PRÁCE 🧰

Pneuservis Říčany - rádce výběru

13. 12. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Nadešel čas na přezutí, huštění nebo výměnu pneumatik? Jaké služby nabízí pneuservisy v Říčanech a kolik si máte připravit peněz? Vyplatí se vybrat autorizovaný pneuservis? Na otázky vám odpovíme a poradíme s výběrem pneuservisu v Říčanech.

Pneuservisy Říčany

Výběr důvěryhodného pneuservisu

Jak filtrovat, abyste našli velmi solidní pneuservis? Zamyslete se nejdříve, jakou pneu službu potřebujete. Poté si zvolte pneuservis podle cenové relace - dražší jsou autorizované pneuservisy, levnější naopak lokální místní pneuservisy. Obě volby mají své výhody a nevýhody (kvalita, preciznost, ochota,...). Vaše okolí vám může rozumně poradit, recenze ostatních řidičů nemusí být také k zahození a když si projdete 2-3 ceníky pneuservisů, budete mít jasno i o cenách služeb.

Pneuservisy v Říčanech

Přezouvání vozidla aneb Kdy a jak na to

Přemýšleli jste někdy o tom, kdy přezout na letní pneumatiky? Můžeme vás ujistit, že to zákonem dané není a hlavní je sledovat ustálené teploty. Pro zimní pneumatiku je ale zákonem dané období od 1. listopadu do 31. března, za podmínky, že se nachází na silnici viditelný sníh, led nebo námraza. Přezutí můžete zvládnout také svépomocí doma, zabere vám to ale hodně času a námahy. V pneuservisu udělají vše za vás a to za 600 - 800 korun českých.

Přezutí pneumatik v Říčanech a okolí

Co dělat, když dojde k poškození pláště?

Jestli se potýkáte s defektem pneumatiky a nevíte co dělat, menší pomocí může být sprej na opravu pneumatiky. Problém je v tom, že se jedná o krátkodobé řešení a neopraví větší trhliny. Lepící sada je lepší alternativa, která je schopná nahradit i rezervní pneumatiku. Háček je ale v ceně - na trhu stojí 2 000 Kč. Možná se vyplatí objednání do pneuservisu. Cena opravy pneu je 150 až 500 Kč.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní profesionální stroje. Sloupcové zvedáky, přípravky na montáž a demontáž pneumatik, zouvačky a vyvažovačky jsou skvělou vizitkou pneuservisu. Svědčí to o celkové profesionalitě a ekonomické stabilitě podniku.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Nabídka návazných služeb. Doplňkové služby přijdou každému řidiči vhod. Nemusí je využít při každé návštěvě, ale jednou za čas je vždy potřeba provést geometrii kol, uskladnit pneumatiky apod. Zákazníkovi to ušetří čas a starosti.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Počet let na trhu. Zákazníci se rádi vracejí do podniků, kde jsou již zažité návyky a vysoké standardy. Pokud pneuservis působí na jednom místě řadu let a daří se mu, bude velmi spolehlivý a kvalitní.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Rovněž malý pneuservis dokáže svou kvalitou a cenou předčit velké hráče na trhu. I když se to nezdá, tak mají firmy, které vlastní živnostníci, velké výhody. Příkladná je jejich ochota a vstřícnost. Očekávat můžete také nižší ceny pneu služeb.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Profesionální a šikovní zaměstnanci. Personál je vždy tváří pneuservisu, který vypovídá o tom jak je vše nastavené. Všimněte si při návštěvě, jak to pracovníkům jde s nástroji a za jak dlouho vše stíhají.

Pneuservisy v Říčanech a okolí

V Říčanech a okolí se nachází 104 pneuservisů, které nabízí různé služby:

Jaký má být dezén pneumatiky u auta?

Kontrolou pneumatik předcházíte nepříjemnostem, které by vás mohly stát zbytečné výdaje. Minimální hloubka dezénu je u letních pneumatik 1,6 mm a u zimních pneu 4 mm. Pokud při měření vzorku zjistíte, že jsou pneumatiky sjeté, neriskujte a objednejte si nové. Neméně důležitou věcí je správný tlak v pneu, k tomu se vám bude hodit tabulka huštění pneumatik. Nízká hloubka dezénu nebo podhuštěné pláště jsou velkým rizikem, které se nevyplácí podstupovat.

Jaké jsou výhody a nevýhody celoročních pneumatik? Které značky uspěly v nezávislých pneu testech? Co říká zákon na zimní pneu v létě? Dozvíte se v našem novém pneu rádci.

Skladování letních nebo zimních pneumatik

Pokaždé, když se blíží nová sezóna, řeší řidiči dilema v podobě uskladnění pneumatik. Běžnou volbou je, že své pneu odložíte do sklepa nebo garáže. Dbejte ale na pár pravidel, kterých byste se měli pokaždé držet. Jedním z nich je, že by mělo být místo suché, chladné a bez slunečního svitu. Pozor dejte také na rovnání plášťů, záleží jestli skladujete pneu s disky nebo bez disků. Jestli se o nic takového starat nechcete, kontaktujte pneuservis. Bude vás to stát cca 400 Kč za sezónu.

Pneuservisy uskladňující pneumatiky v Říčanech

Pneu služby v okolních okresech

  • Kladno - Motoristi z Kladna mají možnost volby z 78 kvalitních pneuservisů. Nejčastějšími službami jsou přezutí pneu, huštění pneumatik a výměna pneumatik.
  • Benešov - Ve městě ležícím v Benešovské pahorkatině si můžete objednat pneu, vyvážit kola nebo uskladnit pneumatiky. Více služeb naleznete zde.
  • Praha-západ - Mezi oblíbené služby pneuservisů na Praze-západ patří nahuštění pneumatik, geometrie kol a kontrola tlaku v pneumatikách.
  • Mladá Boleslav - Na Mladoboleslavsku jsou nejžádanější služby výměna pneumatik, prodej pneu, plnění pneu dusíkem, ale také mnoho dalších.

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články