PRÁCE 🧰

Podle čeho vybrat to nejlepší cestovní pojištění na dovolenou?

4. 7. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Výběr cestovního pojištění

Plánujete trávit letošní dovolenou v zahraničí? Pak zbytečně neriskujte a sjednejte si kvalitní cestovní pojištění. Jak ho ale v záplavě konkurenčních produktů poznat? Snadno podle následujících znaků!

Poradíme, jak odhalit to nejlepší cestovní pojištění na dovolenou

Články na téma vhodné cestovní pojištění:

  1. Kalkulačka cestovního pojištění
  2. Jaké cestovní pojištění
  3. Nejlevnější cestovní pojištění
  4. 5 věcí, na které myslet, když si vybíráte cestovní pojištění
  5. Srovnání cestovního pojištění: Podle čeho vybírat?
  6. Srovnání cestovního pojištění je hračka. Ohlídejte si ale následující
  7. Proč se nevyplatí sjednávat to nejlevnější cestovní pojištění?
  8. Poradíme, jaké cestovní připojištění se vyplatí sjednat při cestách do zahraničí
  9. Víte, kolik stojí pojištění na hory a proč nevybírat to nejlevnější?
  10. Poradíme s výběrem kvalitního cestovního pojištění na lyže
  11. Jak funguje srovnávač cestovního pojištění a opravdu pomůže ušetřit?
  12. Poradíme, podle čeho poznat to nejvýhodnější cestovní pojištění
  13. Poradíme, jak odhalit to nejlepší cestovní pojištění na dovolenou - právě čtete
  14. Jak vybrat cestovní pojištění? Držte se několika jednoduchých rad
  15. Poradíme, jak mezi nabídkami odhalit to nejlepší cestovní pojištění
  16. Pojištění na dovolenou s dětmi vás může uchránit nečekaných výdajů
  17. Pojištění na hory je věda! Poradíme, co dělat, aby pojišťovna plnila
  18. V jakých případech se vám bude hodit cestovní pojištění po ČR?
  19. Cestovní pojištění na hory je potřeba správně nastavit. Víte, jak na to?
  20. Jak ideálně nastavit limity pojistného plnění u zimní dovolené?
  21. Nejčastější zimní úrazy, jejichž ošetření bez pojištění zaplatíte

Pojištění na dovolenou si snadno přizpůsobíte

Zatímco některé pojišťovny nabízí komplexní balíčky cestovního pojištění, u jiných najdete jen základní pojistku, kterou si variabilně přizpůsobíte vlastním preferencím. A to nejen podle cílové destinace, do níž míříte, ale také způsobu trávení dovolené. Pojišťovat si k dovolené v Egyptě zimní sporty nemá smysl. Stejně tak jako je nesmyslné vyrážet v zimě do Itálie na lyže bez odpovídajícího připojištění.

Pamatujte, že výsledná cena cestovního pojištění na dovolenou se bude vždy odvíjet nejen od pojistných limitů, ale také sjednaných připojištění. Při cestách po Evropě doporučujeme limit léčebných výloh alespoň 5 000 000 Kč. Pokud cestujete ještě dál, měl by být limit vyšší. Připojištění navolte dle toho, jakým aktivitám se v zahraničí hodláte věnovat. A pokud na dovolenou vyrážíte autem, cestovní pojištění by mělo krýt i rizika, která vás na cestách mohou potkat.

Nulová spoluúčast

Na rozdíl od havarijního pojištění, není cestovní pojištění na dovolenou zatíženo žádnou spoluúčastí. A to i přesto, že z něj jsou hrazeny veškeré výdaje spojené s lékařským ošetřením při onemocnění a úrazu, ale i s případnými transporty, operacemi a dalšími zákroky. Pojistit si ale můžete také zavazadla, storno zájezdu nebo třeba zpožděný let. Dražší a komplexnější pojistky v sobě zahrnují i právní služby nebo třeba rozšířenou asistenci.

Vysoké limity

Na rozdíl od povinného ručení, zákon nejnižší možný limit pojistného plnění u cestovního pojištění neukládá. Je tak čistě na cestovateli, jakou pojistnou ochranu zvolí. Nejdůležitější je samozřejmě částka u léčebných výloh. Zatímco někde narazíte na třímilionový limit, jinde může být limit pojistného plnění neomezený.

Vždy pamatujte, že součástí léčebných výloh jsou například náklady na ošetření a léky, převoz do nemocnice, zásah horské služby, operaci nebo hospitalizaci. Mnohé možná překvapí, že sem patří i případná repatriace zpátky do Česka, která se může vyšplhat k milionovým částkám.

Kromě limitů léčebných výloh je dobré zaměřit se i na limity úrazového pojištění, které představují nejvyšší možnou částku, již můžete od pojišťovny dostat v případě, kdy se na dovolené zraníte. Pokud cestujete s dětmi nebo domácími mazlíčky, je vhodné ověřit i limity pro odpovědnost.

Cestovní pojištění sjednáte online a dovolená může začít

Už dávno neplatí, že pro kvalitní pojistku musíte osobně na kamennou pobočku pojišťovny. Dnes už vše vyřídíte z pohodlí domova. Skvělým rádcem a pomocníkem při výběru vhodného cestovního pojištění, jsou nejrůznější srovnávače a kalkulačky. Ty za vás najdou dostupné nabídky a porovnají je na základě zadaných parametrů.

Pokud vám některé cestovní pojištění na dovolenou padne do oka, není problém si ho obratem sjednat a pojistné zaplatit online kartou nebo bankovním převodem. Po připsání platby na účet pojišťovny je vaše pojištění sjednané a vy můžete vyrazit na cesty. Asistenční kartička vám dorazí e-mailem nebo do aplikace vašeho chytrého mobilního telefonu.

  Nejlepší cestovní pojištění na dovolenou

Zdroj info: Pojistné podmínky pojišťoven.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články