PRÁCE 🧰

Cestovní pojištění do Chorvatska - jak ho vybrat?

23. 6. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Cestování do zahraničí Cestování autem do Chorvatska Cesta do Chorvatska Cestovní pojištění

Chorvatsko je jednou z nejoblíbenějších dovolenkových destinací pro Čechy. Předpokládá se, že s ukončením pandemie do země letos zavítá mnoho turistů. Aby si každý mohl dovolenou užít bez obav, je nutné se nechat pojistit.

Cestovní pojištění do Chorvatska

Cestovní pojištění do Chorvatska může stát i pár korun, když se něco stane, zachrání vás to. V případě delších cest není vhodné pojištění podceňovat – především pak výši limitů léčebných výloh. Neorientujte se tedy primárně podle ceny, kterou vám různé srovnávače mohou nabídnout.

Vždy si pojištění rozklikněte celé a přečtěte si, jaké možnosti nabízí. Zpravidla nízká cena znamená i nízké limity nejen pro krytí léčebních výloh, ale také na pojištění odpovědnosti, úrazové pojištění nebo i pojištění zavazadel.

Kalkulačka nákladů na cestu ČR Chorvatsko  🇭🇷

l/100km
litrů
Prosím vyberte trasu a další parametry pro kalkulaci cestovních nákladů.

Na co si dávat pozor

Pokud jedete autem hodí se na to při výběru pojištění myslet. Asistenční služby vám mohou výrazně pomoci, když se cokoli na cestě s automobilem pokazí. Dopravní andělé vám tak pomohou nejen s píchnutou pneumatikou, ale dokáží se postarat o rodinu, ubytování i odtah vozidla. Bez této služby byste se mohli docela prohnout, neboť jen odtah ze Záhřebu zpět do Česka stojí zhruba 80 tisíc korun.

Před odjezdem a uzavřením pojistky si rovněž rozmyslete, co chcete na dovolené dělat. Pokud plánujete využít vodních atrakcí, pak se rozhodně nezapomeňte připojistit na adrenalinové sporty. Když by se něco stalo a vy jste nebyli připojištěni, nikdo vám nic nezaplatí. Veškeré léčebné výlohy půjdou za vámi a jak je známo lékařská péče je v zahraničí opravdu drahá.

Jestliže berete na dovolenou i domácí mazlíčky, tedy ty, kteří mají mezinárodní pas, pak je vhodné na cesty pojistit i je. Těhotné ženy, by si měly rozmyslet, jestli opravdu má cenu cestovat v pokročilém stádiu těhotenství. Pojišťovny obvykle tyto ženy pojišťují do 26. týdne těhotenství, pak už je to spíše rizikové. A samozřejmě nezapomeňte ani na děti! I ty je potřeba pojistit.

Kalkulačka cesty do Chorvatska

Na dovolenou bez obav z koronaviru

Pozitivní je, že díky zeslabující pandemii byla zrušena všechna koronavirová opatření v Chorvatsku. V současné době je tak možné přicestovat do země, aniž byste se prokazovali bezinfekčností nebo vyplňovali příjezdový formulář. Nošení roušek je rovněž zrušeno, přesto apelujeme na každého, aby si do kufru nezapomněl přibalit alespoň dezinfekci.

Co se týká pojištění na koronavirus, tak i to ve svém pojištění můžete stále využít, jen je nutné počítat s tím, že se finální cena za pojištění mírně vyšplhá nahoru. Avšak pojištění proti COVID-19 je dobrovolné a Chorvatsko na něm netrvá. Jaké cestovní pojištění do Chorvatska nakonec zvolíte, je spíše na vás, ale určitě nějaké alespoň vyberte. Pojištění vám v každém případě kryje záda.

  Nejvýhodnější cestovní pojištění do Chorvatska

Zdroj info: Zkušenosti autora, odborník z pojišťovnictví.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články