PRÁCE 🧰

Kalkulačka cestovního pojištění

26. 5. 2022 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Výběr cestovního pojištění Kalkulačka motoristy Kalkulačka pojištění

Každý, kdo nemá čas trávit cenné minuty na internetu a hledat ideální cestovní pojištění do zahraničí, může využít ke zjednodušení této činnosti celkem praktický nástroj, kterým je právě online kalkulačka.

Kalkulačka cestovního pojištění

Články na téma vhodné cestovní pojištění:

  1. Kalkulačka cestovního pojištění - právě čtete
  2. Jaké cestovní pojištění
  3. Nejlevnější cestovní pojištění
  4. 5 věcí, na které myslet, když si vybíráte cestovní pojištění
  5. Srovnání cestovního pojištění: Podle čeho vybírat?
  6. Srovnání cestovního pojištění je hračka. Ohlídejte si ale následující
  7. Proč se nevyplatí sjednávat to nejlevnější cestovní pojištění?
  8. Poradíme, jaké cestovní připojištění se vyplatí sjednat při cestách do zahraničí
  9. Víte, kolik stojí pojištění na hory a proč nevybírat to nejlevnější?
  10. Poradíme s výběrem kvalitního cestovního pojištění na lyže
  11. Jak funguje srovnávač cestovního pojištění a opravdu pomůže ušetřit?
  12. Poradíme, podle čeho poznat to nejvýhodnější cestovní pojištění
  13. Poradíme, jak odhalit to nejlepší cestovní pojištění na dovolenou
  14. Jak vybrat cestovní pojištění? Držte se několika jednoduchých rad
  15. Poradíme, jak mezi nabídkami odhalit to nejlepší cestovní pojištění
  16. Pojištění na dovolenou s dětmi vás může uchránit nečekaných výdajů
  17. Pojištění na hory je věda! Poradíme, co dělat, aby pojišťovna plnila
  18. V jakých případech se vám bude hodit cestovní pojištění po ČR?
  19. Cestovní pojištění na hory je potřeba správně nastavit. Víte, jak na to?
  20. Jak ideálně nastavit limity pojistného plnění u zimní dovolené?
  21. Nejčastější zimní úrazy, jejichž ošetření bez pojištění zaplatíte

Člověk by až mohl děkovat tomu, kdo vymyslel tento jednoduchý nástroj, který denně jistě pomáhá mnoha lidem. Žijeme v uspěchané době a občas prostě nezbývá příliš času, se věnovat důležitým věcem, ačkoli by tomu tak nemělo být.

Pokud tedy plánujete vyrazit do zahraničí, pak je nutné se pojistit – neboť tím chráníte sebe a svou peněženku. Léčebné výlohy v zahraničí bývají zpravidla velmi drahé, a tak i náhodné uklouznutí ve vaně by vás mohlo vyjít na několik desítek až stovek tisíc korun, záleží ovšem v jaké zemi by se vám to stalo.

Jen tři minuty a pojištění je na světě

A co tedy to cestovní pojištění? Nejjednodušší je, když si otevřete internetový prohlížeč a do vyhledávače si zadáte „kalkulačka cestovního pojištění“. Následně vám vyjede hned několik stránek, které tento nástroj nabízí. Na který z nich kliknete, je jen na vás – vesměs bývají všechny postavené na stejném principu. Důležité je, abyste na stránce zvolili opravdu cestovní pojištění a ne jiné. Pak už zbývá jen pár kroků.

Stačí vyplnit údaje, které po vás kalkulačka žádá. Jedná se cíl cesty, který může být po Evropě a nebo po světě, někdy je možné zadat i přímo zemi, což se hodí když někam letíte – méně, když jedete autem, protože to se děje obvykle přes více států. Dále je to délka cesty, pojistěte se dnem, kdy odjíždíte, abyste byli pojištěni opravdu od začátku. Typ cesty je víceméně jasný. Dále je možné na některé typy pojistek pojistit více lidí – tedy blízkých osob.

Kalkulačku bude dále zajímat věk těchto osob a také zda-li si přejete vyhledat pojištění, která navíc plní adrenalinové (rizikové) sporty. Je vhodné si přečíst, které sporty se do takové kategorie řadí.

Po potvrzení vyjede hned několik nabídek, neděste se zprvu velmi vysokých částek, neboť se do výběru zamíchávají i nabídky s autopojištěním, které ocení každý, kdo jede na dovolenou autem. Není totiž nic lepšího, než když se stane nějaký karambol, a vy se můžete 100% spolehnout na asistenční službu, že vám se vším pomůže.

Skvělá věc rovněž je, že přesně vidíte, jaké limity jednotlivé pojišťovny nabízí. Nikdy tedy nevolte podle ceny, jakožto spíše podle výše limitů – nebudete litovat. Samozřejmě si do základního výčtu můžete ještě z nabídky vybrat další připojištění a podle toho se vám nabídka bude obměňovat – jedná se například o úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti nebo třeba pojištění zavazadel. Je vhodné také neklikat na první produkt, ale přibližné ceny si srovnat s právě nabízenými limity.

Modelová situace:

Chci jet na čtyři dny na Slovensko – zadám tedy přesné údaje do online kalkulačky a objeví se mi několik produktů. Protože cestuji často, mám už některé pojišťovny vytipované, u kterých si nechávám často smlouvu sjednat.

Zaškrtla jsem si v nabídce navíc úrazové pojištění a odpovědnost. Když se na to podíváme ze širšího hlediska, máme tady:

Příklad modelu ke kalkulačce
PojišťovnaLéčebné výlohyOdpovědnostÚrazové poj.Poj. zavazadelPozn.Cena
Union pojišťovnaneomezené2 500 000 Kč600 000 Kč40 000 KčV ceně již úraz a zavazadla101 Kč
Allianzneomezené2 000 000 Kč400 000 Kč20 000 Kč-196 Kč
UNIQA4 000 000 Kč1 000 000 Kč100 000 Kčneposkytuje-56 Kč
AXA Excellent500 000 000 Kč25 000 000 Kč1 000 000 Kč40 000 Kčvztahuje se na COVID-19 + možnost připojistit zvíře189 Kč

Z výše zmíněného bych volila variantu číslo jedna nebo čtyři, už jen z principu, že nabízí nejvyšší limity ve všech kategoriích. U Axy je ta výhoda, že disponuje připojištění proti COVID-19, pro mě je v tomto čase nepotřebné, a tak bych si vybrala pojistku od Unionu.

Nicméně je důležité si také rozkliknout políčko další“, a řádně si přečíst veškeré informace, neboť se tam dozvíte například pojistné plnění v případě smrti nebo vážného úrazů, obsah služeb asistenčních službě, jak se přistupuje k pojištění odpovědnosti, a další důležité informace.

Nikdy tedy nevolte, byť výhodné pojištění na blind a vždy se seznamte s veškerými informacemi, které produkt nabízí. Jen tak poznáte, jestli vybrané pojištění je vhodné přímo pro vás.

Pro zjednodušení hledání kalkulačky cestovního pojištění jsme jednu připravili přímo na stránkách Portálu řidiče a cestovní pojištění tak můžete sjednat online i u nás.

  Online kalkulačka cestovního pojištění

Zdroj info: ePojištění.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články