PRÁCE 🧰

Vyrážíte na dovolenou s dětmi? Tahle rizika vám v cestovním pojištění nesmí chybět

15. 8. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Výběr cestovního pojištění

Cestovat ve dvou tzv. na blind je zajímavým dobrodružstvím. S malými dětmi už to ale taková legrace není. Vyrážíte na letošní dovolenou do zahraničí s celou rodinou? Nezapomeňte si pojistit ty situace, u kterých byste náklady zaplatili jen stěží.

Pojištění na dovolenou s dětmi vás může uchránit nečekaných výdajů

Články na téma vhodné cestovní pojištění:

  1. Kalkulačka cestovního pojištění
  2. Jaké cestovní pojištění
  3. Nejlevnější cestovní pojištění
  4. 5 věcí, na které myslet, když si vybíráte cestovní pojištění
  5. Srovnání cestovního pojištění: Podle čeho vybírat?
  6. Srovnání cestovního pojištění je hračka. Ohlídejte si ale následující
  7. Proč se nevyplatí sjednávat to nejlevnější cestovní pojištění?
  8. Poradíme, jaké cestovní připojištění se vyplatí sjednat při cestách do zahraničí
  9. Víte, kolik stojí pojištění na hory a proč nevybírat to nejlevnější?
  10. Poradíme s výběrem kvalitního cestovního pojištění na lyže
  11. Jak funguje srovnávač cestovního pojištění a opravdu pomůže ušetřit?
  12. Poradíme, podle čeho poznat to nejvýhodnější cestovní pojištění
  13. Poradíme, jak odhalit to nejlepší cestovní pojištění na dovolenou
  14. Jak vybrat cestovní pojištění? Držte se několika jednoduchých rad
  15. Poradíme, jak mezi nabídkami odhalit to nejlepší cestovní pojištění
  16. Pojištění na dovolenou s dětmi vás může uchránit nečekaných výdajů - právě čtete
  17. Pojištění na hory je věda! Poradíme, co dělat, aby pojišťovna plnila
  18. V jakých případech se vám bude hodit cestovní pojištění po ČR?
  19. Cestovní pojištění na hory je potřeba správně nastavit. Víte, jak na to?
  20. Jak ideálně nastavit limity pojistného plnění u zimní dovolené?
  21. Nejčastější zimní úrazy, jejichž ošetření bez pojištění zaplatíte

Vyrážet na dovolenou s dětmi chce správnou přípravu

Aktivní životní styl dětí zvyšuje riziko nehod, protože ne vždy dbají na opatrnost při běhu, skákání a lezení nebo dalších typicky dětských aktivitách. Protože daleko snáze přijdou k úrazu, jsou náchylnější na změnu prostředí, teplot i podnebí a citlivěji vnímají časové posuny i klimatické rozdíly, existuje poměrně vysoká pravděpodobnost, že na dovolené budete řešit nejrůznější úrazy, nemoci nebo další nečekané komplikace. Ty se vám ale mohou v zahraničí nepěkně prodražit. Dovolená s dětmi proto vyžaduje podrobné plánování a důkladnou přípravu. To samozřejmě platí nejen pro výběr destinace a vhodného ubytování, ale také pro cestovní pojištění.

Jak vybrat správné pojištění na dovolenou pro rodinu s dětmi?

Vyrážet do zahraničí bez platného cestovního pojištění je zbytečný risk. Pokud sem cestujete s dětmi, pamatujte, že je vaší povinností uzavřít vhodnou pojistku i pro ně. Jak by ale měla vypadat a co všechno by měla krýt, aby vás uchránila nečekaných výdajů, které se mohou šplhat do tisíců i milionů?

Při uzavírání vhodného cestovního pojištění na dovolenou ověřte, zda vybraná pojistka kryje nejen lehká poranění a zlomeniny, ale také vážnější nehody s vyššími náklady, včetně přepravy, repatriace zpátky do Česka anebo pomůcek pro pacienty.

Měli byste vědět: Při výběru vhodného produktu dbejte také na dostatečnou výši pojistných limitů. Cestujete-li po Evropě, limity na léčebné výlohy by měly činit alespoň 5 000 000 Kč. U mimoevropských destinací volte ideálně jejich neomezenou výši.

Při cestování s dětmi se ale vyplatí mít pojištěné třeba i storno. Nezřídka kdy se totiž stává, že dítko před dovolenou onemocní a rodina tak musí drahý zájezd zrušit. Pokud nemá sjednané pojištění pro případy storna, musí počítat se stornopoplatky, které často bývají i ve výši 100 % z uhrazené ceny.

Při výběru vhodného cestovního pojištění se zaměřte i na to, zda vybraná pojistka kryje odpovědnost za způsobenou škodu třetí osobě. Rozbít na hotelu starobylou čínskou vázu nebo skleněnou vitrínu plnou drahého alkoholu totiž rozhodně není záležitostí několika stokorun.

  Cestovní pojištění na dovolenou s dětmi

Vyrážíte autem? Nepodceňujte pojištění vozidla na dovolenou!

Specifickou situací je i dovolená, na kterou míříte vlastním vozidlem. Kromě výše uvedených rizik je dobré sjednat si také krátkodobé havarijní pojištění na dovolenou (pokud si to celoroční neplatíte v Česku) a vybrat takovou pojistku, která vám nabídne rozšířené asistenční služby.

Pojištění auta na dovolenou sjednáte jako připojištění ke klasickému povinnému ručení, nebo ve výše uvedené krátkodobé variantě havarijního pojištění. Některé pojišťovny dokonce nabízejí speciální balíčky cestovního pojištění pro rodinu nebo jednotlivce, které v sobě kombinují nejen úrazové pojištění, léčebné výlohy, zodpovědnost, pojištění zavazadel a storno, ale také rizika, která vás mohou potkat během cesty autem. Na to, co konkrétní pojistka kryje, se ale vždy musíte informovat u vybrané pojišťovny.

Protože vás vhodně nastavená pojistka může během dovolené uchránit milionových výdajů, nemá smysl na ní šetřit. Ve finále vás totiž vyjde jen na několik stokorun a rodiny s dětmi navíc mohou u mnohých tuzemských pojišťoven čerpat zajímavé slevy. Stačí při výběru zaškrtnout, že cestujete jako rodina a rázem můžete mít pojistku klidně i o polovinu levnější.

  Kalkulačka havarijního pojištění online

Zdroj info: Pojistné podmínky pojišťoven.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články