PRÁCE 🧰

Kalkulačka nákladů na cestu na Slovensko

3. 7. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta na Slovensko

Častou dovolenkovou volbou těch, kteří netouží po moři, je Slovensko. Dovolená u našich východních sousedů má spoustu výhod – jazyková spřízněnost, levné ceny, skvělá kuchyně, ale také nádherné hory, které lákají k výšlapům. Pomocí online kalkulačky si můžete spočítat, na kolik cesta na Slovensko vyjde.

Slovensko náklady na cestu na dovolenou

Články na téma kalkulačky nákladů na cestu:

  1. Chorvatsko náklady na cestu – kalkulačka
  2. Polsko náklady na cestu k moři – kalkulačka
  3. Itálie náklady na cestu – kalkulačka
  4. Slovensko náklady na cestu na dovolenou - právě čtete

Kalkulačka nákladů na cestu ČR Slovensko  🇸🇰

l/100km
litrů
Prosím vyberte trasu a další parametry pro kalkulaci cestovních nákladů.

Kudy na Slovensko?

Vybrali jsme tři průjezdní body, podle kterých se liší i trasa. Samozřejmě záleží i na tom, kam přesně se na Slovensko vydáte, přičemž nejčastější destinace jsou v online kalkulačce samozřejmě pokryté. A vedle toho se logicky náklady liší i podle destinace, ze které vyjíždíte.

Dálniční známka Slovensko

Stejně jako u nás, se i na Slovensku platí za použití dálnic pomocí časově omezeného kuponu. Je to jednoduchý model, žádné mýto, žádné zpoplatněné úseky nebo tunely. Kalkulačka samozřejmě se slovenskou dálniční známkou počítá. Můžete ji zakoupit online na webu.

Cena paliv Slovensko

Od českých cen se ty slovenské moc neliší, anomálií je akorát cena nafty, takže tu natankujte ještě před hranicemi. Kalkulačka si denně aktualizuje ceny a jelikož „bratia“ mají euro, přepočítává je dle aktuálního kurzu na koruny. Náklady na palivo samozřejmě záleží především na spotřebě auta, se kterou kalkulačka počítá. Pakliže zadáváte spotřebu podle hodnoty, kterou ukazuje palubní počítač, je třeba brát v potaz, že i ta se může od spotřeby reálné lehce lišit, někdy až o půl litru.

Vyhledat ubytování na Slovensku

Vyhledat ubytování na Booking.com

Cestovní pojištění

I když jsme na Slovensku skoro „jako doma“, vyplatí se uzavřít cestovní pojištění. Nejeden turista už musel platit vyšší desítky, ba dokonce stovky tisíc za záchranu z hor. V Tatrách pozor na to, že pojistky mívají obvykle výškový limit, do kterého platí. Pakliže vás bude horská služba zachraňovat nad touto výškou, půjdou náklady za vámi. Je dobré vědět i to, že je možné uzavřít i krátkodobé havarijní pojištění na vozidlo. Můžete si ho tak pojistit třeba jen na dovolenou a máte jistotu, že i když nehodu způsobíte vy, zaplatí většinu škod pojišťovna.

Zdroj info: Redakce.
Zdroj médií: Radim Krejčík.

Podobné články