PRÁCE 🧰

Kalkulačka nákladů na cestu k moři v Polsku

1. 7. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Abychom usnadnili řidičům o prázdninách cestování na dovolenou, vymysleli jsme unikátního pomocníka – kalkulačku, která jednoduše spočítá náklady na cestu.

Polsko náklady na cestu k moři – kalkulačka

Články na téma kalkulačky nákladů na cestu:

  1. Chorvatsko náklady na cestu – kalkulačka
  2. Polsko náklady na cestu k moři – kalkulačka - právě čtete
  3. Itálie náklady na cestu – kalkulačka
  4. Slovensko náklady na cestu na dovolenou

Kalkulačka nákladů na cestu ČR Polsko  🇵🇱

l/100km
litrů
Prosím vyberte trasu a další parametry pro kalkulaci cestovních nákladů.

Kudy do Polska?

Při tvorbě kalkulačky jsme samozřejmě počítali s tím, že Polsko pokrývá velkou část našich hranic, a proto je důležité, odkud kam jedete. Jednotlivé trasy se dost liší, třeba z Ostravy se jede trochu jinak než z Hradce Králové a podobně. Podle našich zkušeností se však odhad kalkulačky od reálných nákladů na cestu moc neliší.

Poplatky za dálnice v Polsku

Trochu takové „místní specifikum“ představuje systém výběru mýta na polských dálnicích. U toho neznalému člověku reálně hrozí, že placeným úsekem projede bez zaplacení a pokuty v takových případech nejsou zrovna nízké. Je tedy dobré se dopředu seznámit s tím, jak to v Polsku s mýtem chodí, kde se dá platit kartou a kde si musíte zapnout aplikaci v telefonu, případně zaplatit za průjezd placeným úsekem předem přes internet. Naše kalkulačka s cenou mýta samozřejmě počítá.

Paliva a jejich ceny

Ceny paliv v Polsku jsou o něco málo nižší než u nás, ale jinak v podstatě dost podobné. Co ale může člověka zaskočit, je relativně řídká síť čerpacích stanic. Dobrou zprávu však máme pro majitele aut s LPG. Plyn totiž najdete skoro u každé čerpačky. Kalkulačka samozřejmě počítá i se spotřebou – stačí ji zadat a hned se dozvíte, kolik zaplatíte za benzín, naftu nebo LPG. Počítá se s tím, že vyjíždíte a vracíte se s plnou nádrží.

Vyhledat ubytování u Baltského moře

Vyhledat ubytování na Booking.com

Cestovní pojištění do Polska

Na cestování je dobré se pojistit, předejdete pak zbytečným výdajům, které byste museli v případě zdravotních potíží nebo úrazu platit sami. Velká část řidičů také neví, že je možné i krátkodobě pojistit vozidlo havarijně. Pakliže by došlo k nehodě, kterou sami způsobí, pojišťovna jim škodu uhradí, samozřejmě se sjednanou spoluúčastí.

Zdroj info: Redakce.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články