PRÁCE 🧰

Jaké triky na vás zkoušejí kalkulačky cestovního pojištění?

25. 4. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Základní info k cestovnímu pojištění

Vyrážet do zahraničí bez cestovního pojištění je zbytečný risk. S jeho výběrem vám mohou pomoci nejrůznější online kalkulačky a srovnávače. Pokud se rozhodnete využít jejich služeb, měli byste vědět, jaké triky na vás během sjednávání zkoušejí.

Kalkulačka cestovního pojištění je dobrý sluha, ale špatný pán

Články na téma kalkulačka cestovního pojištění:

  1. Rady a tipy, jak při porovnání cestovního pojištění ušetřit
  2. Proč se vyplatí srovnání cestovního pojištění? Nabízí spoustu výhod!
  3. Kalkulačka cestovního pojištění je skvělým pomocníkem i rádcem
  4. Kalkulačka cestovního pojištění je dobrý sluha, ale špatný pán - právě čtete
  5. V čem vám pomůže kalkulačka cestovního pojištění? - již brzy

Nízká cena

Spousta cestovatelů využívá kalkulačky cestovního pojištění za jediným účelem – najít pokud možno co nejlevnější pojistku. Nejlevnější cestovní pojištění ovšem nemusí být výhra. Obvykle je totiž spojeno s jen velmi nízkou pojistnou ochranou (krytými riziky) a zejména pak pojistnými limity, které mohou být v mnohých případech nedostatečné. Vše nad ujednaný limit potom musí cestovatel zaplatit z vlastní kapsy.

Jak vypadají průměrné ceny ošetření v oblíbených zahraničních destinacích?

  • Ambulantní ošetření sluneční alergie v Chorvatsku: 2200 – 4100 Kč
  • Ambulantní ošetření nachlazení z klimatizace v Turecku: 2700 – 6900 Kč
  • Jednodenní hospitalizace se střevními problémy v Egyptě: 3300 – 9600 Kč
  • 1 den na jednotce intenzívní péče napojení na přístroje v Řecku: až 109 600 Kč
  • Operace slepého střeva ve Španělsku: 216 000 – 270 000 Kč
  • 5denní hospitalizace-vnitřní zranění a vícečetné zlomeniny v SAE: 910 000 Kč
  • Týdenní hospitalizace při celkovém kolapsu z horka v Bulharsku: 361 700 Kč
  • Převoz sanitkou z Itálie do Česka: 76 700 Kč

Při výběru vhodného cestovního pojištění proto volte minimálně 1,5 milionový limit u cest po Evropě. V případě vzdálenějších destinací je dobré vybírat pojištění s neomezenými limity.

Asistenční služby

Většina cestovatelů se domnívá, že jejich cestovní pojištění zahrnuje automaticky také asistenční služby. Ty jsou v naprosté většině případů poskytnuty pouze v základní variantě. Pokud cestujete do zahraničí vlastním vozidlem, volte pojistku, která bude zahrnovat rozšířené asistenční služby. Ty vám pomohou nejen s překladem, případně vyhledáním nejvhodnějšího lékařského zařízení, ale také s odtahem nebo opravou vozidla, případně s jeho repatriací zpět do Česka.

Sporty

Pokud se plánujete na dovolené oddávat nejrůznějším sportovním aktivitám, je dobré během kalkulace cestovního pojištění ověřit, zda vybraná pojistka konkrétní sport kryje. Výčet sportů, které patří mezi běžné, případně rizikové, nebo dokonce nepojistitelné, najdete vždy v obchodních podmínkách vybrané pojistky. Pokud jste si daný sport nepojistili a při jeho provozování se vám stane úraz, na pojistné plnění nemáte nárok.

Karenční doba

Že nemáte cestovní pojištění, jste si vzpomněli až na letišti? Žádné obavy! Online kalkulačka cestovního pojištění umožní sjednat pojistku během několika mála minut klidně před nástupem do letadla. Pojistné zaplatíte platební kartou a asistenční kartička vám následně dorazí obratem na zadaný e-mail, případně do aplikace vaší pojišťovny.

Pozor si dávejte pouze na karenční lhůtu, která musí uplynout, aby pojistka začala platit. U cestovního pojištění je pojistka platná okamžikem odeslání platby, v některých případech ovšem může začít platit až po půlnoci nebo následující den. Pokud se vám během této doby stane úraz, pojišťovna se o vás s největší pravděpodobností nepostará.

Zdroj info: Nezávislé srovnávače a kalkulačky.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články