PRÁCE 🧰

Srovnání cestovního pojištění vám usnadní výběr té nejlepší pojistky

27. 3. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Základní info k cestovnímu pojištění Srovnávače pojištění a financování Srovnání pojištění

Při cestách do zahraničí bychom měli mít uzavřené kvalitní cestovní pojištění s dostatečnými pojistnými limity. Jak ale tu nejlepší pojistku vybrat? Proces výběru a následného sjednání může být jednodušší díky srovnání cestovního pojištění. Co všechno nezávislé kalkulačky umí?

Proč se vyplatí srovnání cestovního pojištění? Nabízí spoustu výhod!

Články na téma kalkulačka cestovního pojištění:

  1. Rady a tipy, jak při porovnání cestovního pojištění ušetřit
  2. Proč se vyplatí srovnání cestovního pojištění? Nabízí spoustu výhod! - právě čtete
  3. Kalkulačka cestovního pojištění je skvělým pomocníkem i rádcem
  4. Kalkulačka cestovního pojištění je dobrý sluha, ale špatný pán
  5. V čem vám pomůže kalkulačka cestovního pojištění? - již brzy

Kalkulačky a srovnávače usnadní orientaci na trhu

Na našem trhu existuje několik pojišťoven, které cestovní pojištění nabízejí. Protože je občas složité se v nabídce zorientovat, vyplatí se vsadit na zmíněné srovnání cestovního pojištění. Nejrůznější kalkulačky a srovnávače za vás během několika minut najdou dostupné nabídky na trhu a seřadí je podle ceny nebo jiných parametrů.

Náš tip: Některé kalkulačky při srovnání cestovního pojištění pracují nejen s klasickými, ale i těmi neveřejnými nabídkami. Ty se většinou vyznačují skvělým poměrem pojistné ochrany a ceny.

Srovnávač produkty najde, srovná a seřadí

Díky srovnání cestovního pojištění se snadno zorientujete v aktuální nabídce, kterou můžete řadit podle ceny, výše limitů nebo jiných parametrů. Většina srovnávačů řadí cestovní pojištění na základě vlastního doporučení, které odráží rozsah pojistné ochrany a výši limitů.

Díky praktické kalkulačce najdete to nejlevnější cestovní pojištění

Nejrůznější kalkulačky a srovnávače vám samozřejmě umožní najít to nejlevnější cestovní pojištění na trhu, obvykle ale tyto nabídky obsahují jen omezenou pojistnou ochranu a nižší limity, které nemusí být například při cestách mimo Evropu nebo po USA dostatečné. Pamatujte, že ve chvíli, kdy v zahraničí dojde k pojistné události, vše nad sjednaný limit budete muset hradit sami z vlastní kapsy.

Srovnání cestovních pojištění umožní sjednat pojistku na poslední chvíli

Pokud jste koupili last minute zájezd nebo jednoduše pojistku řešíte na poslední chvíli, sjednejte si vybrané cestovní pojištění, které bude nejvíce odpovídat vašim požadavkům. Pojistné zaplatíte platební kartou nebo bankovním převodem. Ve chvíli, kdy se platba připíše na účet pojišťovny, je cestovní pojištění platné. Asistenční kartička vám dorazí na uvedený e-mail, případně si ji zobrazíte v aplikaci konkrétní pojišťovny.

Náš tip: Při platbě pojistného využívejte spíše platební kartu. Při bankovním převodu totiž může připsání platby na účet pojišťovny trvat klidně i 24 hodin.

Cestovní pojištění si můžete přizpůsobit podle svých potřeb

Pokud se plánujete na dovolené oddávat zimním nebo adrenalinovým sportům, ověřte si, zda tyto aktivity vybraná pojistka kryje, případně, zda je potřeba připojistit je samostatně. Stejně tak doporučujeme sjednat i krátkodobé havarijní pojištění při zahraničních cestách autem.

Náš tip: Zajímavou možnost připojištění nabízí například AXA Assistance (Dovolená autem), které si lze sjednat v rámci cestovka, kde může nahradit asistenční služby v rámci havarijního pojištění.

Základní balíček cestovního pojištění můžete také variabilně rozšiřovat pomocí dalších připojištění třeba ve formě úrazového pojištění, pojištění storna nebo zavazadel. Výsledná cena pojistky bude sice vyšší, vy ale získáte jistotu, že vás komplexní pojistka na cestách podrží v každé situaci.

  Srovnat nabídky cestovních pojištění

Zdroj info: Srovnejto.cz.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články