PRÁCE 🧰

Kolik stojí v roce 2023 cestovní pojištění do Chorvatska pro jednotlivce nebo rodinu?

10. 6. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Cestovní pojištění na cesty Cesta do Chorvatska Cestovní pojištění

Chorvatsko patří dlouhodobě mezi oblíbené dovolenkové destinace. Pokud se sem letos plánujete vydat, nezapomeňte si sjednat kvalitní pojištění. Jaké cestovní pojištění do Chorvatska vybrat a na kolik pojistka vyjde jednotlivce, pár nebo rodinu?

Na kolik vás vyjde cestovní pojištění do Chorvatska v letošním roce?

Články na téma cestovní pojištění do Chorvatska:

  1. Co dělat, když se mi stane něco s autem v Chorvatsku - asistenční služby
  2. Jak vybrat cestovní pojištění do Chorvatska
  3. Model cestovního pojištění do Chorvatska
  4. Na kolik vás vyjde cestovní pojištění do Chorvatska v letošním roce? - právě čtete

Je nutné cestovní pojištění do Chorvatska?

Hned na úvod odpovíme na jednu z nejčastějších otázek cestovatelů, kteří si nejsou jistí, zda cestovní pojištění do Chorvatska skutečně potřebují. Spoléhat chtějí pouze na svoji kartičku pojištěnce, což se jim ale může na dovolené nepěkně prodražit. Jak je to možné?

Evropský průkaz zdravotního pojištění je sice platný ve všech zemích EU a dává cestovateli právo být ošetřen v akutních případech za stejných podmínek jako místní obyvatelé, v některých zemích ale musíte zaplatit spoluúčast, která nebývá zrovna nízká. Proto je cestovní pojištění do Chorvatska nutné a vyplatí se ho před cestou sjednat.

Jaké cestovní pojištění do Chorvatska vybrat?

Konkrétní podobu pojistky vždy přizpůsobte nejen způsobu, jakým se do cílové destinace dopravujete, ale také aktivitám, jimž se na dovolené hodláte věnovat.

Pokud například vyrážíte autem, nezapomeňte cestovní pojištění doplnit také o pojistku, která bude nabízet rozšířené asistenční služby, krýt rizika související s vandalismem nebo odcizením vozu, případě si pojistit i přepravovaná zavazadla.

U cest letadlem volte takové cestovní pojištění do Chorvatska, které bude krýt třeba i zpoždění nebo zrušení letu a pojistka vám vyplatí nemalou částku také za poškozená nebo ztracená zavazadla.

Zvýšenou pozornost věnujte také pojistným limitům u léčebných výloh. Při cestách po Evropě se dívejte na nabídky s krytím začínajícím na 2 000 000 Kč. Pokud se hodláte věnovat nejrůznějším sportovním aktivitám, nezapomeňte si sporty připojistit zvlášť.

Ověřte také, jaké sporty vybraná pojišťovna řadí mezi adrenalinové a jaké mezi rizikové. Není výjimkou, že některé sporty dokonce pojišťovna nepojistí. Tyto informace najdete vždy ve všeobecných pojistných podmínkách vybrané pojistky.

Kalkulačka cesty do Chorvatska

Kolik stojí cestovní pojištění do Chorvatska v letošním roce?

Abyste si udělali přehled o aktuálních cenách cestovního pojištění do Chorvatska, připravili jsme pro vás tři modelové příklady situací*, v nichž budeme pojistku sjednávat pro jednotlivce, pár a čtyřčlennou rodinu. Jak budou vypadat jednotlivé kalkulace?

*Uvedené kalkulace byly vypočítány přes online kalkulačku ke dni 23. 5. 2023.

Modelový příklad č. 1: Na týdenní dovolenou do Chorvatska vyráží pětatřicetiletý cestovatel letadlem, který se tady hodlá věnovat turistice. Nejlevnější pojistka ho vyjde na 112 Kč. Léčebné výlohy jsou pojištěny do částky 4 000 000 Kč, odpovědnost do 1 000 000 Kč, úraz do 100 000 Kč a zavazadla zde pojištěná nejsou.

Modelový příklad č. 2: Na týdenní dovolenou do Chorvatska vyráží v tomto případě čtyřicetiletý pár, který tady hodlá provozovat plachtění, což řada pojišťoven považuje za rizikový sport. Nejlevnější pojistka cestovatele vyjde na 448 Kč. Léčebné výlohy jsou opět pojištěny do částky 4 000 000 Kč, odpovědnost do 1 000 000 Kč, úraz do 100 000 Kč. Zavazadla cestovatelé pojištěná nemají.

Modelový příklad č. 3: Do Chorvatska bude na týdenní dovolenou vyrážet vlastním autem čtyřčlenná rodina (40, 35, 12 a 10 let), která hodlá lenošit na pláži, takže pojištění rizikových sportů nevyužije. Protože může u řady pojišťoven uplatnit rodinnou slevu, bude kalkulace vypadat následovně.

Nejlevnější pojistka, která v sobě kombinuje cestovní pojištění a pojištění auta, zmíněnou rodinu vyjde na 1 065 Kč. Léčebné výlohy jsou pojištěny do částky 10 000 000 Kč, odpovědnost do 2 000 000 Kč, úraz do 400 000 Kč a za zničená nebo odcizená zavazadla může rodina od pojišťovny získat až 15 000 Kč.

Praktický tip závěrem: Vyrážíte-li na dovolenou autem, nezapomínejte si k cestovnímu pojištění sjednat také pojistku, která ochrání váš vůz. Zvolit můžete havarijní pojištění nebo krátkodobé havarijní pojištění s rozšířenými asistenčními službami, které budou krýt třeba i odtah vozu zpět do ČR. Pamatujte, že odtahové služby si počítají kolem 21 korun za kilometr jízdy tam i zpět!

  Nejvýhodnější cestovní pojištění do Chorvatska

Zdroj info: Srovnejto.cz.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články