PRÁCE 🧰

Jak vybrat cestovní pojištění

11. 6. 2022 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Výběr cestovního pojištění

Blíží se doba, kdy si konečně sbalíte kufry a vyrazíte na zasloužený odpočinek do zahraničí. Ještě předtím si ale nezapomeňte sjednat cestovní pojištění.

Jaké cestovní pojištění

Články na téma vhodné cestovní pojištění:

  1. Kalkulačka cestovního pojištění
  2. Jaké cestovní pojištění - právě čtete
  3. Nejlevnější cestovní pojištění
  4. 5 věcí, na které myslet, když si vybíráte cestovní pojištění
  5. Srovnání cestovního pojištění: Podle čeho vybírat?
  6. Srovnání cestovního pojištění je hračka. Ohlídejte si ale následující
  7. Proč se nevyplatí sjednávat to nejlevnější cestovní pojištění?
  8. Poradíme, jaké cestovní připojištění se vyplatí sjednat při cestách do zahraničí
  9. Víte, kolik stojí pojištění na hory a proč nevybírat to nejlevnější?
  10. Poradíme s výběrem kvalitního cestovního pojištění na lyže
  11. Jak funguje srovnávač cestovního pojištění a opravdu pomůže ušetřit?
  12. Poradíme, podle čeho poznat to nejvýhodnější cestovní pojištění
  13. Poradíme, jak odhalit to nejlepší cestovní pojištění na dovolenou
  14. Jak vybrat cestovní pojištění? Držte se několika jednoduchých rad
  15. Poradíme, jak mezi nabídkami odhalit to nejlepší cestovní pojištění
  16. Pojištění na dovolenou s dětmi vás může uchránit nečekaných výdajů
  17. Pojištění na hory je věda! Poradíme, co dělat, aby pojišťovna plnila
  18. V jakých případech se vám bude hodit cestovní pojištění po ČR?
  19. Cestovní pojištění na hory je potřeba správně nastavit. Víte, jak na to?
  20. Jak ideálně nastavit limity pojistného plnění u zimní dovolené?
  21. Nejčastější zimní úrazy, jejichž ošetření bez pojištění zaplatíte

Cestovní pojištění se stalo důležitou součástí každého cestovatele, který si váží svého zdraví a především své peněženky a to i v případech, kdy se vydává třeba jen do Drážďan na nákupy. Ono se snadno řekne, že se vám za celý život nic nestalo, tak proč by najednou teď mělo. Jenže člověk nemá věštící křišťálovou kouli, aby věděl, že dneska je opravdu ten bezpečný den, kdy může vyrazit kamkoli. Ono stačí, když do vás někdo ťukne autem a nedej bože vás někdo srazí na přechodu pro chodce.

Do nemocnice vás sice odvezou, ale pokud budou muset lékaři provést nadstandardní léčebné úkony, už vám nebude stačit vaše modrá kartička evropského zdravotního pojištění (EHIC). Následně se snadno můžete dostat do finanční pasti, protože náklady na léčbu bývají v zahraničí obrovské. Obzvlášť jedete-li do ciziny třeba lyžovat. Pouhý převoz vrtulníkem do nemocnice se šplhá do statisíců.

Proto opravdu nepodceňujte žádnou cestu. Za kvalitní pojištění zaplatíte zlomek ceny, tak moc není nad čím přemýšlet. Jednodenní pojištění vás může vyjít třeba jen na 30 korun v závislosti na tom, jakou pojišťovnu zvolíte a samozřejmě jak výhodný to bude produkt, tedy s výšemi limitů a dalšími službami v balíčku. Raději tedy zaplatit pár korun, než se pak do smrti proklínat.

Sjednáno snadno a především rychle

Výhodou každého pojištění zároveň je, že lze snadno a pohodlně sjednat z pohodlí domova. Nemusíte nikam chodit – to jen v případě dlouhodobého nebo celoročního pojištění je na místě si o produktu popovídat s pracovníkem pojišťovny – jinak stačí mít připojení k internetu a platební kartu, kterou lze platit online. Následně, pokud nechcete trávit hodiny u vyhledávače, si vyberete jednoduše nějaký srovnávač, otevřete ho a do příslušných políček zadáte požadované informace.

Za pár vteřin vám vyjedou už veškerá pojištění včetně hezkého přehledu o výši limitů a především ceně. Pokud jedete na delší čas a nebo autem, je vhodné si nabídku ještě rozkliknout a prozkoumat, jaké služby navíc nabízí. Určitě se mrkněte po asistenční službě a také pojištění odpovědnosti. Pro sjednání pojištění stačí uhradit vypočtenou cenu a následně na mailovou adresu obdržíte potvrzení o uzavření pojištění a pojistnou smlouvu. Jestliže by se náhodou stalo, že v zahraničí nečekaně budete muset setrvat déle, je na místě o tom pojišťovnu informovat, aby se upravila doba účinnosti a to ideálně den nebo dva před koncem.

Při hledání ideálního pojištění se primárně neřiďte podle ceny. Zpravidla platí, že čím levnější pojištění je, tím nižší má limity plnění. Což nikdo nechce. Když se pak něco stane, museli byste zbytek na co limit nestačí, doplatit ze svého. Z těchto důvodů se doporučuje, aby limity v pojištění léčebných výloh byly minimálně 5 milionů korun. Samozřejmě, když to bude víc, je to plus pro vás.

  Cestovní pojištění - online kalkulačka

Zdroj info: odborník z pojišťovnictví.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články