PRÁCE 🧰

Kolik za cestovní pojištění do Německa zaplatí jednotlivec a kolik rodina?

8. 5. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Výběr cestovního pojištění Cestovní pojištění na cesty

K našim západním sousedům se nejčastěji vydáváme na nákupy, za vyhlášenými letními festivaly nebo kulturou, bohatou historií i čarokrásnou přírodou. Abyste mohli vyrazit na cesty bez obav, nezapomeňte si sjednat kvalitní cestovní pojištění do Německa. Kolik za něj letos zaplatíte?

Víte, kolik letos zaplatíte za cestovní pojištění do Německa?

Modelový příklad: Cestovní pojištění do Německa pro jednotlivce

Pro potřeby našeho modelového srovnání jsme vybrali dvaačtyřicetiletého cestovatele, který do Německa míří na týdenní dovolenou vlastním vozidlem. Rizikové ani adrenalinové sporty si pojišťovat nechce, protože se bude v Německu věnovat nenáročné turistice a odpočinku.

Cestovní pojištění do Německa ho tak vyjde už na pár korun. Pokud by sem nejel vlastním autem, zaplatí za pojistku 112 korun. Léčebné výlohy jsou v tomto případě pojištěny do částky 4 000 000 Kč, odpovědnost 1 000 000 Kč, za úraz může od pojišťovny dostat až 100 000 Kč. Zavazadla zde pojištěná nejsou.

Protože však zmíněný cestovatel přijíždí do Německa vlastním vozidlem, bude vybírat z pojistek, které ochrání nejen jej, ale také jeho auto. Tyto pojistky nabízí třeba pojišťovna Axa Assistance nebo Slavia. Nejlevnější cestovní pojištění v tomto případě stojí 786 korun a zahrnuje 10 mil. limit pro léčebné výlohy, 2 mil. Kč za odpovědnost, úraz je zde pojištěn do částky 400 000 Kč a za poškozená nebo ztracená zavazadla může po pojišťovně požadovat až 15 000 Kč.

Modelový příklad: Cestovní pojištění do Německa pro rodinu nebo skupinu přátel

Pro další příklad jsme zvolili opět týdenní pobyt v Německu, kterého se ale tentokrát zúčastní rodina s dvěma dětmi (10 a 12 let věku). Protože rodina hodlá trávit dovolenou odpočinkem a rekreační turistikou, adrenalinové sporty si nebude pojišťovat. Může ovšem čerpat zajímavou rodinnou slevu, kterou mnoho pojišťoven nabízí.

To nejlevnější cestovní pojištění do Německa zmíněnou rodinu vyjde na 448 Kč. Po započtení slevy se dostáváme na částku 280 Kč. U nejlevnější pojistky jsou léčebné výlohy pojištěny do výše 4 000 000 Kč. Je zde i odpovědnost (1 000 000 Kč) a úrazové pojištění (100 000 Kč). Zavazadla v tomto balíčku pojištěná nejsou.

Nejdražší pojistka pak zmíněnou rodinu vyjde na 1 472 Kč, případně 920 Kč po započtení slevy pro rodiny s dětmi. Součástí pojistky je krytí léčebných výloh do 15 000 000 Kč, odpovědnost do 5 000 000 Kč, úrazové pojištění do 600 000 Kč a pojištění zavazadel (25 000 Kč). Nechybí zde také bohaté asistenční služby na cestách nebo pojištění právní ochrany.

Pokud bude do Německa cestovat parta přátel (40, 42, 40 a 35 let), rodinnou slevu uplatnit nemůže. Za nejlevnější týdenní pojištění ale opět zaplatí 448 korun. U toho nejdražšího produktu půjde o částku 1 472 Kč. Limity léčebných výloh, úrazového pojištění, odpovědnosti, příp. zavazadel (u nejdražší pojistky) jsou totožné jako v případě výše uvedeném.

Jak na cestovním pojištění do Německa ušetřit?

Jedním z nejefektivnějších způsobů je využít nezávislé online kalkulačky a srovnávače, které za vás dostupné nabídky najdou a seřadí třeba podle ceny nebo dalších parametrů. Pojistku můžete sjednat a zaplatit online a to klidně pár hodin před cestou. Některé pojišťovny vám dokonce za online sjednání nabídnou zajímavou slevu.

Tu můžete čerpat i v případě, cestujete-li jako rodina nebo skupina přátel. Vždy je výhodnější pojistit všechny dohromady, než každého zvlášť. Cestujete-li do zahraničí opakovaně během roku, zvažte, zda se vám již nevyplatí celoroční cestovní pojištění, jehož výhody jsme si probrali v jednom z předchozích článků.

  Nejvýhodnější cestovní pojištění do Německa

Zdroj info: Pojistné podmínky pojišťoven, nezávislé srovnávače a kalkulačky.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články