PRÁCE 🧰

Jak funguje kalkulačka cestovního pojištění a opravdu vám pomůže ušetřit na pojistném?

27. 7. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Základní info k cestovnímu pojištění Kalkulačka motoristy Kalkulačka pojištění

Cestujete do zahraničí za prací nebo novými zážitky? Aby vás plánovaná cesta v případě komplikací nezruinovala, nezapomeňte si sjednat kvalitní pojistku. S jejím výběrem vám pomůže kalkulačka cestovního pojištění.

Kalkulačka cestovního pojištění je skvělým pomocníkem i rádcem

Články na téma kalkulačka cestovního pojištění:

  1. Rady a tipy, jak při porovnání cestovního pojištění ušetřit
  2. Proč se vyplatí srovnání cestovního pojištění? Nabízí spoustu výhod!
  3. Kalkulačka cestovního pojištění je skvělým pomocníkem i rádcem - právě čtete
  4. Kalkulačka cestovního pojištění je dobrý sluha, ale špatný pán
  5. V čem vám pomůže kalkulačka cestovního pojištění? - již brzy

Jak funguje kalkulačka cestovního pojištění do zahraničí?

Nezávislých srovnávačů a kalkulaček, které za vás dostupná cestovní pojištění najdou, srovnají a pomohou sjednat, existuje na našem trhu nepřeberné množství.

Většinou tyto kalkulačky pojištění do zahraničí pracují nejen s klasickými nabídkami, ale i těmi neveřejnými, které vás zpravidla potěší poměrem ceny a pojistné ochrany.

Na základě vstupních údajů (typicky informace o cílové destinaci, termínu zahraniční cesty a věku pojistníka) se před vámi otevře přehledné srovnání dostupných nabídek, které si můžete seřadit podle ceny nebo jiných parametrů.

Následně můžete konkrétní nabídky mezi sebou porovnat skrze pojistnou ochranu a výši limitů a vybranou pojistku na základě vlastních preferencí sjednat online.

Pojistné, které bývá zpravidla nižší, než v případě sjednání produktu v kamenné pobočce, zaplatíte kartou a asistenční kartičku obdržíte obratem na mail nebo do mobilní aplikace vaší pojišťovny.

Měli byste vědět: Pokud jste na sjednání cestovního pojištění zapomněli a řešíte ho na poslední chvíli, ověřte si, zda bude pojistka platit okamžikem připsání platby na účet. Některé pojišťovny totiž pracují s tzv. odkladem počátku pojištění klidně i o sedm dní, takže pojistka nemusí platit od vámi nastaveného data.

Kalkulačka cestovní pojištění rozšíří o vámi vybraná rizika

Pokud vyrážíte do zahraničí autem, nezapomeňte si toto riziko sjednat k cestovnímu pojištění v rámci připojištění. Pozornost věnujte i situaci, kdy se budete v zahraničí oddávat zimním nebo třeba rizikovým sportům (typicky horolezectví, ferraty apod.). Základní balíčky obsahují zpravidla jen pojištění rekreačních sportů. Ty zimní nebo rizikové je tak potřeba připojistit dodatečně.

Náš tip: Při výběru vhodného cestovního pojištění do zahraničí si pojišťujte pouze ta rizika, která vám na cestách reálně hrozí. Optimalizujete tak cenu pojistného.

Kalkulátor cestovního pojištění do zahraničí dokáže pojistit jednotlivce i skupinu

Pojistku pomocí zmíněných kalkulaček cestovního pojištění uzavřete nejen pro sebe, ale také pro celou rodinu nebo skupinu přátel. Pokud cestujete ve víceru lidech a chcete na pojistném ušetřit, pojistěte pomocí zmíněných kalkulaček celou rodinu nebo skupinu, nikoliv každého člena samostatně.

Jak vybrat to nejlepší cestovní pojištění?

Jakmile za vás online kalkulačka cestovní pojištění najde a srovná, nevybírejte konkrétní produkt pouze na základě ceny pojistného. Pozornost věnujte rozsahu pojistné ochrany, asistenčních služeb a výši pojistných limitů.

I v tomto případě platí, že vše nad ujednaný limit musíte uhradit z vlastní kapsy. Léčebné výlohy proto volte ideálně v té nejvyšší variantě (některé pojišťovny nemají horní hranici omezenou) a překontrolujte i limity pro úrazové pojištění, odpovědnost nebo třeba pojištění zavazadel.

  Online kalkulačka cestovního pojištění

Zdroj info: Nezávislé online srovnávače a kalkulačky.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články