PRÁCE 🧰

Srovnávač cestovního pojištění najde nejlepší nabídku a pomůže snížit cenu

23. 4. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Výběr cestovního pojištění

Vyrážet do zahraničí bez platného cestovního pojištění je zbytečně riskantní. Jak se ale bezpečně v nabídkách jednotlivých pojišťoven zorientovat? S tím vám pomůže srovnávač cen cestovního pojištění! Jak funguje a proč má smysl ho využívat?

Jak funguje srovnávač cestovního pojištění a opravdu pomůže ušetřit?

Články na téma vhodné cestovní pojištění:

  1. Kalkulačka cestovního pojištění
  2. Jaké cestovní pojištění
  3. Nejlevnější cestovní pojištění
  4. 5 věcí, na které myslet, když si vybíráte cestovní pojištění
  5. Srovnání cestovního pojištění: Podle čeho vybírat?
  6. Srovnání cestovního pojištění je hračka. Ohlídejte si ale následující
  7. Proč se nevyplatí sjednávat to nejlevnější cestovní pojištění?
  8. Poradíme, jaké cestovní připojištění se vyplatí sjednat při cestách do zahraničí
  9. Víte, kolik stojí pojištění na hory a proč nevybírat to nejlevnější?
  10. Poradíme s výběrem kvalitního cestovního pojištění na lyže
  11. Jak funguje srovnávač cestovního pojištění a opravdu pomůže ušetřit? - právě čtete
  12. Poradíme, podle čeho poznat to nejvýhodnější cestovní pojištění
  13. Poradíme, jak odhalit to nejlepší cestovní pojištění na dovolenou
  14. Jak vybrat cestovní pojištění? Držte se několika jednoduchých rad
  15. Poradíme, jak mezi nabídkami odhalit to nejlepší cestovní pojištění
  16. Pojištění na dovolenou s dětmi vás může uchránit nečekaných výdajů
  17. Pojištění na hory je věda! Poradíme, co dělat, aby pojišťovna plnila
  18. V jakých případech se vám bude hodit cestovní pojištění po ČR?
  19. Cestovní pojištění na hory je potřeba správně nastavit. Víte, jak na to?
  20. Jak ideálně nastavit limity pojistného plnění u zimní dovolené?
  21. Nejčastější zimní úrazy, jejichž ošetření bez pojištění zaplatíte

Srovnávač cestovního pojištění pomůže s orientací na trhu

Nezávislé srovnávače a kalkulačky byly vytvořeny pro to, aby lidem usnadnily výběr cestovního pojištění. Jednotlivé produkty se totiž liší nejen rozsahem pojistné ochrany, pojistnými limity, ale i cenou. Abyste proto našli nejlepší nabídku, která bude zohledňovat cílovou destinaci i účel vaší cesty, je dobré mezi sebou jednotlivé produkty porovnat. A právě v této chvíli vám bude skvělým rádcem a pomocníkem online srovnávač cestovního pojištění.

Nejlevnější cestovní pojištění? Online srovnávač ho najde za pár sekund

Cena by měla být jedním, nikoliv jediným parametrem, na základě kterého byste měli cestovní pojištění prostřednictvím srovnávače vybírat. Pokud však na cenu tlačíte, není problém si nechat seřadit nabídky vzestupně nebo sestupně právě dle výše pojistného. U každého produktu si ověřte rozsah pojistné ochrany a zejména jeho limity. Vše nad ujednaný limit totiž budete v zahraničí hradit z vlastní kapsy.

Nezávislý srovnávač cestovní pojištění najde a vy si ho můžete sjednat

Na tomto místě je potřeba zmínit, že nejrůznější srovnávače pojištění do zahraničí pracují nejen s klasickými, ale i neveřejnými nabídkami, na které v kamenné pobočce narazíte jen stěží. Často vás tyto nabídky osloví příjemným poměrem ceny a pojistné ochrany. Pokud si některou z nabízených pojistek vyberete, není problém ji sjednat online během několika mála kliknutí.

Tip, jak na cestovním pojištění ušetřit: Cestujete-li v páru nebo s celou rodinou, či skupinou přátel, sjednávejte si skupinovou/rodinnou pojistku. Vyjde vás to levněji, než kdybyste sjednávali cestovní pojištění pro každého zvlášť.

Cestovní pojištění srovnávač zlevní klidně i o několik stokorun

Na výsledném pojistném můžete ušetřit rovnou několika způsoby. První zmíněný (skupinové pojištění), jsme si popsali výše. Ušetřit na pojistce můžete i ve chvíli, kdy ji sjednáte online a pojistné zaplatíte obratem kartou nebo bankovním převodem. Srovnávač cestovního pojištění vám najde různé balíčky, které můžete variabilně doplňovat o další rizika. Vždy ale pojišťujte pouze ta rizika, která vám u konkrétní zahraniční cesty reálně hrozí. Pojišťovat se na zimní sporty do Egypta příliš nedává smysl.

Cestovní pojištění do zahraničí srovnávač najde a sjedná klidně těsně před odletem

Další výhodou srovnávačů cestovního pojištění je i skutečnost, že pojistku můžete uzavřít na „last minute“. Pokud jste tedy na pojištění do zahraničí zapomněli, nezoufejte a jednoduše si „cestovko“ uzavřete klidně pár minut před cestou. Asistenční kartička vám ve virtuální podobě dorazí ihned po uhrazení pojistného na e-mail nebo do chytré mobilní aplikace vaší pojišťovny.

Náš tip: Při platbě pojistného využívejte spíše platební kartu. Při bankovním převodu totiž může připsání platby na účet pojišťovny trvat klidně i dva dny.

Cestovní pojištění do zahraničí srovnávač doplní o vybrané připojištění

O tom, jaká připojištění má smysl sjednávat při cestách do zahraničí, jsme se rozepsali v jednom z dřívějších článků. Výhodou online srovnávače cestovního pojištění je tedy i to, že pojistku můžete dále rozšiřovat o úrazové připojištění, pojištění zavazadel nebo třeba pojištění storno poplatků. Výsledná cena pojistného bude samozřejmě s připojištěním vyšší, v případě pojistné události vás ale dražší pojistka podrží.

Cestovní pojištění srovnávač najde i bez spoluúčasti

Na rozdíl od havarijního nebo majetkového pojištění je většinou to cestovní bez spoluúčasti (resp. s nulovou spoluúčastí). Díky srovnávači pojištění do zahraničí si tak můžete vybírat z obsáhlé nabídky napříč jednotlivými pojišťovnami i jejich variabilními produkty.

Cestovní pojištění do zahraničí srovnávač najde i pro opakované cesty

Pokud cestujete do zahraničí opakovaně a nechce se vám při každé cestě sjednávat nové cestovní pojištění, zadejte do online srovnávače cestovního pojištění opakované cesty. Pak důkladně propočítejte, zda se vám vyplatí celoroční pojistka nebo sjednávání krátkodobých pojistek opakovaně.

  Srovnávač cestovního pojištění online

Zdroj info: Nezávislé online kalkulačky a srovnávače.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články