PRÁCE 🧰

Jak si sjednat jednodenní cestovní pojištění? Jde to online a během pár minut

29. 3. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Cestovní pojištění na cesty

Vyrážíte na krátký výlet do zahraničí? Zbytečně neriskujte a sjednejte si jednodenní cestovní pojištění. Vyjde vás na pár korun a vyřídíte ho online z pohodlí vašeho domova během několika minut.

Cestovní pojištění na jeden den sjednáte online a klidně v den odjezdu

Proč se vyplatí jednodenní pojištění do zahraničí?

Mnoho cestovatelů se mylně domnívá, že jim při zahraničních cestách stačí pouze kartička pojištěnce. Na základě tohoto dokladu vám sice všude po Evropě poskytnou nezbytnou pomoc a péči, na kterou má standardně nárok občan konkrétního státu, v mnoha případech za ni ale budou požadovat přímou úhradu. Pokud vás například sanitka odveze do soukromé nemocnice, veškeré náklady jsou za vámi. A taková komplikace může i jednodenní zahraniční výlet proměnit v nákladnou cestu, která pořádně zahýbe rodinným rozpočtem.

Za cestovní pojištění na jeden den zaplatíte pár korun

Z výše uvedeného proto vyplývá, že je vhodné se na zahraniční cestu odpovídajícím způsobem pojistit. Tím spíš, pokud vás cestovní pojištění na 1 den vyjde na pár (sto)korun. Aktuální ceny pojistného totiž začínají na 28 korunách za osobu a den!

Protože ale tento produkt nabízí většina pojišťoven u nás, může být občas složité se v jednotlivých nabídkách zorientovat. Proto se vyplatí využít nezávislé srovnávače a kalkulačky, které za vás porovnají dostupné produkty, které můžou seřadit dle ceny nebo jiných parametrů.

Náš tip: Při výběru jednodenního cestovního pojištění do zahraničí se nerozhodujte pouze na základě ceny. Tady je pár důvodů, proč to nejlevnější „cestovko“ nemusí být zároveň to nejvýhodnější.

Cestovní pojištění na den sjednáte za dvě minuty a online

Díky zmíněným kalkulačkám a srovnávačům si můžete udělat jednoduchý průzkum trhu a z nabízených možností vybrat pojistku, která vám bude vyhovovat nejen nastavenými limity, ale také pojistnou ochranou. Prozkoumejte i nabídku připojištění a zvýšenou pozornost věnujte situaci, kdy do zahraničí vyrážíte autem. Pokud v zahraničí hodláte provozovat zimní nebo adrenalinové sporty, je vhodné ověřit, zda je vybraná pojistka kryje, případně zvolit balíček, který bude tato rizika zahrnovat.

Pomocí nezávislé kalkulačky jednoduše navolíte termín a destinaci, do které míříte, zadáte počet a věk pojišťovaných osob, případně zaškrtnete nabídku zimních nebo rizikových sportů (ty rekreační jsou většinou v ceně základních balíčků). Pak už jen stačí vybrat konkrétní nabídku, doplnit osobní údaje a pojistné zaplatit online. Celý proces vám nezabere víc než pár minut.

Náš tip: Některé pojišťovny vám za online sjednání cestovního pojištění poskytnou zajímavou slevu. Pojistka tak bude levnější, než kdybyste se pro ni vypravili osobně přímo na pobočku vybrané pojišťovny.

Jednodenní pojištění do zahraničí můžete sjednat v den odjezdu

Výhodou zmíněných srovnávačů a kalkulaček je i to, že pokud jste na sjednání cestovního pojištění zapomněli, můžete si pojistku sjednat klidně v den odjezdu, pár minut před tím, než do zahraničí vyrazíte. Asistenční kartičku totiž obdržíte obratem hned po tom, co pojistné uhradíte. A to zpravidla na uvedený e-mail nebo si ji můžete zobrazit přímo v aplikaci konkrétní pojišťovny.

Náš tip: Pokud sjednáváte cestovní pojištění online na poslední chvíli, plaťte kartou. V případě bankovního převodu totiž může trvat připsání platby na účet pojišťovny klidně i 24 hodin.

  Jednodenní cestovní pojištění online

Zdroj info: Srovnejto.cz.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články