PRÁCE 🧰

Cestovní pojištění pro studenty - průvodce výběru

26. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Druhy cestovního pojištění

V období letních prázdnin vyráží mnoho ratolestí na letní dovolené bez svých rodičů. Důležité je, sjednat si kvalitní cestovní pojištění. Víte, podle čeho takové cestovní pojištění pro studenty vybrat?

Cestovní pojištění pro studenty, které vybrat?

Cestovní pojištění ISIC pro studenty

Jako student máte největší možnost a volnost pro vaše cestování. Díky cestování můžete poznat mnoho nových míst a přátel. Díky tomu získáte nezapomenutelné zážitky, na které pak budete do konce života vzpomínat. Při individuálních cestách do zahraničí je důležité si sjednat opravdu kvalitní cestovní pojištění, které vám bude krýt záda v případě jakéhokoliv problému. Mezi takové problémy můžeme řadit například akutní lékařskou pomoc, nebo také poškození majetku 3. osoby.

Pokud jako studenti vlastníte platnou ISIC kartu, můžete si sjednat nejlevnější cestovní pojištění, které můžete uzavřít na dobu až 16 měsíců s opakovanými výjezdy na 45 dní. Do tohoto základního balíčku si můžete přidat také pojištění odpovědnosti za škodu nebo ztrátu dokladů a zavazadel, nebo pojištění na nebezpečné a extrémní sporty. Dlouhodobé cestovní pojištění pro studenty nevyužijete pouze na letní dovolenou nebo výlet, ale také na studijní pobyt v zahraničí nebo zahraniční stáže.

ZPMV cestovní pojištění pro studenty

Klienti ve věku od 11 do 26 let, kteří jsou pojištěni u Zdravotní Pojišťovny Ministerstva Vnitra (211), mohou po předložení studentského průkazu nebo potvrzením o studiu, využívat speciální cestovní pojištění, které zahrnuje neomezenou výši pojistného plnění na krytí léčebných výloh v Evropě, neomezené hrazení nákladů na převoz postiženého do ČR či repatriaci, pojištění trvalých následků úrazů a smrti v důsledku úrazu ve veřejném dopravním prostředku až do výše 250 000 Kč a ještě mnoho dalšího. 

Toto studentské pojištění je možné čerpat buď jednou dlouhodobě (až 180 dnů), nebo opakovaně krátkodobě (až 60 dnů). Cestovní pojištění lze sjednat pouze osobně v klientském centru.

  Nejvýhodnější cestovní pojištění pro studenty

Zdroj info: Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra České republiky, ISIC.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články