🇦🇹 Diesel 1,69 € Natural 95 1,68 € 🇨🇿 Diesel 37,77 Kč Natural 95 39,02 Kč 🇩🇪 Diesel 1,66 € Natural 95 1,84 € 🇫🇷 Diesel 1,74 € Natural 95 1,86 € 🇭🇷 Diesel 1,45 € Natural 95 1,54 € 🇭🇺 Diesel 627,60 HUF Natural 95 613,70 HUF 🇮🇹 Diesel 1,75 € Natural 95 1,87 € 🇵🇱 Diesel 6,53 PLN Natural 95 6,56 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,56 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,69 € Natural 95 1,68 € 🇨🇿 Diesel 37,77 Kč Natural 95 39,02 Kč 🇩🇪 Diesel 1,66 € Natural 95 1,84 € 🇫🇷 Diesel 1,74 € Natural 95 1,86 € 🇭🇷 Diesel 1,45 € Natural 95 1,54 € 🇭🇺 Diesel 627,60 HUF Natural 95 613,70 HUF 🇮🇹 Diesel 1,75 € Natural 95 1,87 € 🇵🇱 Diesel 6,53 PLN Natural 95 6,56 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,56 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
KALKULAČKA NÁKLADŮ 🚗

Věděli jste, že pojištění vás ochrání proti úpadku cestovní kanceláře i v případě soudního sporu?

15. 3. 2024 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Cestovní pojištění na cesty

Cestovní pojištění si primárně sjednáváme v souvislosti s rizikem výdajů za léčebné výlohy nebo pobyt v zahraničním lékařském zařízení. Potenciál tohoto produktu je ale mnohem větší. Věděli jste například, že vás cestovní pojištění podrží i v případě sporu s cestovní kanceláří?

Cestovní pojištění vás ochrání v různých situacích

Články na téma cestovní pojištění do zahraničí:

  1. Proč si sjednat cestovní pojištění i v České republice?
  2. Cestovní pojištění po Evropě vs. pojištění přes kartičku pojištěnce
  3. Pojištění na cestu do zahraničí
  4. Poradíme, podle čeho vybrat pojištění na cestu do zahraničí
  5. Víte, kolik letos zaplatíte za cestovní pojištění do Německa?
  6. Cestovní pojištění do Rakouska může být levnější, když víte, jak na to
  7. Kolik stojí pojištění vozu na dovolenou a co všechno pojistka kryje?
  8. Na co si dát pozor při sjednávání cestovního pojištění do zahraničí?
  9. Jaké zimní sporty patří mezi rekreační a které jsou nepojistitelné?
  10. Chystáte se na zimu do exotiky? Na pojištění nešetřete!
  11. Jak nastavit cestovní pojištění, aby krylo i zásah horské služby?
  12. Jaká připojištění se vyplatí sjednat k cestovnímu pojištění na hory?
  13. V zimě na lyže jen s pojištěním. Dávejte ale pozor na výluky!
  14. Vyrážíte na Velikonoce do tepla? Víme, kolik vás to letos bude stát
  15. Cestovní pojištění vás ochrání v různých situacích - právě čtete
  16. Komu se vyplatí celoroční cestovní pojištění?
  17. Jak prodloužit cestovní pojištění během dovolené?
  18. Odjíždíte na dovolenou? Pozor na nenechavce a zloděje!
  19. Kolik zaplatíte za „cestovko“ do Rakouska v roce 2024?
  20. Ztráta nebo odcizení dokladů v zahraničí: Jak postupovat?
  21. Očima expertů: Na co dát bacha při sjednávání cestovního pojištění?
  22. Na co si dát pozor při sjednávání cestovního pojištění?

Co všechno kryje kvalitní cestovní pojištění?

Cestovní pojištění kryje rizika spojená s náhlým onemocněním, úrazem, ztrátou, poškozením či odcizením zavazadel nebo způsobením škody třetí osobě v průběhu jednorázových nebo opakovaných turistických a pracovních cest do zahraničí.

Některé pojišťovny ovšem nabízejí i komplexní balíčky, ve kterých je zahrnuto například také pojištění storno poplatků, pojištění přerušení pobytu, pojištění nákladů na pořízení náhradních dokladů nebo pojištění právní ochrany ve sporu s cestovní kanceláří či přepravcem.

Když dojde na spor…

Pokud vaše dovolená s cestovní kanceláří neproběhla podle představ, byla náhle přerušena nebo skončila dříve, či proběhla v nižší, než deklarované kvalitě (např. vás z pětihvězdičkového hotelu přesunuli do hotelu nižší kategorie), je na místě pročíst obchodní podmínky konkrétní cestovky. S těmi jste souhlasili podpisem smlouvy o zájezdu.

Pokud jste si před cestou ke klasickému cestovnímu pojištění sjednali připojištění v podobě právní ochrany ve sporu s cestovní kanceláří či přepravcem, případného soudu a s ním souvisejících nákladů se nemusíte obávat. Pokud je váš nárok oprávněný, nebojte se využít sjednaného připojištění a soudní náklady nárokujte k proplacení!

Co dělat, kdy cestovka krachne?

Krachující cestovky bohužel nejsou ničím výjimečným. Zvláště za covidu dostal cestovní ruch pěkně „na frak“ a na trhu skončily i známé a zavedené značky. Co dělat, pokud jste zaplatili dovolenou a ta se z důvodu krachu cestovní kanceláře neuskuteční?

Na tomto místě je potřeba zmínit, že každá cestovní kancelář je povinna sjednat si pojištění proti úpadku, na základě kterého vzniká zákazníkovi cestovní kanceláře právo na plnění v mnoha různých případech. O své peníze tedy nepřijdete. Za cestovku se totiž zaručila pojišťovna, u níž má vybraná cestovní kancelář pojištění proti úpadku povinně sjednané. Na peníze si ale počkáte. A to klidně několik dlouhých týdnů, v krajním případě i měsíců.Pokud s vámi cestovní kancelář odmítne komunikovat, případně se o jejím krachu dozvíte až v cílové destinaci, neprodleně kontaktujte asistenční službu pojišťovny, u níž má cestovka pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře sjednané (tento dokument obdržíte společně se smlouvou o zájezdu a dalšími informacemi). Operátor asistenční linky vám následně poradí s dalším postupem.

Mohlo by se vám hodit: Vyrážíte letos autem na dovolenou? Nezapomeňte si s sebou přibalit občanský průkaz, autolékárničku a také cestovní pojištění. Pro online sjednání s 20% slevou můžete využít kalkulačku cestovního pojištění a dostanete navíc dárek v podobě e-booku.

Chcete na cestovním pojištění výrazně ušetřit? Pokud do zahraničí vyrážíte alespoň dvakrát během roku, vyplatí se přemýšlet o roční cestovní kartě.

Spočítat cenu cestovního pojištění

Zdroj info: Pojistné podmínky pojišťoven.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články