PRÁCE 🧰

Ideální velikonoční destinace a cestovní pojištění. Jak vypadají aktuální ceny?

9. 2. 2024 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Cestovní pojištění na cesty

Velikonoční svátky i letos slibují prodloužený víkend díky Velkému pátku, který připadá na 29. března, a Velikonočnímu pondělí o tři dny později (1. 4.). Většina z nás tak může čerpat rovnou čtyři dny volna. Plánujete strávit Velikonoce v teple? Máme pro vás přehled destinací, kde se zaručeně ohřejete.

Vyrážíte na Velikonoce do tepla? Víme, kolik vás to letos bude stát

Zanzibar

Nekonečné bílé pláže, Indický oceán, luxusní hotelové resorty, ale i vyhlášené „spice tour“ – to jsou největší lákadla dovolené na Zanzibaru. Přímý let z Prahy na tenhle exotický ostrov trvá osm a půl hodiny. S tuzemskými cestovkami se ale nevyhnete přestupům, čímž se cesta prodlouží klidně i dvojnásobně. Odměnou vám ale budou tropické třicítky a luxusní dovolená plná nezapomenutelných zážitků.

  • Ceny osmidenních all inclusive pobytů s cestovkou: od 41 000 Kč
  • Cestovní pojištění pro jednotlivce: od 225 Kč

Mohlo by vás zajímat: Jak vybrat cestovní pojištění na exotickou dovolenou?

Kapverdské ostrovy

Láká vás exotika, ale nechce se vám kvůli ní cestovat přes půlku světa? Kapverdy jsou skvělou volbou nejen co se vzdálenosti a doby letu (7 hodin) týče, ale také poměru ceny vs. kvality. Nekonečný oceán, teploty okolo 28 stupňů Celsia, luxusní hotely vyhlášených řetězců, ale i dovolená, která se nese v duchu hesla „no stress“ vás uchvátí.

  • Ceny týdenních all inclusive pobytů s cestovkou: od 24 000 Kč
  • Cestovní pojištění pro jednotlivce: od 225 Kč

Egypt

Pokud jste limitováni rozpočtem, nevadí vám nižší teploty a preferujete kratší let, vydejte se během Velikonoc do Egypta. Překvapí vás nejen velmi příznivé ceny, které u čtyřhvězdičkových hotelů začínají na jedenácti tisících korunách za osobu, ale také stabilní počasí a příjemné teploty okolo 24 stupňů, které jsou ideální pro průzkum egyptských památek.

  • Ceny týdenních all inclusive pobytů s cestovkou: od 11 000 Kč
  • Cestovní pojištění pro jednotlivce: od 126 Kč

Přečtěte si také: Jak na cestovní pojištění online? Sjednejte si ho na letišti, a klidně z mobilu

Kanárské ostrovy

Kanárským ostrovům se ne nadarmo přezdívá „ostrovy věčného jara“. Ať se tady totiž vydáte v kteroukoliv roční dobu, o slunečné (na některých ostrovech ale i větrné) počasí rozhodně nebude nouze. Na konci března se tady průměrná teplota pohybuje okolo 23 stupňů. Velkou předností „Kanárů“ je množství luxusních hotelů nadnárodních řetězců, kde na vás čekají ty nejlepší služby a hlavně vyhlášená kuchyně, kde není nouzi o španělskou paellu, ryby a mořské plody, čerstvé ovoce a křupavou zeleninu, ale i luxusní šumivé víno cava a vcelku pitelné pivo.

  • Ceny týdenních all inclusive pobytů s cestovkou: od 16 000 Kč
  • Cestovní pojištění pro jednotlivce: od 126 Kč
Náš tip: Čekání na odlet si můžete zkrátit v letištních saloncích. Pokud nevlastníte prémiovou kartu, je potřeba uhradit vstup. Aktuální ceny vstupů do letištních salonků v Česku jsme pro vás sepsali do jednoho z dřívějších článků.

Spojené arabské emiráty

Během velikonočního volna můžete vyrazit i do Spojených arabských emirátů. Kromě vyhřátých pláží vás tady čeká nespočet nákupních možností a neuvěřitelných atrakcí – počínaje nejvyšší budovou světa, přes obří lyžařskou halu uprostřed pouště, až po nákupní centrum s obrovitánským mořským akváriem. Samozřejmostí jsou luxusní hotely a služby na vysoké úrovni, které potěší i ty nejnáročnější cestovatele.

  • Ceny týdenních all inclusive pobytů s cestovkou: od 27 000 Kč
  • Cestovní pojištění pro jednotlivce: od 225 Kč

Mohlo by vás zajímat: Jak na cestovní pojištění online? Sjednejte si ho na letišti, a klidně z mobilu

Ať se dovolená nepromění v noční můru!

Jakmile vyberete ideální velikonoční destinaci, ještě před tím, než vyrazíte na letiště, překontrolujte si, jestli máte uzavřené cestovní pojištění. To byste měli přizpůsobit nejen zemi, do níž vyrážíte, ale zejména aktivitám, kterým se tady budete věnovat.

Náš tip: Cestovní pojištění si samozřejmě můžete sjednat na poslední chvíli až na letišti, dávejte ale pozor na jeho platnost, se kterou úzce souvisí tzv. karenční doba.

Pozor na sporty!

Pokud například hodláte provozovat potápění, jízdu na čtyřkolkách nebo jeepech, je potřeba volit pojistku, která bude krýt také sporty. A to nejen ty rekreační, ale především rizikové. I když bude cena cestovního pojištění v tomto případě vyšší, pokud si během dovolené přivodíte úraz nebo skončíte na pokoji s nepříjemnou nemocí, pojišťovna vás podrží.

Náš tip: Pozornost věnujte seznamu sportů, z nichž některé považuje pojišťovna za nepojistitelné! Jejich výčet najdete v pojistných podmínkách vybrané pojišťovny.

Vždy překontrolujte také výluky, rozsah krytých rizik a výši pojistných limitů. Vyplatí se sjednávat pojistky, které budou kromě klasického „cestovka“ zahrnovat i rizika související se ztrátou nebo poškozením zavazadel, odpovědností, případně pojistku rozšířit o úrazové pojištění nebo storno zájezdu.

Zdroj info: Nezávislé online srovnávače.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články