PRÁCE 🧰

Úraz v zahraničí vás může vyjít klidně na půl milionu

22. 1. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Výběr cestovního pojištění

Zimu si řada z nás spojuje s aktivním odpočinkem na lyžích nebo snowboardu. Pokud ale podceníme jednu nezbytnou důležitost, může se nám zimní dovolená nehezky prodražit. Na kolik vás vyjde zlomená ruka nebo noha v zahraničí bez odpovídajícího pojištění?

Nejčastější zimní úrazy, jejichž ošetření bez pojištění zaplatíte

Články na téma vhodné cestovní pojištění:

  1. Kalkulačka cestovního pojištění
  2. Jaké cestovní pojištění
  3. Nejlevnější cestovní pojištění
  4. 5 věcí, na které myslet, když si vybíráte cestovní pojištění
  5. Srovnání cestovního pojištění: Podle čeho vybírat?
  6. Srovnání cestovního pojištění je hračka. Ohlídejte si ale následující
  7. Proč se nevyplatí sjednávat to nejlevnější cestovní pojištění?
  8. Poradíme, jaké cestovní připojištění se vyplatí sjednat při cestách do zahraničí
  9. Víte, kolik stojí pojištění na hory a proč nevybírat to nejlevnější?
  10. Poradíme s výběrem kvalitního cestovního pojištění na lyže
  11. Jak funguje srovnávač cestovního pojištění a opravdu pomůže ušetřit?
  12. Poradíme, podle čeho poznat to nejvýhodnější cestovní pojištění
  13. Poradíme, jak odhalit to nejlepší cestovní pojištění na dovolenou
  14. Jak vybrat cestovní pojištění? Držte se několika jednoduchých rad
  15. Poradíme, jak mezi nabídkami odhalit to nejlepší cestovní pojištění
  16. Pojištění na dovolenou s dětmi vás může uchránit nečekaných výdajů
  17. Pojištění na hory je věda! Poradíme, co dělat, aby pojišťovna plnila
  18. V jakých případech se vám bude hodit cestovní pojištění po ČR?
  19. Cestovní pojištění na hory je potřeba správně nastavit. Víte, jak na to?
  20. Jak ideálně nastavit limity pojistného plnění u zimní dovolené?
  21. Nejčastější zimní úrazy, jejichž ošetření bez pojištění zaplatíte - právě čtete

Pojišťovny řeší každoročně tisícovky různých úrazů

Podle zástupců tuzemských pojišťoven patří mezi nejčastěji řešené pojistné události situace, kdy na sjezdovkách (v horším případě mimo ně) dojde k poranění hlavy, páteře a končetin. Mezi časté úrazy patří otřes mozku, zlomeniny rukou a nohou a poranění vazů palce, které způsobuje popruh hůlky.

Výjimkou nejsou ani přetrhané kolenní vazy, které vyžadují operaci, pobyt v nemoci a následnou rekonvalescenci. Z lehčích úrazů můžeme jmenovat podvrtnutý kotník, vykloubené zápěstí, naražení kostrče, tržné rány, pohmožděniny a odřeniny.

Úraz v zahraničí vám může nehezky provětrat peněženku

Pokud se stane úraz v zahraničí, poškozený musí počítat s tím, že bez kvalitního cestovního pojištění s dostatečnými limity bude pravděpodobně nucen veškerou lékařskou péči uhradit z vlastní kapsy. A v naprosté většině případů mu nepomůže ani kartička pojišťovny, či cestovní pojištění k platební kartě.

A kolik takové ošetření nebo zásah horské služby v zahraničí stojí?

Například za zásah horské služby v Rakousku můžete zaplatit až 45 000 Kč. Na Slovensku se částka pohybuje okolo 17 000 Kč. Ve Francii a Německu činí částka 10 000 Kč, ve Švýcarsku je to zhruba o dva tisíce méně. K výše uvedeným částkám je ale většinou potřeba připočítat i další výdaje související s amortizací strojů, ale i počtem záchranářů, kteří do akce vyrazí.

Pokud bychom se blíže podívali na jednotlivé úrazy, pak doplníme, že zlomenina nohy včetně ošetření, pobytu v nemocnici a repatriace zpět do Česka z Itálie vás vyjde na téměř 300 000 Kč. Samotná zlomenina ruky a ošetřením je ohodnocena částkou 45 000 Kč. Pokud budete v Itálii řešit křížové bolesti s následným ošetřením, zaplatit můžete až 50 000 Kč.

Měli byste vědět: Výše uvedené částky jsou jedním z důvodů, proč vás třeba v Itálii na sjezdovky nepustí bez pojištění odpovědnosti.

Ani v sousedním Rakousku ale není lékařská péče méně nákladná. Transport helikoptérou vás tady může vyjít na 125 000 Kč, zlomenina nohy s ošetřením a pobytem v nemocnici až na 400 000 Kč.

Náš tip: Úrazové pojištění se vám bude hodit i na hory v ČR. Od pojišťovny můžete dostat nemalé plnění za úraz, ztížení společenského uplatnění, nebo dokonce trvalé následky.

Jak řešit úraz, když máte sjednané cestovní úrazové pojištění?

Pokud dojde k úrazu, neprodleně kontaktujte pojišťovnu, u níž jste cestovní nebo úrazové pojištění do zahraničí uzavřeli. Asistent na infolince vás nasměruje do konkrétního zdravotnického zařízení, případně vám poradí, jak dále postupovat. Nezapomeňte si schovávat veškeré lékařské zprávy, a pokud budete muset něco na místě hradit, pak i účtenky, které po návratu předáte pojišťovně k proplacení.

V případě, že využijete služeb horské služby, obdržíte fakturu. Samotná faktura ale k úhradě nezbytných nákladů pojišťovně nebude stačit. Proto při jakémkoli úrazu vyhledejte doktora a nechte si vystavit lékařskou zprávu. To je totiž váš doklad, který zajistí pojistné plnění bez zbytečných průtahů a komplikací.

  Nejvýhodnější cestovní pojištění online

Zdroj info: Pojistné podmínky pojišťoven.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články