PRÁCE 🧰

Jak vybrat cestovní pojištění na exotickou dovolenou?

22. 12. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Cestovní pojištění na cesty

Do exotiky se během zimního období vydává stále více Čechů. Některé cestovní kanceláře dokonce hlásí vyprodáno. Pokud plánujete exotickou dovolenou, víme, na co se zaměřit, abyste nemuseli řešit zbytečné nepříjemnosti a výdaje navíc.

Chystáte se na zimu do exotiky? Na pojištění nešetřete!

Zbytečně neriskujte

Vyrážet na zahraniční dovolenou bez kvalitního cestovního pojištění je zbytečný risk. Pokud se vám totiž něco stane, výdaje, léky, ale i zdravotnickou péči si zpravidla budete muset uhradit sami. Na tomto místě je potřeba zmínit, že rozhodně nejde o zanedbatelné částky. Například jedna noc v nemocnici vás může vyjít klidně i na desetitisíce!

Jak kvalitní cestovní pojištění na exotickou dovolenou vybrat?

Jiný bude postup při výběru cestovního pojištění na hory a jiný ve chvíli, kdy se chystáte v zimě k moři. Zvlášť u dalekých exotických destinací by vás měly zajímat pojistné limity. Ty představují maximální částku, kterou za vás může pojišťovna v případě pojistné události uhradit. Vše nad ujednaný limit pak budete muset zaplatit sami.

Volte ideálně neomezené plnění

Zimní dovolená u moře bude zpravidla znamenat, že do vysněné destinace budete kvůli její vzdálenosti cestovat několik hodin letadlem. Pravděpodobně také nepůjde o žádnou evropskou metropoli. Z tohoto důvodu proto volte cestovní pojištění ideálně s neomezenými limity pojistného plnění. Pokud vám přijde pojistka s neomezenými limity příliš drahá, pak volte levnější variantu alespoň s limitem 25 milionů na léčebné výlohy.

Maximální ochrana na cestách

Vybrané cestovní pojištění na exotickou dovolenou by mělo krýt nejen léčebné výlohy, ale třeba také poškozená, či ztracená zavazadla, zpoždění nebo zrušení letu, případně odpovědnost za způsobenou škodu (ta se bude hodit zejména ve chvíli, kdy na dovolenou vyrážíte s dětmi nebo domácími mazlíčky). Pokud se na dovolené hodláte oddávat nějaké sportovní aktivitě (typicky třeba potápění), nezapomeňte překontrolovat, zda sport pojistka kryje, případně si jej připojistěte.

Jak vybranou pojistku sjednat?

Sjednat cestovní pojištění, které vám bude vyhovovat nejen pojistnou ochranou, ale také výší limitů, můžete nejen osobně přímo na pobočce, ale také online pěkně z pohodlí domova. A to prostřednictvím oficiálních webových stránek vybrané pojišťovny, případně pomocí nejrůznějších kalkulaček a srovnávačů, které za vás dostupné nabídky najdou a porovnají na základě ceny nebo jiných parametrů. Pamatujte, že cena by měla být jedním, nikoliv jediným parametrem výběru. Mnohem důležitější jsou zmíněné limity, rozsah pojistné ochrany a také výluky, na základě kterých může pojišťovna plnění krátit nebo ho dokonce úplně odmítnout.

  Online kalkulačka cestovního pojištění

Zdroj info: Pojistné podmínky pojišťoven.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články