PRÁCE 🧰

Kalkulačka nákladů na cestu do Chorvatska

21. 6. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta do Chorvatska

Spočítat si náklady na cestu na dovolenou chvíli zabere. Nejde jenom o palivo, ale je třeba započítat i mýto, dálniční známky a další poplatky, které na cestě čekají. Naštěstí je tu online kalkulačka, která tohle všechno zvládne.

Chorvatsko náklady na cestu – kalkulačka

Články na téma kalkulačky nákladů na cestu:

  1. Chorvatsko náklady na cestu – kalkulačka - právě čtete
  2. Polsko náklady na cestu k moři – kalkulačka
  3. Itálie náklady na cestu – kalkulačka
  4. Slovensko náklady na cestu na dovolenou

Kalkulačka nákladů na cestu ČR Chorvatsko  🇭🇷

l/100km
litrů
Prosím vyberte trasu a další parametry pro kalkulaci cestovních nákladů.

Trasy do Chorvatska s dálnicemi i bez

Šikovný nástroj umí celý proces výpočtu cesty z ČR směrem do Chorvatska zjednodušit a výsledek poskytne velmi rychle, navíc odhad se od reality i podle našich zkušeností liší jen minimálně. Při tvorbě kalkulačky jsme počítali s několika základními trasami přes Vídeň, Salzburg, ale i přes Maďarsko. Rovněž jsme počítali s tím, že někdo bude chtít jet co nejlevněji, a to bez dálnic a s tím spojených poplatků.

Mýto a dálniční známky cestou do Chorvatska

Pro potřeby výpočtu cen dálničních známek a mýtného je potřeba zadat, jakým dopravním prostředkem se k moři do Chorvatska vypravíte. Ať už je to auto, auto s karavanem, dodávka nebo třeba motocykl, má to vliv na celkovou částku. Pokud by vás zajímalo, jak to v jednotlivých zemích s cenami dálničních poplatků je, podrobnosti najdete v samostatných článcích.

Ceny paliv cestou do Chorvatska

Co se týče paliva, zde čerpáme z dostupných dat na internetu, která jsou denně aktualizovaná. Sledujeme tak ceny benzínu, nafty a LPG. Vedle ceny má samozřejmě vliv i spotřeba. Ta je na dálnici obvykle o něco vyšší než při jízdách po okreskách, ačkoliv dnešní přeplňované maloobjemové agregáty umí i při svižném tempu vykouzlit velmi příjemné hodnoty. Počítáme samozřejmě s tím, že jízda začíná a končí s plnou nádrží. V tabulce v pravé části uvidíte i to, kde budete pravděpodobně muset tankovat a doplnit nádrž, přičemž upřednostňována je země s nejnižší cenou paliva. Kalkulačka zvažuje i měnící se kurz CZK/EUR, což je rovněž do celkové částky zahrnuto.

Vyhledat ubytování v Chorvatsku

Vyhledat ubytování na Booking.com

Cestovní pojištění do Chorvatska

Vyrážet do zahraničí bez cestovního pojištění je zbytečný risk, který vám může dovolenou nepěkně prodražit. Proto před cestou nezapomeňte pojistit nejen auto, ale také jeho posádku. U jednotlivých položek vidíte, kolik zaplatíte za nejlevnější cestovní pojištění po Evropě na týden nebo deset dní a na jakých částkách začíná týdenní krátkodobé havarijní pojištění.

Ukázka kalkulace - modelové příklady

Kalkulačka nákladů na cestu do Chorvatska rozhodně stojí za vyzkoušení a budeme rádi, když nám k ní v komentářích dáte zpětnou vazbu.

Zdroj info: asfinag, evinjeta.dars.si.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články