu, který investuje do svého zázemí, jsou přípravky na montáž a demontáž čidel pneumatik, sloupové zvedáky, zouvačky a vyvažovačky. U takové firmy máte jistotu, že jste neprohloupili.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Profesionální a spolehliví pracovníci. Nedávejte ihned na první dojem a nezkoušejte odhadnout vzdělanost personálu, pravděpodobně se vám to stejně nepovede. Všímejte si, jak to zaměstnancům jde s nářadím a jak pracují rychle.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Nabídka návazných služeb. Při návštěvě pneusevisu by se vám mohli hodit doplňkové pneu služby, jedná se o geometrii kol, protektorování pneu, kontrolu tlaku v pneumatikách apod. Tyto služby ušetří čas a starosti navíc.

Jak poznat kvalitní pneuservis

I malý lokální pneuservis dokáže svou kvalitou a cenou přeskočit velké hráče na trhu. Živnostníci na trhu pneuservisů uspějí nižší cenou a precizně odvedenou prací. Když se objednáte do lokálního pneuservisu, budou k vám ochotní a vstřícní.

Pneuservisy v Berouně a okolí

V Berouně se nachází celkem 42 pneuservisů, které nabízí následující služby:

Nepodceňte minimální hloubku dezénu pláště

Vzorek pneumatiky by měl každý řidič kontrolovat při nejmenším 1x za tři měsíce (optimálně každý měsíc). Dle zákona je hloubka dezénu letní pneumatiky alespoň 1,6 mm a u zimních pneu minimálně 4 mm. Pravidelnou kontrolou předejte tomu, že budou pneumatiky sjeté, vy tak ušetříte především starosti, čas a vlastní bezpečí. Pneumatiky, které nedosahují uvedených hodnot, můžou být jakkoliv drahé a kvalitní, ale nezachrání vás před nečekaným aquaplaningem nebo smykem.

Základní informace o pneumatikách, zákonné požadavky ohledně pneu, typy a druhy plášťů, nezávislé testy pneumatik a mnohem více naleznete v pneu článcích, které jsou seskupené v rádci Portálu řidiče.

Skladování pneumatik má také svá pravidla

Uskladnění pneumatik je nedílnou součástí přezouvání pneu. Nepoužité pláště povětšinou odhodíte do sklepa nebo garáže a máte vystaráno? Tím se dopouštíte velké chyby - správné skladování pneumatik má svůj postup. Dejte také pozor, jestli uskladňujete pneumatiky s disky nebo bez disků, jejich rovnání není dobré zaměnit. Špatným uskladněním se zhoršují vlastnosti pneumatik a dochází ke zkrácení životnosti. V pneuservisu se o vaše gumy bezchybně postarají za 400 Kč.

Pneuservisy pro dodávky v Berouně

Pneu služby v okolních okresech

  • Benešov - V druhém nejrozlehlejším okrese v Středočeském kraji je u řidičů v oblibě přezutí pneu, huštění a výměna pneumatik. Veškeré pneu služby naleznete zde.
  • Kladno - Nejžádanějšími službami od téměř 80 kvalitních pneuservisů v Kladně jsou geometrie kol, prodej pneu a uskladnění pneumatik.
  • Kolín - Pro více než 32 tisíc obyvatel Kolína jsou k dispozici pneu služby jako například oprava ALU disků, plnění pneu dusíkem, vyvážení kol a mnoho dalších.
  • Kutná Hora - Jestliže pocházíte z Kutné hory a hledáte, kde vám přezují pneumatiky, prodají nové pneu nebo zajistí geometrii kol, podívejte se do katalogu firem.

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články