PRÁCE 🧰

Na kolik vás vyjde cestovní pojištění do Itálie nebo Rakouska?

31. 1. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Výběr cestovního pojištění Cesta do Itálie Cestovní pojištění do Itálie

Milovníci zimních sportů zbystřete! Pokud vyrážíte na lyže nebo snowboard na italské, rakouské, slovenské a další zahraniční sjezdovky, sjednejte si kvalitní cestovní pojištění a nezapomeňte na připojištění zimních a rizikových sportů. Jinak se vám může dovolená nepěkně prodražit.

Kolik stojí cestovní pojištění do Itálie nebo Rakouska?

Články na téma cestovní pojištění do Itálie:

  1. Kolik stojí cestovní pojištění do Itálie nebo Rakouska? - právě čtete
  2. Víte, kolik zaplatíte za cestovní pojištění do Itálie?
  3. Vyrážíte na italské sjezdovky? Nezapomeňte na pojištění odpovědnosti!

Kolik stojí ošetření v zahraničí?

Vyrážet do zahraničí, byť v rámci Evropy, pouze s kartičkou pojištěnce, je krajně nezodpovědné. Všude vás samozřejmě v akutních případech ošetří, často ale budou požadovat úhradu účelně vynaložených nákladů. A ty se mohou šplhat do astronomických výšin.

Například obyčejná návštěva lékaře na Slovensku vás vyjde na cca 4 579 korun. Ještě více pak pochopitelně stojí lékařská pomoc v dalších oblíbených destinacích – třeba v Itálii stojí běžné ošetření i přes 6 500 korun a v Rakousku v průměru dokonce 8 854 korun. Hospitalizace se pak šplhá do desetitisíců a výjezd horské služby nebo svoz zraněného vrtulníkem pak začíná šestimístnou cenovkou.

Bez platného cestovního pojištění nevyrážejte

Zatímco na zahraničním zájezdu většinou šetřit nechceme, pojištění často zanedbáváme, případně hledáme tu nejlevnější variantu. A to je zcela zásadní chyba, která se vám může v případě škodné události nepěkně vymstít.

Nejlevnější cestovní pojištění totiž zpravidla kryje jen minimum rizik a nabízí nízké limity pojistného plnění. Vše, co vám bude naúčtováno nad limit, pak budete muset pochopitelně uhradit z vlastní kapsy. Přitom pojistku můžete sjednat už od několika korun za den! Jak vychází kalkulace pro oblíbené zimní destinace?

Modelový příklad: Cestovní pojištění Itálie

Sjednáváte-li si týdenní cestovní pojištění do Itálie, můžete nejlevnější pojistku uzavřít už od 111 korun. Limit pro léčebné výlohy v tomto případě činí 3 000 000 Kč, odpovědnost zde pojištěná není, za úraz vám může pojišťovna vyplatit až 300 000 Kč. Zavazadla jsou potom pojištěná do částky 10 000 Kč. Cestovní pojištění v tomto případě zahrnuje i zimní sporty.

Za nejdražší cestovní pojištění do Itálie zaplatíte 406 Kč (týden). Limity pro léčebné výlohy v tomto případě činí 15 000 000 Kč, odpovědnostní pojistka kryje škody až do výše 5 000 000 Kč, za úraz vám může pojišťovna vyplatit až 600 000 Kč a zavazadla jsou pojištěná do 25 000 Kč. Přitom rozdíl oproti nejlevnější pojistce činí pouhých 295 Kč!

Náš tip: Pokud si k tomuto cestovnímu pojištění připojistíte i rizikové sporty (např. skialpinismus, jízda na sněžném skútru apod.), bude pojistka o 238 Kč dražší.

Modelový příklad: Cestovní pojištění Rakousko

Cestovní pojištění Rakousko bude vycházet stejně jako ve výše uvedeném případě. Za nejlevnější pojistku zaplatíte 111 Kč, za tu nejdražší pak 406 Kč. Pokud si u nejdražšího cestovního pojištění necháte pojistit i rizikové sporty, zaplatíte 644 Kč. Limity pro pojistné plnění jsou stejné jako ve výše uvedeném odstavci.

Cestovní pojištění a rizikové sporty

Nezapomeňte, že základní balíčky cestovního pojištění zahrnují pouze rekreační sporty, kam patří například turistika, cykloturistika, plavání, plážový volejbal, aerobic, běh nebo tenis. Zimní ani rizikové sporty součástí těchto pojistek nejsou a je potřeba je pojistit samostatně v rámci připojištění!

Přitom zimní ani rizikové sporty cenu cestovního pojištění nijak dramaticky nenavyšují. Obvykle jde pouze o několik desetikorun, které zaplatíte nad rámec klasické (základní) pojistky.

V případě pojistné události se vám ale tato investice mnohonásobně vrátí. Léčebné výlohy v zahraničí se totiž pohybují v astronomických částkách, které mohou zruinovat vaši peněženku a zkazit celou dovolenou. Na pojistce proto nešetřete, a pokud vyrážíte do zahraničí sportovat, nezapomeňte si sporty připojistit!

  Cestovní pojištění (nejen) na lyžování

Zdroj info: Nezávislé online kalkulačky a srovnávače.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články