PRÁCE 🧰

Srovnání cestovního pojištění - jaké vybrat a kolik stojí?

5. 8. 2022 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Výběr cestovního pojištění Srovnávače pojištění a financování Srovnání pojištění

Každý, kdo vyráží do zahraničí, by měl být vždy pojištěn. Předchází se tím tak případným úhradám ze své vlastní kapsy. Ale pozor, i při vybírání cestovního pojištění je nutné se ohlížet na několik parametrů a výše limitů.

Srovnání cestovního pojištění

Články na téma vhodné cestovní pojištění:

  1. Kalkulačka cestovního pojištění
  2. Jaké cestovní pojištění
  3. Nejlevnější cestovní pojištění
  4. 5 věcí, na které myslet, když si vybíráte cestovní pojištění
  5. Srovnání cestovního pojištění: Podle čeho vybírat? - právě čtete
  6. Srovnání cestovního pojištění je hračka. Ohlídejte si ale následující
  7. Proč se nevyplatí sjednávat to nejlevnější cestovní pojištění?
  8. Poradíme, jaké cestovní připojištění se vyplatí sjednat při cestách do zahraničí
  9. Víte, kolik stojí pojištění na hory a proč nevybírat to nejlevnější?
  10. Poradíme s výběrem kvalitního cestovního pojištění na lyže
  11. Jak funguje srovnávač cestovního pojištění a opravdu pomůže ušetřit?
  12. Poradíme, podle čeho poznat to nejvýhodnější cestovní pojištění
  13. Poradíme, jak odhalit to nejlepší cestovní pojištění na dovolenou
  14. Jak vybrat cestovní pojištění? Držte se několika jednoduchých rad
  15. Poradíme, jak mezi nabídkami odhalit to nejlepší cestovní pojištění
  16. Pojištění na dovolenou s dětmi vás může uchránit nečekaných výdajů
  17. Pojištění na hory je věda! Poradíme, co dělat, aby pojišťovna plnila
  18. V jakých případech se vám bude hodit cestovní pojištění po ČR?
  19. Cestovní pojištění na hory je potřeba správně nastavit. Víte, jak na to?
  20. Jak ideálně nastavit limity pojistného plnění u zimní dovolené?
  21. Nejčastější zimní úrazy, jejichž ošetření bez pojištění zaplatíte

Cestovní pojištění patří do kategorie nepovinných pojištění. Podle toho to ale také leckdy vypadá. Ono totiž i když jedete jen do Polska na trhy nebo jen do Německa na zámek, měli byste na své cestě být pojištěni, protože nikdy nevíte, co se může stát. Online sjednané pojištění stojí pouze pár korun, ale může vás zachránit od placení vysokých výloh třeba za doktora.

Současná doba je zvláštní, a tak je vhodné se poohlédnout po takovém pojištění, které umožňuje také repatriaci - což znamená převoz pacienta nebo jeho ostatků zpět domů. Často totiž je tato položka velmi nákladná a obzvlášť z exotických a afrických zemí se může šplhat i do milionů. Stejně tak se ale šplhá do vysokých čísel například rentgen kvůli zlomené noze nebo pobyt v nemocnici. Pokud pojištění uzavřené nemáte, vše si následně platíte sami a nikdo se s vámi nebude bavit.

Jestliže vyrážíte do zahraničí autem, pak byste měli mít sjednané havarijní pojištění. Takové pojištění si lze sjednat i pouze krátkodobě anebo, když už budete pojišťovat sebe, můžete udělat vše v jednom kroku a vybrat si takové pojištění, které pokryje jak vás, tak i automobil - u pojišťovny tedy hledejte názvy jako "dovolená s autem" a jiné výrazy.

Srovnání cen cestovního pojištění

Jak již bylo řečeno, cestovní pojištění je otázka pár deseti korun, výjimečně se může jednat o stovky korun. Ale to záleží především na tom, na jak dlouho a kam jedete a také jestli chcete využít různých připojištění. V případě rizikových sportů je pak cena vyšší, než za klasické turistické pojištění. Kromě toho si lze připojistit například ztrátu zavazadel nebo zrušení zájezdu.

V současné době je také velmi aktuální otázka, která se týká koronaviru. Některé pojišťovny tak nabízejí různé produkty k cestovnímu pojištění, které následně kryjí problémy spojené s COVID-19. Jedná se tak například o onemocnění v místě pobytu, zrušení zájezdu, úhrada zdravotní péče a další. Avšak v tomto případě je opravdu nutné detailně prostudovat, co která pojišťovna nabízí, protože ne vždy jsou výše zmíněné příklady samozřejmostí. Obzvlášť pokud cestujete mimo Evropu a do podle cestovatelského semaforu nedoporučených oblastí.

A pokud chcete ještě víc ušetřit, pak si takové cestovní pojištění sjednejte online. Řada různých online srovnávačů totiž poskytuje lepší ceny, než kdybyste šli do své pojišťovny. Což je také důležité říct, sjednat cestovní pojištění si můžete kdekoli, a to i přes fakt, že nejste klientem dané pojišťovny. Prostě si vyberete podle toho, co je pro vás nejvýhodnější.

Srovnávač cestovního pojištění

Jak to celé funguje? Je to úplně jednoduché. V internetovém vyhledávači si najdete jakýkoli srovnávač pojištění. Následně se vám na stránce objeví hned několik kliků přímo na online kalkulačku. Jakmile se do ní dostanete, stačí vyplnit už jen pár informací, a to:

  • cíl cesty - pokud cestujete do více zemí, vždy se vyplňuje ta, která je nejdál
  • datum odjezdu a návratu - počínaje tedy dnem, kdy opustíte Česko
  • typ cesty - pracovní, turistická, aj.
  • kolik lidí se cesty účastní a jejich věk
  • a případně, jestli se budete účastnit adrenalinových sportů

Po zadání těchto informací vám během chvíle vyjedou různá cestovní pojištění od různých pojišťoven. V seznamu pojištění bude vždy uvedeno:

  • název pojišťovny
  • název produktu - tedy jak se balíček cestovního pojištění jmenuje
  • hodnocení (nemusí být uvedeno) - kvůli důvěryhodnosti
  • cena - ta se samozřejmě liší v závislosti na výši limitů a rozsahu pojištění
  • léčebné výlohy - do jaké částky je pojišťovna schopna uhradit péči
  • odpovědnost - opět výše cenového limitu
  • úrazové pojištění - opět výše cenového limitu
  • zavazadla - v případě ztráty
  • a nově u některých pojištění je žluté upozornění s informací o koronaviru

Samozřejmě jednotlivé nabídky jdou rozkliknout, a tak se dostanete k přesnějším informacím o daném produktu. A pokud si jej vyberete, pak už jen stačí kliknout na tlačítko vybrat a vyplnit informace o vaší osobě. Vyplatí se pojištění uhradit online kartou, protože začne platit okamžitě.

Následně vám také na uvedený mail (zkontrolujte, jestli ho máte opravdu správně) přijdou všechny potřebné dokumenty, včetně pojistné smlouvy.

  Porovnat cestovní pojištění online

Zdroj médií: Depositphotos.
Pavel Táborský

Autor článku
Pavel je člověk, který má rád moderní technologie a přesně i taková auta. Když má volnou chvíli jezdí na různé automobilové srazy a jeho druhým domovem jsou závodní okruhy. 

Podobné články