PRÁCE 🧰

Poradíme, jak zlevnit cestovní pojištění do Rakouska klidně i o několik stokorun

22. 5. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Cestovní pojištění na cesty Cestování do zahraničí Cestování autem po Rakousku

Rakousko patří mezi destinace, které mají turistům mnohé co nabídnout prakticky během celého roku. Plánujete tady dovolenou? Nezapomeňte si sjednat kvalitní cestovní pojištění. Máme pro vás pět rad, jak na pojistce ušetřit klidně i několik stokorun.

Cestovní pojištění do Rakouska může být levnější, když víte, jak na to

Tip č. 1: Nabídky mezi sebou porovnejte

Protože cestovní pojištění do Rakouska nabízí téměř všechny pojišťovny na našem trhu, může být občas poměrně komplikované se v jednotlivých nabídkách zorientovat. Naštěstí existují praktické online kalkulačky a srovnávače, které za vás dostupné nabídky porovnají na základě zadaných vstupních parametrů.

Snadno si tak vyberete cestovní pojištění na lyžování do Rakouska nebo to, které využijete, pokud se k našim sousedům chystáte třeba na hory. Vždycky navíc vidíte aktuální cenu i rozsah (alespoň základní) pojistné ochrany. Dostupné nabídky navíc můžete seřadit podle ceny a sjednat si tak nejlevnější cestovní pojištění do Rakouska pěkně z pohodlí domova.

Náš tip: U nejlevnější pojistky vždy ověřte rozsah pojistné ochrany a zejména výši limitů u léčebných výloh. Při cestách po Evropě je doporučován nejnižší možný limit alespoň 4 000 000 Kč.

Tip č. 2: Pojistěte celou rodinu nebo skupinu přátel

Pokud do Rakouska vyrážíte s rodinou nebo partou přátel, nepojišťujte každého člena zvlášť, ale pojistěte se u vybrané pojišťovny všichni společně. Ušetřit můžete i několik desítek procent z výsledné ceny pojistného. A to oproti situaci, kdy by se každý člen výpravy pojišťoval sám a na vlastní triko.

Tip č. 3: Pojistěte si jen ta rizika, která mají smysl

Vyrážíte do Rakouska v létě a plánujete se zde věnovat nenáročné turistice? Pak je docela zbytečné vybírat pojistku, která bude krýt i zimní sporty. Pozor si ale dávejte na situaci, kdy vaše turistické trasy zahrnují třeba i náročnější ferraty. Na ně se některé pojišťovny mohou dívat jako na rizikové, nebo dokonce adrenalinové sporty.

To, které sporty patří do jednotlivých kategorií, najdete vždy v pojistných podmínkách vybrané pojišťovny a zvoleného produktu. Pamatujte, že za rizika, která pojištěná nemáte, nemůžete v případě pojistné události požadovat plnění. Na druhou stranu výčet možných rizik samozřejmě navyšuje výslednou cenu pojistného, takže je potřeba vždy dobře zvážit, která rizika vám na dovolené reálně hrozí.

Náš tip: Pokud vyrážíte do Rakouska autem, nezapomeňte si sjednat i (při)pojištění týkající se vozu a jeho posádky. Toto pojištění můžete sjednat samostatně v podobě krátkodobého havarijního pojištění, případně si riziko připojistit ke klasickému cestovnímu pojištění.

Tip č. 4: Uzavřete a zaplaťte pojistku online

Spousta pojišťoven vám již dnes nabídne za online sjednání cestovního pojištění do Rakouska zajímavou slevu, která může snížit výslednou cenu pojistného klidně i o několik stokorun. Velkou výhodou je i skutečnost, že pojistku můžete sjednat klidně na poslední chvíli a pár hodin před cestou.

Vlastně vám k tomu stačí jenom chytrý mobilní telefon, tablet nebo počítač s připojením k internetu. U vybraného produktu doplníte osobní údaje o cestujících a pojistné zaplatíte kartou nebo bankovním převodem. Jakmile je pojistné připsáno na účet pojišťovny, obratem vám do e-mailu dorazí asistenční kartička a vy můžete vyrazit na cesty.

Tip č. 5: Využijte rodinnou slevu

Tenhle tip potěší především rodiče, kteří do Rakouska vyrážejí s dětmi. Spousta pojišťoven jim dnes už totiž dokáže nabídnout zajímavou rodinnou slevu. Tu lze většinou uplatit v případě, kdy cestuje alespoň jeden rodič s jedním dítětem. Maximálně lze slevu využít u rodiny se třemi dětmi. Sleva se pohybuje okolo 40 %. Vždy ale samozřejmě záleží na vybrané pojišťovně.

  Cestovní pojištění do Rakouska online

Zdroj info: Pojistné podmínky pojišťoven, nezávislé srovnávače a kalkulačky.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články