PRÁCE 🧰

Na kolik vás vyjde nejlevnější a nejdražší cestovní pojištění do Itálie?

14. 5. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Výběr cestovního pojištění Cestovní pojištění na cesty Cesta do Itálie Cestovní pojištění do Itálie

Itálie je celoročně oblíbenou destinací, a dokonce patří do čtveřice nejnavštěvovanějších zemí, které si Češi v minulém roce oblíbili. Pokud sem plánujete cestu, nezapomeňte si sjednat kvalitní „cestovko“. Na kolik vyjde cestovní pojištění do Itálie pár a kolik za něj zaplatí rodina?

Víte, kolik zaplatíte za cestovní pojištění do Itálie?

Články na téma cestovní pojištění do Itálie:

  1. Kolik stojí cestovní pojištění do Itálie nebo Rakouska?
  2. Víte, kolik zaplatíte za cestovní pojištění do Itálie? - právě čtete
  3. Vyrážíte na italské sjezdovky? Nezapomeňte na pojištění odpovědnosti!

Modelový příklad: Týdenní adrenalinová dovolená pro pár

Pro potřeby tohoto modelování zvolíme třiatřicetiletý pár, který se do Itálie chystá na týdenní dovolenou. Protože se tady ale hodlá oddávat adrenalinovým sportům, které mnohé pojišťovny považují za rizikové (typicky jachting, windsurfing, plachtění nebo jízda na vodním skútru), hledá tato dvojice cestovní pojištění, jehož součástí bude pojištění adrenalinových sportů.

Pokud by se totiž jednomu nebo druhému stal při provozování těchto sportů úraz a dotyční by neměli adrenalinové sporty pojištěné, s největší pravděpodobností jim pojišťovna nevyplatí ani korunu! Jaké možnosti výběru zmíněný pár má a kolik zaplatí za to nejlevnější a nejdražší cestovní pojištění do Itálie?

Nejlevnější pojistka vyjde dvě osoby na 448 Kč. Limit léčebných výloh činí v tomto případě 4 000 000 Kč, odpovědnost je zde pojištěna částkou 1 000 000 Kč. V rámci úrazového pojištění mohou oba pojištění získat od pojišťovny až 600 000 Kč. Zavazadla zde pojištěná nejsou.

Nejdražší cestovní pojištění do Itálie pak zmíněnou dvojici vyjde na 1 472 Kč. Limit pro léčebné výlohy činí závratných 15 000 000 Kč, odpovědnost je zde pojištěna částkou 5 000 000 Kč, za úraz mohou dostat opět 600 000 Kč a zavazadla jsou v tomto případě pojištěná až do výše 25 000 Kč. Pojistka zahrnuje i bohaté asistenční služby na cestách, pojištění zpoždění a zrušení letu i pojištění právní ochrany.

Modelový příklad: Týdenní rodinná dovolená v Itálii

Pro další příklad jsme zvolili opět týdenní pobyt v Itálii, kterého se ale tentokrát zúčastní rodina s dvěma dětmi (8 a 12 let věku). Protože rodina hodlá trávit dovolenou odpočinkem na pláži, adrenalinové sporty si nebude pojišťovat. Na druhou stranu může čerpat zajímavou slevu pro rodiny s dětmi, kterou mnoho pojišťoven nabízí.

Bez této slevy by nejlevnější cestovní pojištění do Itálie stálo zmíněnou rodinu 448 Kč. Po započtení slevy se dostáváme na částku 280 Kč. U nejlevnější pojistky jsou léčebné výlohy pojištěny do výše 4 000 000 Kč. Je zde i odpovědnost (1 000 000 Kč) a úrazové pojištění (100 000 Kč). Zavazadla pojištěná nejsou.

Nejdražší pojistka pak zmíněnou rodinu vyjde na 1 472 Kč, případně 920 Kč po započtení slevy pro rodiny s dětmi. Součástí pojistky je krytí léčebných výloh do 15 000 000 Kč, odpovědnost do 5 000 000 Kč, úrazové pojištění do 600 000 Kč a pojištění zavazadel (25 000 Kč). Ani zde samozřejmě nechybí bohaté asistenční služby na cestách, pojištění zpoždění a zrušení letu a pojištění právní ochrany.

Jak vybrat to nejlepší cestovní pojištění?

Při výběru cestovního pojištění nejen do Itálie byste měli dbát na výši limitů léčebných výloh, které je potřeba přizpůsobit destinaci, do níž cestujete, ale především byste měli zohlednit způsob trávení zahraniční dovolené. Pokud se hodláte věnovat nejrůznějším sportovním aktivitám, nezapomeňte si sporty připojistit zvlášť. Ověřte také, jaké sporty vybraná pojišťovna řadí mezi adrenalinové a jaké mezi rizikové. Není výjimkou, že některé sporty dokonce pojišťovna nepojistí. Tyto informace najdete vždy ve všeobecných pojistných podmínkách vybrané pojistky.

  Nejlepší cestovní pojištění do Itálie

Zdroj info: Nezávislé kalkulačky a srovnávače.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články