PRÁCE 🧰

Jak poznat to nejlepší cestovní pojištění? Držte se následujících rad

7. 8. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Výběr cestovního pojištění

Vyrážet do zahraničí bez platného cestovního pojištění je zbytečný risk. Jak se ale v jednotlivých nabídkách pojišťoven zorientovat a poznat to nejlepší cestovní pojištění? Máme pro vás pár rad a tipů!

Poradíme, jak mezi nabídkami odhalit to nejlepší cestovní pojištění

Články na téma vhodné cestovní pojištění:

  1. Kalkulačka cestovního pojištění
  2. Jaké cestovní pojištění
  3. Nejlevnější cestovní pojištění
  4. 5 věcí, na které myslet, když si vybíráte cestovní pojištění
  5. Srovnání cestovního pojištění: Podle čeho vybírat?
  6. Srovnání cestovního pojištění je hračka. Ohlídejte si ale následující
  7. Proč se nevyplatí sjednávat to nejlevnější cestovní pojištění?
  8. Poradíme, jaké cestovní připojištění se vyplatí sjednat při cestách do zahraničí
  9. Víte, kolik stojí pojištění na hory a proč nevybírat to nejlevnější?
  10. Poradíme s výběrem kvalitního cestovního pojištění na lyže
  11. Jak funguje srovnávač cestovního pojištění a opravdu pomůže ušetřit?
  12. Poradíme, podle čeho poznat to nejvýhodnější cestovní pojištění
  13. Poradíme, jak odhalit to nejlepší cestovní pojištění na dovolenou
  14. Jak vybrat cestovní pojištění? Držte se několika jednoduchých rad
  15. Poradíme, jak mezi nabídkami odhalit to nejlepší cestovní pojištění - právě čtete
  16. Pojištění na dovolenou s dětmi vás může uchránit nečekaných výdajů
  17. Pojištění na hory je věda! Poradíme, co dělat, aby pojišťovna plnila
  18. V jakých případech se vám bude hodit cestovní pojištění po ČR?
  19. Cestovní pojištění na hory je potřeba správně nastavit. Víte, jak na to?
  20. Jak ideálně nastavit limity pojistného plnění u zimní dovolené?
  21. Nejčastější zimní úrazy, jejichž ošetření bez pojištění zaplatíte

Nejlepší cestovní pojištění podle ceny nepoznáte

Stejně jako u jiných pojistných produktů nemá smysl vybírat to nejlepší pojištění do zahraničí pouze na základě ceny pojistného. I když můžete využít nejrůznějších srovnávačů a nezávislých kalkulaček, které za vás ceny cestovního pojištění seřadí, konkrétní nabídku vybírejte spíše podle rozsahu pojistné ochrany a výše limitů. Cena je v tomto případě poměrně nespolehlivým hodnotícím kritériem.

Nejlepší pojištění do zahraničí má vysoké limity

Právě limity pojistného plnění hrají velmi podstatnou roli, a tak by pro vás měly být zcela zásadním ukazatelem i při výběru toho nejlepšího cestovního pojištění. Zde samozřejmě platí, čím vyšší limit, tím větší jistota pro vás, že jakékoliv nepříjemnosti a zdravotní komplikace v zahraničí budou pokryty z pojistky. Pokud byste totiž řešili pojistnou událost nad hranici sjednaných limitů, škodu budete muset uhradit z vlastní kapsy.

Mohlo by vás zajímat: Pro cesty po Evropě, jsou dostatečné limity ve výši 5 000 000 Kč. U USA nebo vzdálenějších krajin by měly být limity mnohem vyšší.

Cestovní pojištění: nejlepší nabídku poznáte podle rozsahu pojistné ochrany

Vždy samozřejmě záleží na tom, jestli jedete do zahraničí sportovat nebo se oddávat lenošení a odpočinku. Cestujete-li na hory, nezapomeňte si připojistit zimní sporty. Plánujete-li se potápět, volte variantu s rizikovými sporty. Kvalitní pojištění by mělo obsahovat kompletní léčebné výlohy (vč. ošetření u zubaře), ale i úrazové pojištění, které kryje riziko smrti, trvalých následků a v některých tarifech i denní dávky za pobyt v nemocnici. Vyplatí se také ověřit rozsah asistenčních služeb, v rámci kterých by měl být zajištěn i transport ze zahraničí do Česka.

Nejlepší cestovní pojištění platí ihned po uhrazení

Pokud jste na sjednání cestovního pojištění zapomněli a řešíte ho na poslední chvíli, ověřte si, zda bude pojistka platit okamžikem připsání platby na účet. Při sjednávání pojištění do zahraničí věnujte pozornost tzv. odkladu počátku pojištění. Některé pojišťovny jej totiž mohou odložit až o 7 dní a pojistka pak tedy neplatí od vámi nastaveného data. Nejlepší cestovní pojištění do zahraničí proto poznáte i podle toho, že vám asistenční kartička dorazí obratem hned po tom, co pojistné zaplatíte.

Náš tip: Při platbě pojistného využívejte spíše platební kartu. Při bankovním převodu totiž může připsání platby na účet pojišťovny trvat klidně i dva dny.

Nejlepší cestovní pojištění odhalí i recenze a diskuze

Nezávislé recenze a diskuze o nejlepším cestovním pojištění jsou při výběru pojistky extra důležité. Pokud tedy nechcete kupovat „zajíce v pytli“ zapátrejte v internetových fórech a diskuzích, kde se dočtete reálné zkušenosti skutečných klientů, kteří si u vámi vybrané pojišťovny pojistku sjednali. Na pozoru se mějte naopak před recenzemi, které najdete u nejrůznějších srovnávačů a kalkulaček. Ty se totiž nemusí zakládat na pravdě.

Nejlepší cestovní pojištění do zahraničí poznáte i podle nabídky připojištění

Aby vás během zahraničních cest nic nepřekvapilo, vyplatí se při sjednávání cestovního pojištění prozkoumat také nabídku připojištění. Co má smysl připojišťovat, jsme si probrali blíže v jednom z předchozích článků. Výsledná cena pojistného bude samozřejmě s připojištěním vyšší, v případě pojistné události vás ale dražší pojistka podrží.

Nejlepší cestovní pojištění upravíte na míru svým potřebám

Pokud u vybrané pojišťovny narazíte jen na několik balíčků, které nelze dodatečně měnit nebo doplňovat, raději se poohlédněte po jiné nabídce. Nemá totiž smysl platit za něco, co reálně na cestách nevyužijete. Raději sáhněte po levnější nabídce, kterou si můžete upravit na míru svým potřebám i charakteru zahraniční cesty.

Nejlepší cestovní pojištění je samozřejmě bez spoluúčasti

Na rozdíl třeba od havarijního pojištění nebo pojištění domácnosti, bývá nabídka cestovního pojištění v naprosté většině bez spoluúčasti. Pokud by po vás pojišťovna v základních balíčcích (pojištění léčebných výloh a asistenčních služeb) vyžadovala spoluúčast, poohlédněte se po nabídce konkurence. Na druhou stranu například u pojištění storno poplatků, odpovědnosti nebo zavazadel, spoluúčast vyžadována být může. Existuje ale nepřeberné množství dalších nabídek, kde je v tomto případě spoluúčast nulová.

  Nejlepší cestovní pojištění do zahraničí

Zdroj info: Pojistné podmínky pojišťoven.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články