PRÁCE 🧰

S domácím mazlíčkem na cestách: Víte, co kryje cestovní pojištění domácích mazlíčků?

1. 8. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Druhy cestovního pojištění

Stejně jako u lidí, je i zahraniční cestování s domácími mazlíčky zbytečně riskantní bez správně nastaveného cestovního pojištění. Pokud vyrážíte na zahraniční dovolenou se psem nebo jiným chlupáčkem, je na místě zvážit cestovní pojištění domácích mazlíčků. Co všechno kryje?

Cestovní pojištění domácích mazlíčků ochrání vaše nervy i peněženku

Cestovní pojištění zvířete jako forma připojištění

Pojistku pro sebe a domácího mazlíčka nemusíte sjednávat zvlášť. Jednoduše ji ke stávajícímu cestovnímu pojištění dojednáte ve formě připojištění, které vás vyjde na pár stokorun. U většiny tuzemských pojišťoven lze pojistit psa a kočku. Některé pojišťovny vám ale pojistí i „méně obvyklé“ mazlíčky. Vždy je ale dopředu potřeba ověřit, zda tento produkt vybraná pojišťovna nabízí a jaké podmínky se s ním pojí.

Řada pojišťoven pojistí jen zvířata do určitého věku a některé pojišťovny trvají dokonce i na očipování, mezinárodním pasu či platném očkování proti vzteklině, respektive na splnění všech zákonných podmínek pro vycestování zvířete do dané země. Proto je potřeba vždy důkladně pročíst podmínky, které se např. k danému pojištění psa na dovolenou vztahují.

Na co se vztahuje cestovní pojištění se psem?

Podobně jako u klasického cestovního pojištění pro lidi, se i cestovní pojištění zvířete vztahuje zejména na akutní a neodkladné ošetření v souvislosti s úrazem či onemocněním zvířete.

V závažnějších komplikacích vám může pojišťovna proplatit i část nákladů na cestu k veterináři, uhradí nezbytné veterinární výkony, použitý materiál, nutnou hospitalizaci a předepsané léky, případně náklady související se smrtí či utracením zvířete.

Na tomto místě je potřeba doplnit, že pro připojištění veterinární péče má každá pojišťovna stanovený jiný pojistný limit, který se nejčastěji pohybuje okolo 10 až 40 tisíc korun. Při sjednávání cestovního pojištění pro psa se také zpravidla nevyhnete spoluúčasti, která obvykle činí 1 000 Kč.

Náš tip: Cestovní pojištění psa nemusí krýt pouze úhradu léčebných výkonů. Při sjednávání pojistky nezapomeňte ani na pojištění odpovědnosti, které si můžete sjednat ke standardnímu cestovnímu pojištění nebo samostatně k pojištění majetku.

Jak vybrat to nejlepší cestovní pojištění psa do zahraničí?

Cestovní pojištění pro psa u nás nabízí pojišťovna AXA, UNIQA, Slavia, Union a VZP. S lepší orientací v jednotlivých nabídkách vám pomůžou nezávislé online kalkulačky a srovnávače, které aktuální nabídky najdou a vzájemně je mezi sebou porovnají.

Při výběru nezohledňujte pouze cenu, ale zejména rozsah pojistné ochrany, výši pojistných limitů a výluky, na základě kterých může pojišťovna plnění krátit nebo ho dokonce úplně odmítnout. Pozornost věnujte i spoluúčasti a pamatujte, že čím je spoluúčast vyšší, tím nižší bude výsledná cena pojistného.

  Online kalkulačka cestovního pojištění

Zdroj info: Pojistné podmínky pojišťoven.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články