PRÁCE 🧰

Dlouhodobé pojištění auta na cestu do zahraničí

19. 7. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat pojištění vozidla Pojištění auta na cesty

Před cestou do zahraničí byste měli zajistit pojištění nejen pro sebe, ale pokud se chystáte jet vozem, tak i pro něj. A to hlavně v případě, že se chystáte odjet na delší dobu.

Dlouhodobé pojištění auta do zahraničí

Dlouhodobé pojištění auta při cestě do zahraničí

Pokud se chystáte odjet do zahraničí na delší dobu, využijete povinné ručení a pojištění vozu pomocí zelené karty. Tento dokument je mezinárodně uznávaný a odpadne vám díky němu hromada byrokracie. V zelené kartě získáte osvědčení o pojištění auta. V případě policejní kontroly nebo nehody naleznou příslušné úřady na zelené kartě informace o úrovni pojištění vašeho vozu.

Systém zelené karty platí ve 47 zemích. Spolehnout se na něj můžete ve státech patřících do Evropské unie, Rusku a dokonce i některých zemích v severní Africe nebo na Blízkém východě. Aktuální informace je ale dobré si před odjezdem ověřit přímo u České kanceláře pojistitelů.

Připojištění auta do zahraničí

V případě, že vám bude v zahraničí způsobena škoda, díky zelené kartě máte jistotu, že se vám dostane odškodnění. Musíte ale počítat s tím, že limity povinného ručení mohou být pro cesty do zahraničí příliš nízké. Proto je dobré si na kratší časový úsek sjednat i krátkodobé připojištění vozu pro konkrétní státy, do kterých se chystáte. To samé platí i pro státy, ve kterých systém zelené karty neplatí.

  Online kalkulace povinného ručení

Technická asistence vozidla v zahraničí

K pojištění do zahraničí získáte většinou také asistenční služby. Ty ale platí pro vás, ne pro vaše auto. Ale i to je možné vyřešit. Můžete si sjednat technickou asistenci vozidla do zahraničí. Tento typ pojištění vám zajistí asistenci v případě, že vás na cestách potká nehoda nebo porucha. Asistenční služba vám pomůže situaci vyřešit a zároveň sehnat i odtah a servis. To vám v komplikované situaci může ušetřit spoustu nervů.

Cestovní pojištění auta do zahraničí

Při cestě do zahraničí byste neměli zapomínat ani na sebe. V případě, že se stanete účastníkem dopravní nehody, může dojít nejen k poškození vozu, ale je možné, že utrpíte úraz i vy osobně. Proto byste neměli před cestou do zahraničí zapomínat ani na sjednání cestovního pojištění pro sebe. Pak už můžete bez starostí vyrazit na cestu.

  Nejlepší cestovní pojištění do zahraničí

Zdroj médií: everypixel.

Podobné články