PRÁCE 🧰

Cestujete na dovolenou se zvířetem? Nezapomeňte mu sjednat pojištění mazlíčků

19. 8. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Druhy cestovního pojištění

Berete s sebou na zahraniční dovolenou čtyřnohého parťáka? Ochraňte ho i vlastní peněženku před nečekanými výdaji! Jaké pojištění domácích mazlíčků má smysl sjednat?

Jak funguje cestovní pojištění domácích mazlíčků a kde ho sjednat?

15 000 Kč za průjem kočky, 18 000 Kč za močové kameny psa

Pro mnohé z nás je chlupatý mazlíček právoplatným členem rodiny. Jeho ošetření, případně léčba se ale může vyšplhat k astronomickým částkám. A to nejen u nás, ale především v zahraničí. Například ošetření dermatitidy u psa na dovolené může z vaší peněženky „vytáhnoutvíce než 10 000 Kč.

Léčba močových kamenů je potom ještě dražší a šplhá se až k 18 000 Kč! Nejinak je tomu také u koček, které často trpí urologickými potížemi (cca 11 800 Kč) a průjmy (15 500 Kč). Co dělat, abyste na dovolené nemuseli hradit nečekané veterinární výdaje?

Nenechte se zaskočit účty od veterináře

Jednou z možností, jak zajistit, aby zvíře i v zahraničí dostalo odpovídající péči, která vás zároveň nezruinuje, je sjednání (při)pojištění domácích mazlíčků. To nabízí rovnou několik pojišťoven u nás za částky, které začínají na několika stokorunách za týden.

Protože na našem trhu ale zatím neexistuje samostatné cestovní pojištění pro psa nebo kočku, je potřeba ho sjednat jako speciální balíček jiného pojišťovacího produktu.

V tomto případě si můžete vybrat rovnou ze dvou možností: buďto pořídit pro svého mazlíčka kompletní soukromé zdravotní pojištění, které kryje i cesty do zahraničí, nebo zvolit cestovní připojištění k vlastnímu cestovnímu pojištění. To v případě jednorázových nebo opakovaných cest do zahraničí.

Při pojištění mazlíčků nezapomínejte ani na odpovědnost

Kromě pojištění léčebných výdajů v zahraničí se vyplatí myslet i na takové situace, kdy zvíře nedopatřením něco zničí nebo rozbije. V tomto případě ale půjde o zcela jiný pojistný produkt, a to odpovědnost.

Cestovní pojištění domácích mazlíčků s pojištěním odpovědnosti vás finančně ochrání například před poškozením hotelového pokoje vaším mazlíčkem nebo před tím, když by někomu způsobil škodu na zdraví.

Jaké jsou podmínky pro pojištění domácích mazlíčků?

Závěrem je nutno zmínit, že ne všichni mazlíčci jsou pojistitelní. Obvykle nelze např. pojistit zvíře mladší 3 měsíců nebo to, které má více než 9 let. Zásadní podmínkou pojistitelnosti je také dobré zdraví zvířete.

Pokud tedy trpí váš čtyřnohý parťák nějakým chronickým onemocněním, poptejte se u pojišťovny s předstihem, zda je pojistitelný, popř., jak postupovat, když se chronické potíže v zahraničí zhorší.

O konkrétních podmínkách, limitech pojistného plnění i krytých rizicích je vždy potřeba se informovat u pojišťovny, u níž si pojištění domácích mazlíčků plánujete sjednat.

  Online kalkulačka cestovního pojištění

Zdroj info: Pojistné podmínky pojišťoven.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články