PRÁCE 🧰

Jak najít to nejvýhodnější cestovní pojištění? Držte se následujících rad!

16. 5. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Výběr cestovního pojištění

Vyrážet do zahraničí bez platného cestovního pojištění je zbytečný risk. Jak se ale zorientovat v aktuální nabídce pojišťoven a najít komplexní cestovní pojištění, které vás ochrání v nejrůznějších situacích? Poradíme!

Poradíme, podle čeho poznat to nejvýhodnější cestovní pojištění

Články na téma vhodné cestovní pojištění:

  1. Kalkulačka cestovního pojištění
  2. Jaké cestovní pojištění
  3. Nejlevnější cestovní pojištění
  4. 5 věcí, na které myslet, když si vybíráte cestovní pojištění
  5. Srovnání cestovního pojištění: Podle čeho vybírat?
  6. Srovnání cestovního pojištění je hračka. Ohlídejte si ale následující
  7. Proč se nevyplatí sjednávat to nejlevnější cestovní pojištění?
  8. Poradíme, jaké cestovní připojištění se vyplatí sjednat při cestách do zahraničí
  9. Víte, kolik stojí pojištění na hory a proč nevybírat to nejlevnější?
  10. Poradíme s výběrem kvalitního cestovního pojištění na lyže
  11. Jak funguje srovnávač cestovního pojištění a opravdu pomůže ušetřit?
  12. Poradíme, podle čeho poznat to nejvýhodnější cestovní pojištění - právě čtete
  13. Poradíme, jak odhalit to nejlepší cestovní pojištění na dovolenou
  14. Jak vybrat cestovní pojištění? Držte se několika jednoduchých rad
  15. Poradíme, jak mezi nabídkami odhalit to nejlepší cestovní pojištění
  16. Pojištění na dovolenou s dětmi vás může uchránit nečekaných výdajů
  17. Pojištění na hory je věda! Poradíme, co dělat, aby pojišťovna plnila
  18. V jakých případech se vám bude hodit cestovní pojištění po ČR?
  19. Cestovní pojištění na hory je potřeba správně nastavit. Víte, jak na to?
  20. Jak ideálně nastavit limity pojistného plnění u zimní dovolené?
  21. Nejčastější zimní úrazy, jejichž ošetření bez pojištění zaplatíte

Dostupné nabídky mezi sebou porovnejte

Abyste se v nabídce tuzemských pojišťoven lépe zorientovali, vyplatí se využít nejrůznějších srovnávačů a nezávislých kalkulaček, které za vás cestovní pojištění porovnají a seřadí třeba podle ceny nebo dalších parametrů. U konkrétních nabídek uvidíte nejen rozsah pojistné ochrany, ale také výši limitů a další informace, které vám můžou pomoci s výběrem.

Výhodné cestovní pojištění nemusí být to nejdražší

Pro řadu cestovatelů je cena povinného ručení jedním z nejdůležitějších faktorů, na základě kterých pojistku vybírají. Cena by ovšem měla být jedním, nikoliv jediným parametrem. Vždy je potřeba zaměřit se nejen na rozsah pojistné ochrany, ale také výši pojistných limitů a výluky, na základě kterých může pojišťovna plnění krátit nebo ho dokonce úplně odmítnout.

Náš tip: Za dobré cestovní pojištění nemusíte utratit majlant, vybírat ale to vyloženě nejlevnější také nemá smysl. Základní cestovní pojištění je totiž většinou spjato jen s velmi omezenou pojistnou ochranou a nízkými limity.

Dobré cestovní pojištění kryje vždy alespoň léčebné výlohy a asistenci

Abychom si cestování co nejvíce užili, potřebujeme jistotu, že když se zraníme nebo onemocníme, tak o nás bude dobře postaráno. Proto při výběru sázejte na cestovní pojištění, které bude v základní variantě krýt alespoň léčebné výlohy a asistenční služby. Díky tomu máte v zahraničí hrazené zdravotní ošetření v případě úrazu nebo onemocnění, převozy či pobyt v nemocnici. Asistenční služby vám zajistí česky mluvícího pracovníka, který poradí, jak postupovat v případě pojistné události, pomůže s tlumočením nebo zařídí převoz zpět do ČR.

Nejvýhodnější cestovní pojištění vám dodá klid na horách i pláži

Samotný výběr cestovního pojištění bude samozřejmě potřeba přizpůsobit destinaci, do níž míříte, ale i způsobu trávení zahraniční cesty. Pokud se chystáte na hory, nezapomeňte si k základnímu balíčku cestovního pojištění sjednat i pojištění rizikových nebo zimních sportů. Vyplatí se také prozkoumat nabídku dalších vhodných připojištění a správně nastavit pojistné limity.

Náš tip: Všeobecně se doporučuje sjednat si cestovní pojištění do zahraničí s pojistným limitem alespoň 5 milionů korun u léčebných výloh. Při cestách mimo Evropu (např. do USA), je potřeba sjednat ještě vyšší limit.

Sjednejte si pojistku online a ušetřete

Závěrem připojíme i několik praktických tipů, díky kterým můžete na cestovním pojištění nějakou tu kačku ušetřit. Zajímavou slevu nebo výhodnější cenu získáte ve chvíli, kdy si uzavřete pojistku online a sjednáte ji pro celou rodinu nebo skupinu dohromady (nikoliv pro každého jednoho člena zvlášť).

Pojistné jednoduše zaplatíte online a obratem obdržíte asistenční kartičku. „Cestovko“ si tak můžete sjednat i tzv. na last minute. V tomto případě ale ověřte, zda bude pojistka platit okamžikem připsání platby na účet. Některé pojišťovny totiž pracují s tzv. odkladem počátku pojištění klidně i o sedm dní, takže pojistka nemusí platit od vámi nastaveného data!

Praktický tip závěrem: Pokud sjednáváte cestovní pojištění online na poslední chvíli, plaťte kartou. V případě bankovního převodu totiž může trvat připsání platby na účet pojišťovny klidně i 24 hodin.

  Nejvýhodnější cestovní pojištění do zahraničí

Zdroj info: Nezávislé online kalkulačky a srovnávače.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články