PRÁCE 🧰

Několik triků, díky kterým můžete při porovnání cestovního pojištění ušetřit

10. 3. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Cestovní pojištění na cesty Srovnávače pojištění a financování Porovnání pojištění

Za dovolenou se většinou nebojíme připlatit si. Když ale sjednáváme cestovní pojištění, v naprosté většině se snažíme tlačit na co nejnižší cenu. Pokud chcete na pojistce ušetřit, ale zároveň nekupovat „zajíce v pytli“, poradíme, jak na to díky porovnání cestovního pojištění.

Rady a tipy, jak při porovnání cestovního pojištění ušetřit

Články na téma kalkulačka cestovního pojištění:

  1. Rady a tipy, jak při porovnání cestovního pojištění ušetřit - právě čtete
  2. Proč se vyplatí srovnání cestovního pojištění? Nabízí spoustu výhod!
  3. Kalkulačka cestovního pojištění je skvělým pomocníkem i rádcem
  4. Kalkulačka cestovního pojištění je dobrý sluha, ale špatný pán - již brzy
  5. V čem vám pomůže kalkulačka cestovního pojištění? - již brzy

Cestovní pojištění: Porovnání je hračka, když víte, jak na to

Cestovní pojištění dnes nabízí prakticky všechny pojišťovny na našem trhu. Jednotlivé nabídky se ale liší nejen pojistným krytím, ale také limity pojistného plnění. Jak se v nabídce zorientovat? Máte dvě možnosti.

A to buďto porovnávat nabídky jednotlivých pojišťoven „ručně“ na základě vyžádaných podkladů, nebo vsadíte na porovnání cen cestovního pojištění pomocí nezávislých kalkulaček a srovnávačů.

Druhá zmíněná možnost je samozřejmě mnohem rychlejší a efektivnější. Navíc vám může porovnání cestovní pojištění zlevnit klidně i o několik stokorun. Jak na to?

Cestovní pojištění porovnání zlevní, když ho sjednáte pro celou skupinu

Je jedno, jestli do zahraničí vyrážíte s partnerem nebo početnou rodinou. Nesjednávejte pojistku pro každého zvlášť, ale rovnou si zadejte cestovní pojištění pro skupinu nebo rodinu. Ve finále můžete uspořit zajímavou částku.

Náš tip: Výhodou cestovního pojištění, které sjednáte online, je i skutečnost, že pojistka vám platí prakticky obratem ihned po zaplacení. Pokud tedy cestovní pojištění řešíte tzv. „na last minute“, nemusíte se bát, že byste do zahraničí vyráželi nepojištění.

Porovnání cen cestovního pojištění vám umožní najít nejlevnější nabídku

Tady je potřeba zmínit, že stejně jako u jiných pojistných produktů, je i v případě cestovního pojištění cena jedním, nikoliv jediným parametrem, na základě kterého byste měli pojistku vybírat. Porovnání cen cestovního pojištění za vás sice nejlevnější nabídku najde, ta je ale většinou spojena jen s nízkou pojistnou ochranou a nedostatečnými limity. Pamatujte, že vše nad ujednaný limit budete muset uhradit z vlastní kapsy!

Přizpůsobte pojistku destinaci a při porovnání sjednejte cestovní pojištění online

Porovnat cestovní pojištění má samozřejmě smysl vždycky, když někam cestujete. Z dostupných nabídek si můžete jednoduše vybrat tu, která vám svými parametry a pojistnou ochranou sedne.

Konkrétní balíček vybírejte dle destinace, do které míříte, ale i způsobu trávení dovolené. Pokud vyrážíte na hory, nezapomeňte si připojistit zimní nebo rizikové sporty. Jestliže ale plánujete odpočívat pouze v resortu u bazénu, není potřeba připojišťovat sporty zvlášť.

Náš tip: Spousta pojišťoven vám dokáže při online porovnání cestovního pojištění online nabídnout zajímavou slevu. Pojistné zaplatíte obratem kartou nebo bankovním převodem.

Cestujete často? Sjednejte si celoroční pojistku

Porovnání cen cestovního pojištění online se vám vyplatí i ve chvíli, kdy za hranice vyrážíte několikrát během roku. Tady ale nezapomeňte při porovnání cestovního pojištění zatrhnout i celoroční nabídky. V tomto případě je ale potřeba dobře počítat, zda se vám vyplatí pojišťovat se na cesty opakovaně nebo využít právě zmíněné celoroční cestovní pojištění.

  Online kalkulačka cestovního pojištění

Zdroj info: Pojistné podmínky pojišťoven, nezávislé kalkulačky a srovnávače.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články